Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Tresenje dojenčka med dojenjem

Tresenje dojenčka med dojenjem

Pozdravljeni

Sin je star skoraj 5 mesecev. Pri 3 mesecih sem prvi opazila, da se je med dojenjem začel tresti (glava, rokice). To tresenje je trajalo nekaj sekund (okrog 5 s). Od takrat se to kar pogosto dogaja – včasih 2x/teden, včasih vsak drug dan. Tresti se vedno začne med dojenjem v ležečem položaju, oči ima zaprte, trese se več sekund – max 9s. Med tresenjem ga pokličem po imenu vendar ne neha, ko ga odstavim od dojke odpre usta in jo išče, tresenje ne preneha, zadnjič sem se ga močno dotaknila in malo stresla rokico, potem se je stresel še nekje dvakrat, začel jokati. Dala sem mu dojko in je nazaj zaspal.Kot novorojenček je večkrat stresel z nogico. Odg pediatrinje je bil nerazvit živčni sistem, zato nisem delala panike. Ampak to tresenje glave in rokic pa me pošteno prestraši.

Nekaj teh tresenj sem tudi uspela posneti, pokazala pediaru. Napotena sva k nevrologu. Dokler pa čakava na termin pa me vseeno zanima vaše mnenje. Peditrinja je v napotnici napisala, da gre za mioklonus. Zanima me zakaj do tega pride, ali to tresenje tekom življenja izgine.

Najprej je potrebno pojasniti vzrok takega potresavanja, šele nato pridejo odgovori o trajanju, izzvenevanju. Načeloma je večina takih potresavanj benignih, vendar naj najprej nevrolog opravi pregled in ev. preiskave in pojasni prognozo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close