Trenja-Predin
Ne vem če je kdo gledal zadnjič Trenja, tema je bila nekaj v stilu turbo folka pri nas. Gostje so bili Miša Molk, Helena Blagne, Atomik Harmonik,….. in Predin. Slednji me je čist razočaral. Mam ful rada njegove pesmi, poleg Kreslina in Sidharte je eden redkih na slovenski sceni ki ga poslušam, ampak zadnjič se je pa pokazal v čisto drugačni luči.
Pljuval je čez vsa besedila brez izjeme, kako so kmečka, brez vsebine in okusa, napisana za zaostale ljudi ipd, na vprašanje kaj je prefinjenega v njegovih komadih(Gate na glavo in Lepa si ko ti pride) se je pa smejal in v neskončnost ponavljal da pa mi tega ne razumemo, da je to nekaj posebnega,….. Men je blo kr slabo. A je on že skoz tak(se mi zdi da ne), a je tak postal zadnje časa, al je blo to zdaj prvič da se je tako obnašal.
V stilu vsi ste vi seljoti ki ne vejo kaj je muska, samo jaz vem za kaj pri tem poslu gre! Sick!!!!
veš, da je skozi tak, čeprav ima prav da so besedila pesmi, ki jih zadnja leta ustvarjajo en podn.
mislim, da je bolj važna melodija in da gre v ušesa, da se ljudje počutijo lepo ob poslušanju glasbe
Mislim da je on ze skoz tak… ce ga npr. primerjam s Kreslinom, se mi zdi tudi precej bolj osaben. Komade ima pa nekatere dobre, nekateri so pa totalno brezvezni.
lp, M.
Meni je bil pa prav všeč, res:)! In prav zabavno se mi je zdelo gledati zariple Špele in Brendije:). Kakorkoli, tudi on ni nikakršen superlativ ampak mislim, da se pa taki pofli kot so AH, Lendero ne morejo primerjati z njim. In povedal je precej resnic. In govoril tako, kot misli, brez hinavščine. Bil je prav duhovit, bravo!!
Ja so brezveni komadi, če jih ne razumeš. Mal globji je od bedarij, ki nam jih filajo naši ljubi mediji, pa tak hud romanitk
sicer nisem gledal trenj tako da glede tega ne bom nič rekel.
res pa je da Predinova besedila imajo pomen… Vsaj v tistih pesmih, ki jih sam malo več poslušam: Dabuko bi gejla, Bolj star bolj nor, …
drugače so pa men Atomik harmonik in podobni čisto všeč. Za žurke nimaš boljšega. Res pa je, da se mi zdijo primerjave med besedili od le ten in predina prezpredmetne…
Tudi jaz sem gledala Trenja in nisem vedela, da je Predin taka budala.
Do sedaj sem imela čist drugačno mnenje o njem.
Skritiziral je vse po vrsti, sam pa ni nič boljši in drugačen od ostalih.
Tudi njegove pesmi mimajo melodije, pametnega besedila,….
Mislim, da bi bil lahko tiho in dajal pametnejše komentarje, kajti najprej si naj “pomete pred svojim pragom”.
Tam na tistem stolu je deloval kot najpametnejši, najbolši, brez napak,…
Zdelo se mi je, da je s svojimi komentarji preveč žalil ostale glasbenike.
Vsak se pač trudi po svojih močeh, mi poslušalci si pa sami zberemo, koga bomo poslušali.
sam zdajle pa ti kritiziraš.
mislim, da tam ni bilo nobenega, ki bi bil ravno vzor za pevca.
no, morda lado leskovar
Užaljen je, ker ga je Fredy s svojo popularnostjo postavil v kot.
Predin je bil dober na začetku kariere z Lačnim Franzom, potem pa se je kmalu izpel. In sedaj misli, da bi moral do smrti živet na račun stare slave oz. par dobrih komadov, ki jih je napisal.
Le čevlje sodi naj kopitar 🙂
lp,
Morda besedila res niso tako preprosto razumljiva… ce pa je tebi vsec, da ti nekdo brezvezne stvari “podaja” malo bolj subtilno in mogoce komu nerazumljivo, je pa cist tvoja stvar.
Dejstvo je: ce iz (nekaterih) njegovih besedil izluscis idejo in das na stran vse njegove metafore in metonimije, potem ugotovis da govori o povsem isti stvari kot npr. Atomik Harmonik (ki pa se trudijo biti razumljivi cim sirsemu obcinstvu).
lp, M.
Boris Kopitar?
Fredy je pravljični lik, on je slovenska Pepelka – mislm, to je žalitev, ampak res. predin je svoje odslužil. naj gre enkrat že v penzijo.
– gate na glavo, pa dva svinčnika v nos
– brez golobčkov ni benetk
– lepa si ko ti pride
???????????????????????? wtf…….
Jernej je.
Mavrični vitez je tudi pravljični lik.
Pa Lady Katarina tudi.
Hja, se čist strinjam. Sam je pa tko, da če ga jest kakšni deklci pokažem, bo sicer koj vedla kaj hočem, sam efekta pa ne bo. Bl pali, če se grem romantiko, pa se mal bolj pomatram ane. Sej pri glasbi gre konec koncev za umetnost in se je treba vsaj malo potrudit.
Pa da ne omenjam ostalih njegovih bedarij, kot so:
– js sm janko, janko za metke…
– ja ka pa te, ti tu delaš, ne me basat, idi v rit —> ja, to je pa višek inteligence!
Bebec, da ni večga, dolgočasn, tak da zaspiš zraven. S Kreslinom se sploh ne da primerjat, se mu gre lahko klanjat.
Zdravo.
Kdo misli, da je ta Predin? Meni je bilo nerodno poslušati, kako žali tam prisotne osebe, njemu pa nič. Pa ne samo njih! Žali tudi nas, poslušalce pesmi Atomik harmonik, Brendija … Meni se je totalno “zasral”.
P.S.
A tudi vas moti, da ta tip rabi 5 sekund da pove eno besedo. Moji kolegi so ga začeli klicati slow motion. KO bom imel otroke, jim bom predvajal njegovo govorjenje, da bodo lažje zaspali.
Ma jaz sem mislila da bom kr počla ko sem ga slišala govort razne kozlarije(da o hitrosti izgovarjanja sploh ne govorimo). Mu je Brendy(ki ga by the way nikoli nisem poslušala in sploh ne vem kaj poje) dobro rekel, v stilu “Ja Zoran, ma sej te imamo vsi radi,….” v stilu dej se mal umir.
Ma sej nočem šimfat, sam mal sem bla razočarana, sem mislila da se ne bo spustil na tako nizek nivo, kajti glede na to da misli da so vsi njegovi sogovorniki – pevci v oddaji ful na nizkem nivoju, se je on spustil še na nižjega in dokazal da ni nič boljši ampak celo slabši od vseh.
Škoda.
Za keš gre.
Dejstvo je, da se na slovenskih veselicah zadnej čase bolj vrtijo Atomik Harmonik in Fredi Miler, kot Predin.
Zanimanje za njegovo muziko pada.
Zato je užaljen.
Škoda Zoran, da se spuščaš na tak nivo, da primitvno pljuvaš po drugih glasbenikih. To ti ne bo prineslo popularnosti, prej obratno.
Forum je zaprt za komentiranje.