Najdi forum

Pozdravljeni,

pišem zato, da se kdo lahko najde v moji zgodbi in mi po vsej verjetnosti poda kakšen uporaben nasvet.
No v glavnem, pol leta nazaj sem doživel prvi panični napad, ki se je kakor ponavadi sprevrgel v nič kaj dobro depresijo. Vsak dan je name prežel strah, da je z menoj kaj narobe. Kot sedemnajstletnik sem pomoč poiskal pri osebnem zdravniku, ki mi je diagnosticiral panični napad. Še vedno pa me muči ena težava, za katero ne vem ali je to posledica paničnega napada in depresije ali česa drugega.
Čez dan se mi večkrat pojavi težava z vidom, ko se mi vid začne tresti. To traja približno 1-2 sekunde in potem je vse normalno. Trese se levo desno brez izgube vidnega kota ali slike, čutim pa kot, da se razlog skriva nekje v glavi. Med depresijo se je to dogajalo po enkrat na mesec v daljšem razponu (približno 5-7 sekund) preden sem zaspal, zdaj pa večkrat v znatno krajšem razponu med dnevom.
Med tresenjem se zrkli ne treseta, ampak samo slika. Slednja se trese tudi, če le eno oko zaprem. Pred prvim paničnim napadom teh težav nisem imel.

Pri tem problemu bi rad izpostavil, da sem veliko pod stresom, nosim očala dioptrije -3.0 na obe očesi in zaradi šolanja preživim veliko časa na računalniku in telefonu.

Zanima me ali gre le za preobremenjene oči ali pa kakšno fizično težavo v očeh ali celo v možganih. Ali bi lahko okulist odkril težavo ali moram k nevrologu?
Prosil bi za vaš hiter odgovor in kakšen uporaben nasvet!

Fant pozdravljen,

kar opisuješ je verjetno znak paničnih napadov v kombinaciji z anksioznost jo.

Moj primer: star sem 30, pri 26 so se mi po nekaj prelomnicah zacele pojavljati težave paničnih napadov. Zamegljen vid, tresenje slike, trzanje mišic, otrdel vrat, glavoboli, občutljivost na svetlobo… Tako da te povsem razumem.

Skušaj biti pozitiven in verjemi, minilo bo kakor je prišlo.. Smej se, objemi najbližje, poglej kako se življenje okoli tebe odvija, pojdi v gozd in poglej v travo kako raste, dotikaj se dreves, treniraj, poišči si dobre ljudi okoli sebe. Telo se bo počasi umirilo. Ne posegaj takoj po kakšnih tabletah, če te zelo skrbi naredi test pri testiranju očesnega živca in obišči nevrologa, prosi zdravnika, ampak vem kaj nekako dozivljas in mislim da se ti bo zadeva umirila 🙂

Srečno in sporoci kako si kej cez čas 🙂

Živijo,
nevem kako sem lahko spregledal tvoj odgovor in zdaj to obžalujem. Ob branju se mi je na obraz narisal en velik nasmešek sreče in olajšanja. Najprej bi se ti zahvalil za tvoje besede, ki so me pred spanjem umirile. Moje stanje se je kar umirilo, še posebej zdaj, ko so poletne počitnice in sem se ponovno začel družiti s starimi prijatelji. Še vedno me za kakšen teden kot strela iz jasnega zadanejo tisti megleni in turobni tedni, ko mislim, da je z menoj kaj narobe, ampak se skušam na vsak način pomiriti (s pogovori, tekom, druženji s prijatelji). V glavnem se je kvaliteta mojega življenja vidno izboljšala, glede na vse to kar sem prestal v zadnjem letu.
Želim si, da bi živel normalno in brez stresa, ampak vem, da so to le sanje, ki jih sanja marsikdo, ampak v tem svetu ni šans, da se ti uresničijo.
Še enkrat ti iz srca hvala za tvoj odgovor in nasvete, ker mi res veliko pomenijo. Hvala!

New Report

Close