ŽIVJO!
Vem da je o tem ze veliko napisano ampak mene zanima se nekaj o tem kar nisem nikjer zasledila.Delam ze mesec dni trebusnjake vsak dan s 30 sm presla na 50,delam navadne ko ležiš na tleh in se dvigujes.Zanima me ali res ni dobro jih delat vsak dan ampak vsak 2 dan in da le prehrana vpliva na trebuh in da s trebusnjaki ne mores izgubiti spodnji del trebuha.Pa se to me zanima:v slabem letu sem izgubila 12 kg s pomočjo drugačne prehrane nič diet in kolesarjenja(vsak dan).Imam želeno težo in me zanima če je dovolj kolesariti le 3-4 na teden po 15 min da nekako obdržim svojo težo.Velika sem 170 in tehtam 60 kg.A se vam zdi da je lahko to moja idealna teža?Hvala vam že v naprej za vaša mnenja.Čavči:)
Dovolj je lahko 1x tedensko zelo intenzivno cca. 15-20 minut. Delaj jih za spodnje in zgornje trebušne mišice. V prvem primeru dviguj trup v drugem pa noge. Obstaja pa še veliko vaj za krepitev trebušnih mišuc. V glavnem res prehrana vpliva na sam izraz trebušnih mišic in seveda tudi na njihovo rast. Lahko imaš takšne kot nihče na tem svetu ampak če s prehrano ne boš poskrbela da bodo vidni ti ne bodo nič pomagali 😉
Delaj trebusnjake kot jih je opisal Goran na svoji spletni strani! Trebusne pa se ne vidijo sam zarad enega razloga-ker jih prekriva mascoba. Ko se znebis mascobe bodo tudi trebusne vidne. Seveda jih mors prej razvit s treningom. Mascobe na trebuhu pa ne bos zgubila z trebusnjaki, ampak z aerobnim treningom in prehrano in nikakor drugace!
LP
To pa prvic slisim, da ce imas prazen trebuh, da se boljse vidijo misice in tudi nima zal nobene logicne povezave. Trebusne misice se vidijo pri majhnem % mascobe in ce se ti vidijo, lahko tisti trenutek pojes 1kg mesa pa se bodo se vedno vidle.
Patricija: absolutne prevec trebusnjakov delas, zate bi bilo idealno 2x tedensko (1x tedensko bolj za tiste, ki pridno dvigujejo utezi, ker ze tam blazno stimulirajo misice). Zelo pomembna je pravilna izvedba, torej na tleh ko lezis, noge pokrcis, das pest pod brado (da ne krivis hrbtenice) in lepo pocasi in se enkrat pocasi, da cutis kako se ti krcijo misice (ni vazno stevilo ponovitev, vazno je da misico utrudis), zato delaj toliko casa dokler vec ne mores narediti dodatne ponovitve. Za spodnji del pa dvigovanje nog, s tem da custis trtico prilimano na tla in zopet pocasi. Ce pa zelis, da se bodo vidle misice pa je 90% prehrana (poznam ljudi, ki vsak dan tecejo pa se jim ne vidijo trebusne). Drugace si pa zelo lepo napredovala in ti zelim se veliko uspeha.
Metka!
Ojla nisem imela nobene posebne prehrane diete sploh ne,pijem vsaj 1 liter in pol vode na dan manjše obroke če se le da in veliko veliko sadja,še zmerej se pregrešim s čokolado ali sladoledom sam v meji normale(1 ali 2 tablici)nikoli res nikoli ne pojem cele!!! pa še to pojem jo ponavadi preden se s kaksno stvarjo ukvarjam(kolesarim,grem na sprehod,pospravljam stanovanje……)samo da ne ležim!ker mislim da mi da vsaj malo energije.Hvala vsem za odgovore čeprav nikjer nisem zasledila vaše mnenje o moji teži.Hvala Patricija 😉 ČAVČi
Metka!
Ojla nisem imela nobene posebne prehrane diete sploh ne,pijem vsaj 1 liter in pol vode na dan manjše obroke če se le da in veliko veliko sadja,še zmerej se pregrešim s čokolado ali sladoledom sam v meji normale(1 ali 2 tablici)nikoli res nikoli ne pojem cele!!! pa še to pojem jo ponavadi preden se s kaksno stvarjo ukvarjam(kolesarim,grem na sprehod,pospravljam stanovanje……)samo da ne ležim!ker mislim da mi da vsaj malo energije.Hvala vsem za odgovore čeprav nikjer nisem zasledila vaše mnenje o moji teži.Hvala Patricija 😉 ČAVČi
Metka!
Metka!
Metka!
Metka!
Metka!
Si pa mal prevec stisnila vpis:).
Torej vode spi vec, ce le lahko. Jaz spijem tam ene 5l+. Glede visine pa kg pa je cisto preprosto. Sleci se pa se poglej v ogledalo, ce si zadovoljna je vredu. Te formule za “idelane” postave so itak buce, ker ima 100 ljudi 100 okusov in je vsaj meni najbolj vazno, da sem sam zadovljen s svojo postavo.
S tabo se čisto strinjam, važno je kako izgledaš, ne pa kolk kil imaš. Lahko da so manekenke suhe, ampak jaz sem jih že videla koliko celulita imajo nekatere in so prav obupne. Važno je, da imaš utrjeno, lepo oblikovano telo, pa ni treba da je popolno, ker takega niti ni. Samo bodi vesela s tem kar imaš. Me pa resnično zanima kako si se prehranjevala da si shujšala, ker bi sama rada izgubila 3kg. Hodim redno na tae bo, ampak še vedno pojem preveč kot porabim. Svetuj mi kaj! Kar se pa trebušnjakov tiče…delati moraš različne vaje za trebuh, lepo kolesari po 20 min na dan ali pa teči, zvečer preden greš spat pa delaj trebušnjake. V revijah ali v kakšni knjigi boš našla veliko nasvetov in primerov vaj, ki jih lahko narediš, sami trebušnjaki ti bodo utrdili samo določene mišice, ne pa vseh.
ČAO!!
Nisem imela posebne prehrane samo zdravo in predvem veliko tekočine!Tudo jaz sem na začetku ko sem začela kolesariti izgubila precej kalorij in tako čutila večjo potrebo po hrani,malce sem pazila da sem pojedla le toliko da ne čutim več lakote predvsem pa veliko veliko pij in telo se bo tako navadilo in ne boš imela nobenih problemov več da boč preveč pojedla!Veliko uspeha!!!!!Čavči
Hello!
Glede prehrane res ne vem kaj naredit, saj jem dokaj zdravo, ampak preveč kot porabim. Če grem tečt vsak dan po 20 min, kar počnem, sem potem full lačna in se nazaj založim s hrano in energijo, ki sem jo porabila, no jaz bi rada 3 kile šla dol, tako da ne vem kaj bo. Sladkarijam se zelo težko uprem…kakšna frutabela na dan ne škodi, ne? No, saj bo že šlo, sicer pa 3 kile gor al dol 🙂