Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija tresenje pred očmi

tresenje pred očmi

Pozdravljeni,

opazila sem, da se mi zadnjih nekaj mesecev občasno dogaja naslednje:

Med normalnim početjem mi kar naenkrat začne vid sliko “tresti” levo in desno. Preverila sem in med tem se mi zenice ne premikajo levo in desno, torej samo slika. Glava me ne boli, vrti se mi ne, počutje je ok. Največkrat pa se mi to zgodi zvečer, po navadi če gledam TV, berem ipd. To traja približno 5 minut in potem mine samo od sebe. Naj povem, da sicer ne gledam televizije več ur skupaj, tudi berem ne toliko časa. Tudi pri delu morda na dan računalnik uporabljam 30-60 minut.

Sicer sem stara 25, nosim očala, predvsem zaradi astigmatizma (D: 0,75 in L: 1,50), dioptrije imam malo na blizu (D: +0,50 in L: +0,75). Nimam občutka, da bi se mi sicer vid poslabšal ali da bi bilo razen tega z mojim vidom karkoli narobe.

Morda veste za kaj bi šlo oz. se da kaj storiti? Stanje seveda ni kritično, postaja pa rahlo moteče.

Hvala

Spoštovana, natančno ste opisali svoja opažanja . Menim, da je nujno potreben nevrološki pregled in njihove dodatne preiskave, ker so opisani znaki zelo verjetno povzročeni zaradi nevrološkega vzroka. LP dr Gorazd Kolar

Nujno napotnico naj da vaš osebni zdravnik, lahko mu tudi pokažete ta moj odgovor.

*******************************************

Tudi meni se je to dogajalo, ampak zdaj ne več. slišal sem za oscijolepsio nekaj takega. bi lahko bilo to in ali je to nevarno?

lp

Spoštovani, v osnovi so vzrok nevrološka obolenja, diagnozo postavi nevrolog s specialnimi preiskavami  in tudi terapija je nevrološka. LP dr Gorazd Kolar

*******************************************

New Report

Close