Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca tresenje v spanju

tresenje v spanju

Pozdravljeni,

imam sledeč problem, že dlje časa opažam da se v spanju tresem, trese se mi celo telo ali pa samo roke, čutim da se tresem v sebi. To tresenje me tudi zbudi. Večkrat sem imela občutek da je potres, dejansko pa sem se tresla jaz.

Kaj bi to lahko bilo?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Vsekakor s tresenjem niste edini, vendar se o tem premalo pogovarjamo. Največkrat se zadeva dogaja pri prehodu ene faze spanja v drugo (spanje ima namreč več različnih faz). Če so gibi, predvsem gibi okončin, intenzivni in trajajo skoraj vso noč, gre za sindrom nemirnih nog. Pri tem sindromu se človek zjutraj zbudi bolj utrujen kot gre zvečer spat.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

Pozdravljeni!

Že nekaj časa brskam po internetu in iščem, če bi imel kdo podoben problem kot jaz in nato ugotovim, da le nisem edina. Opažam že ene 3 leta, da se mi dogaja podobno kot avtorici posta. V večini se mi trese celo telo in ker je tresenje kar močno me to vedno zbudi. Sprašujem se, zakaj se mi to dogaja? Prosim, za kak odgovor.

hvala

Pozdravljeni!

Malo bolj natančno opišite vaše težave (kaj se trese-okončine, celo telo? samo ponoči? bolečine ob tem? jemljete kakšna zdravila? morebitne bolezni? ………..).
O tem se kaj veliko sicer ne ve, vendar bomo skušali kaj zvedeti.
Niste pa edina s temi težavami.
Lep pozdrav
Mateja

Spoštovani!

Trese se mi celo telo, predvsem zgornji predel telesa, ne čutim nobenih bolečin prav tako ne jemljem nobenih zdravil. Ponavadi ponoči, ko zaspim. Enkrat sem opazila, da se je zgodilo celo po dnevi. Tresljaji so tako močni, da se zbudim.Dobesedno se čuti kot potres. Opazila sem, da se mi to dogaja takrat, ko sem preobremenjena in pod stresom. Še partnerja sem ene par krat zbudila z mojimi tresljaji ne hote. Res mi ni jasno, zakaj se mi to dogaja.

Za bilo kakšno informacijo bi bila zelo hvaležna,

lp

Pozdravljeni!

O težavah, ki jih navajate, v medicinski literaturi ni kaj veliko napisanega. Tudi zdravniki o tem ne vemo kaj dosti. Ljudje, ki doživljajo enake težave kot vi, imajo različne recepte, kako si pomagati.

Bom poskusila še v medicinski bazi najti kaj uporabnega za vas.

Do takrat pa lep pozdrav
Mateja

Zivjo

Meni zanima zakaj in kaj bi lohk bilo to da se lohko celo telo trese kadar clovek spi lepo in z nobenim tezav..to se zgodi največ kadar spimn in pač se zbudim takoj…Analize kazejo da je vse vredu,neke bakrerjev in nč hudega….2 dni mir,3 dan se pojavla spet….nobeno bolecino nimam,ne pijem nobenih zdravil…aja se to,do ker ne grem v urgenco da vzamem inekcijo z Diazepan + Diklofenat ne gre mimo…
vam lepo prosim ceveste kej vec da mi odgovorite..(oprosti za napis Slovenscine )
LP

Pozdravljeni!

Bolj natančno mi prosim opišite težave, kakšne preiskave ste opravili…..
Sicer pa na Golniku obstaja ambulanta za motnje spanja, lahko vas vaš zdravnik tudi tja napoti.

LP
Mateja

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close