Najdi forum

Treskanje z vrati

Pozdravljeni.

Preselila sem se v stanovanje v pritličju, ob vhodu v blok. Hrup ob zapiranju in odpiranju vrat čez dan ni moteč, razen zjutraj, ko ljudje odhajajo na delo in skoraj vsak močne treskne z vrati. Ker imam ob steni z vhodnimi vrati sobo in ob njej posteljo, to res ni prijetno. Ob tej steni ne bom postavljala omar, s katerimi bi hrup verjetno ublažila, saj bi mi pokvarile celotno razporeditev v sobi. Prišla bi v poštev kakšna obloga, vendar nisem prepričana, koliko bi to pomagalo. Morda bi lahko kaj napravili z vrati, da ne bi tako treskale. Tista varianta, da bi ljudlje malo pazili, ko odhajajo, pa odpade.
Če imate kakšno idejo, bom zelo vesela.

LP, Blue

Lahko se namontira amortizer na vrata, ki se ga da regulirat kako hitro se bodo zaprla vrata.
cena cca 5000 do 10000 sit.
Javi kako si uredila zadevo.

Vrata že imajo neko stvar na vrhu- najbrž bo to amortizer. Torej ga bo neka vešča roka nastavila na ušesom bolj prijeten način zapiranja.
Hvala in LP.

Lahko,da je tudi pokvarjen. Da pa se nastavljat.

Kot kaže stvar ne bo tako enostavna – saj nihče ne zna tega nastaviti. Očitno je že precej časa tako, saj seveda najbolj udarja le v moje stanovanje…zato ostali nimajo veliko interesa, da bi zadevo uredili.
Ob takem hrupu se enostavno ne da živeti.

Ali morda veš, kdo te stvari popravlja, nastavlja ali prodaja?
Hvala in LP.

Če bi gdo probal nastaviti in bi vzel v roke izvijač (šraufnciger) in poiskal dva vijaka, ki sta za nastavitv in jih malo nastavil.
Eden je za prvi hod hitrosti ( kje se vrata upočasnijo) drugi pa kako hitro se vrata zaprejo.
LAHKO PA JE POKVARJEN CILINDER IN JE POTREBEN CEL NOVI BLAŽILEC

VZAMI IZVIJAČ IN PROBAJ SAMA NASTAVITI, BOŠ VIDELA KAKO PREPROSTO JE SAMO LOTITI SE MORAŠ ZADEVE

New Report

Close