Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Trema ali srce?

Trema ali srce?

Spoštovani!

Imam nenavadno težavo – ali pa se nenavadna zdi meni. Po treh letih premora spet pojem v zboru, kar sem delala tudi dvajset let pred tem. Nikoli pred nastopom nisem imela treme, na vsak koncert sem šla z veseljem in brez strahu. Pred enim mesecem pa se mi je na koncertu zgodilo, da mi je med petjem močno sporočilne pesmi srce malo ponorelo. Pesem govori o pravici in v nekem delu jo je treba pač peti precej glasno, da se začuti njena sporočilnost. Tako zelo sem “padla noter”, da mi je srce začelo kar močno razbijati, česar sem se seveda ustrašila, saj se to ni zgodilo nikoli prej in kar s težavo sem se umirila. Tudi sicer se mi dogaja, da se na enak način ustrašim kakršnega koli razburjenja. S srcem drugače nikoli nisem imela težav, imam pa težave z anksioznostjo in čeprav sem se jo naučila dovolj dobro obvladovati, se mi še zgodi.

Lepo vas prosim za mnenje, ali je to, kar sem opisala, v zvezi s tesnobo, ali me mora skrbeti srce.

Vnaprej hvala za odgovor!

Majda

Spoštovana

Menim, da ste povsem pravilno ocenili razlog za vaše stanje oz. postavili diagnozo. 🙂 Sum na organsko bolezen srca je odveč, in vse kaže, da gre za obliko anksioznosti in/ali tesnobe. Delajte na tehnikah sproščanja telesa in uma.

LP

New Report

Close