Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Trema

Trema

Spoštovani,

pred javnimi nastopi, sploh petjem, pred sestanki, zdravniškimi preiskavami ipd. imam grozno veliko tremo.
Tresoč jokajoč glas, razbijanje srca, povišan pritisk, tresenje, bledost in rdečica, driska, suha usta, ledene roke in noge, sram, nesamozavest …

Nekajkrat do sedaj sem pred pomembnejšimi dogodki vzela Helex in je bilo precej (ne pa povsem) bolje. Ker pa pomirjevala ne bi želela vzeti prevečkrat, ali sploh ne, če bi šlo drugače, se na vas obračam z nekaj vprašanji:

– Na internetu sem prebrala mnogo o homeopatskih zdravilih v povezavi s strahom, tremo, anksioznostjo.
Vsaj pri opisu treh se povsem najdem (Galsenium, Argentum nitricum, Silicea).
Kako se homeopat odloči, katero bi mi najbolj ustrezalo? Ali bi morala vse preizkusiti?

– Ker gre za tremo pri dogodkih, ki se zgodijo občasno (parkrat na leto), ali bi morala zdravilo jemati v nižjih odmerkih stalno, ali bi lahko vzela višji odmerek za takojšen učinek samo na dan dogodka?

– Ali se da pri nas v lekarnah sploh dobiti omenjena zdravila v odmerku C200? Torej, da jih kupim sama, brez obiska homeopata?

Najlepša hvala za odgovore.

Pozdravljeni,
vsa tri zdravila so znana za to osnovno težavo, zdravnik homeopat razlikuje med njimi glede na ostale simptome in težave, ki jih človek ima in tudi glede na osebnostne lastnosti. V rubriki strah pred nastopom imamo približno 50 različnih zdravil, eno od njih je gotovo primerno za vas, sploh pa ni nujno, da je eno od zgornjih treh. Zares vam svetujem obisk pri zdravniku homeopatu, ker boste prejeli pravo zdravilo v pravi potenci, ki bo rešilo te težave doživljenjsko, mimogrede pa popravilo še nekaj težav in slabosti, ki vas sicer spremljajo.
Laiki v ta namen pogosto jemljejo gelsemium, ki ga potem zobajo pred vsakim nastopom. In pomaga, a ne ozdravi temeljne motnje. Še vedno bolj priporočam varianto iz zgornjega odstavka.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close