Večkrat sem že v večih katalogih opazil, da prodajajo različne naprave za vadbo. Ponujajo naprave na katerih je možno krepiti več mišičnih skupin.
Moje mnenje je, da nobena naprava, ki nudi veliko število vaj ne more biti dobra naprava.
Pri izbiri naprave bodi pozorna na to kako močna je konstrukcija trenažerja(ogrodje), kako stabilna je, in poskusi, preden se odločiš za nakup, par vaj na tej napravi. Imel sem priložnost preizkusiti dva ‘domača’ trenažerja in ti lahko povem, da nisem bil zadovoljen. Zelo pomembno pri napravah je, da telesu omogočijo pravilno držo – da se pri izvajanju vaj lahko pravilno opreš na trenažer. Dobre naprave imajo zato možnost nastavljanja določenih delov(recimo sedež). Zelo pomembna je pravilna drža!
Priporočam ti, da(seveda, če imaš to možnost) vzameš s seboj nekoga, ki hodi na fitnes in vsaj malo pozna naprave in na tehniko izvajanja vaj.
Lp
na mojem trenažerju piše infiniti in je MEGA. vsak dan, jasno, če sem zdrava, grem po 20 minut in ritka je kot kamen. krepijo se mišice rok, za prsi niso potrebne dodatne vaje, noge – super, skratka- mega. tudi če se odločite za dražjega – moj je bil okrog 100.000- ga kupujete za 20 let. kupite močnega in takšnega, ki ima merilec pulza, hitrosti, nastavitve obremenitev….. se izplača….kupite takšnega, ki omogoča telovadbo tudi težjim…. LP