Najdi forum

Pozdravljeni. Imam namreč zelo hud problem, to je moja trema. Ko moram kaj povedati pred ljudmi, ali pa narediti, ko vidim da me gledajo zablokiram. Ko moram v službi postrešti kavo, se mi roke tako tresejo, da je groza. Največkrat prosim kolegico da to naredi. Rada bi se vsega tega znebila, pa ne vem kako.

Trema je izredno pogost pojav, ki spremlja celo največje zvezde javnega življenja, le da le redke to priznavajo Psihologi jo povezujejo z motnjo prilagajanja, jaz jo povezujem z negativnimi vzorci prejšnjih življenj.

Znebiti se treme je naporen postopek, ki zahteva kar nekaj vstrajnosti. Gre za sposobnost trenutnega sproščanja, ki prepreči nekontrolirane reakcije avtonomnega vegatativnega živčevja. Lahko se poslužite katere od sodobnih metod kognitivne terapije ali avtogenega treninga ali pa starodvnih in preiskušenih metod, ki jih nudi joga. Zasledil sem tudi, da proizvajalec Persena zagotavlja odpravljanje treme ( Persen je naravni rastlinski preparat za pomiritev ).

No, vsekakor pa naj vam zaradi tega ne bo nerodno. Ko bi vedeli, kdo vse se je že oglasil s temi težavami in kako se te težave izražajo pri drugih ljudeh, bi bili pravzaprav kar zadovoljni sami s sabo. Sprostite se in malo več samozavesti, pa bo s časom tudi ta problem minil. Gibajte se v družbi, ne bežite pred njo in ponavljajte si, da nimate treme.

Če bo problem eskaliral, se oglasite na moj naslov [email protected].

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close