Najdi forum

trening socialnih veščin?

Živjo!

Tudi mene velikokrat pesti pomankanje samozavesti… in zasledila sem, da obstaja v Ljubljani trening soicialnih veščin kot ste omenili. Zanima me kakšni strokovnjaki so tam? Psihoterapevti ali kako? Ne znam si tega predstavljati…prosim, če malo bolj podrobno opišete kako to poteka… Meni bi včasih že pomagal samo pogovor z nekom, ker tudi sama nimam ne vem koliko prijateljev. Pa lep dan še naprej.

Patricia

Pozdravljena, Patricia!

Do sedaj smo omenjali predvsem trening socialnih skupin, ki je namenjen zlasti mladim in poteka v okviru Društva center za pomoč mladim na Kersnikovi 4 v Ljubljani.
Običajno poteka delo v manjših skupinah, ki jih vodijo ali socialni delavec ali socialni pedagog ali psiholog. Redko gre prav za psihoterapevta, vednar pa so tudi omenjeni strokovnjaki dovolj dobro usposobljeni za razna socialna področja. Ravno to, da treningi potekajo v manjših skuinah je že samo po sebi terapevtsko, saj s tem posameznik takoj spozna nove ljudi in s tem razširi svojo socialno mrežo, ter tekom treningov dobiva večje število, različnih povratnih informacij, na osnovi katerih se lahko uči.
V skupini se nato obravnava različne tematike, ki zanimajo posameznike oz. področja na katerih se počutijo manj uspešni, samozavestni… Največji poudarek je običajno na komunkaciji in kako se zavesti lastnih občutkov, kako jih ubesediti ter sporočiti sogovorniku na najbolj ustrezen način. Dejstvo je, da je komunikacija za socialne stike najpomembnejša in da jo zaradi vedno večje individualizacije družbe in okrnjenih socialnih odnosov (že družinskih) vedno manj obvladamo.
Vodje uporabljajo za izboljševanje oz. učenje socialnih veščin različne tehnike, kot so npr. introspekcija, igra vlog ipd.

Upam, da sem vam vsaj približno odgovorila na vaše vprašanje, drugače pa nam kar ponovno pišite.

lep pozdrav, Maja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close