Najdi forum

Zdravo! Spet se obračam k tebi po nasvet. Pred časom sem upoštevala tvoje napotke glede vadbe in tako delam vsako jutro pol ure na kolesu, zvečer pa pol ure na orbitreku. Sedaj sem dobila za čez zimo še veslača in zanima me, kakšen trening bi mi priporočil s temi tremi napravami, torej sobno kolo, veslač in orbitrek. Želim zgubiti še cca. 10-15kg (170/75 zdajšnji podatek). Torej zjutraj lahko “raskiram” pol ure, zvečer pa malo več časa. Kaj svetuješ? Drugače tudi tečem zunaj, samo zdaj še ne, ker je premrzlo.

Lepo se imej in hvala za trud, ki ga vlagaš v naša vprašanja.

Andreja,

Žal včasih traja dalj časa, da odgovorim na določena vprašanja.

Ja super če si tako pridna, da si pripravvljena trenirati celo 2x na dan.

Zjutraj pol ure je kar v redu, popoldan pa nekoliko več… sliši se super. Niti ni tako pomembno, na kateri napravi treniraš zjutraj, na kateri zvečer. Pač menjuj naprave, da bo tvoj trening ostal raznolik.

Kar se pa intenzivnosti tiče, je dobro če si prebereš članek o srčnem utripu na moji spletni strani.

Kakorkoli že, pomembno je da tvoji treningi sčasoma postajajo intenzivnejši. Težiti moraš k temu, da v tistih pol ure zjutraj zmoreš vedno več, enako tudi zvečer. Ne treniraj vedno pri enaki obremenitvi in z enako hitrostjo. Postopoma, moraš biti pri istem utripu sposobna vedno večjih obremenitev.

Kako določiš pravilno obremenitev zate pa lahko prebereš v omenjenem članku na moji spletni strani.

Lp,
Goran

New Report

Close