Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Trebušna gripa in prehlad?

Trebušna gripa in prehlad?

Pozdravljeni!

Pred tremi dnevi sem dobila povišano telesno temperaturo 38,7 in bolečine v trebuhu. Zvečer sem dobila še drisko in krče v trebuhu zaradi driske. Na pritisk trebuha me boli desno od popka. Po dveh dneh je vročina postopoma padla. Sedaj iz noči drugega dneva na tretji dan pa imam še rahli glavobol najbolj je občuten ko vstanem iz postelje moker kašelj in rahlo zamašen nos. Zanima me ali je to trebušna gripa ali sem se zraven še prehladila in ali morda naj obiščem zdravnika? Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani!

Po opisu gre za virusno okužbo zgornjih dihal in črevesa, zdravljenje je simptomatsko: uživanje dovolj tekočine, zbijanje povišane telesne temperature in jemanje sredstva proti bolečinam, počitek. Če težave v 3-5 dneh ne minejo, ampak se stanje slabša, če se pridruži bruhanje, potrebujete pregled pri zdravniku.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close