tremor v mišicah
Pozdravljeni,
Stara sem 35 let in zadnje leto opažam v mišicah nekakšen tremor oz. pulziranje. Začelo se je lani, ko mi je približno dva tedna ves čas “utripala” stegenska mišica. Gre za enakomerno krčenje mišice, kot kakšni ponavljajoči se krči. Seveda je bila mišica po tolikšnem času utrujena (musklfiber). To se ni zgodilo kot posledica kakšenga napora ali poškodbe, ampak kar tako brez vzroka.
Zadnje čase ugotaljam, da se mi to dogaja – v manjši meri sicer – tudi na drugih mišicah. Trenutno na desni roki, v zapestju. To še posebej občutim, ko se umirim (npr. pred spanjem) in sprostim mišice. Zadnje čase ne gre za to, da bi mi zelo dolgo časa pulzirala ena in ista mišica, ampak različne mišice.
To je precej neprijetno, poleg tega pa me počasi začenja skrbeti. Ko sem za težavo povedala splošnemu zdravniku, mi je rekel, da to ni nič hudega in mi naročil naj pač pogosteje vzamem kakšno šumečo tableto magnezija ali popijem kozarec donata.
Mi lahko pomagate in poveste, za kakšno motnjo gre. In seveda, kakšna je terapija.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav, carrie
Ugotavljam, da
Glede na vaše simptome bi sklepal, da krčenje mišic ni samo zaradi pomanjkanja CA ali Mg v krvi, ampak, da gre morda za okvaro prenosa živčnega impulza od živca na mišico, ne izključujem pa tudi možnost določenih nevroloških obolenj. Morda bi lahko bolj natančno ocenil situacijo, če bi bili simptomi podrobneje opisani, najlažje pa bi bilo to ob pregledu. V vašem primeru je pravilna diagnoza namreč bistvenega pomena, težko pa je to narediti, ne da bi vas videl.
Lep pozdrav,