Spoštovani!
Dva meseca se mi že pojavljajo bolečine v trebušni votlini. Opravili so mi osnovni pregled krvi in crp, ki sta bila v redu. Na UZ abdomna ni bilo ugotovljeno nobenih posebnosti, razen to, da imam ledvični kamenček. Pijem cca 2 litra tekočine na dan.
Bolečina, ki je moteča, se mi pojavlja od žličke proti popku, bolj izrazito na levi strani popka, kjer je ob pritisku tudi drugačen občutek kot na desni strani. Zadnjih 14 dni se mi tudi zelo izrazito “pretaka” po črevesju in imam mrzel občutek po črevesju. Velikokrat imam občutek, da me tišči na blato. Blato je bolj mehko.
Prosim za vaše mnenje!
Spoštovani,
stanje. ki ga opisujete, ni specifični za nobeno posebno bolezen. S preiskavami se glede na vašo starost izključi za vas najpogostejše vzroke, najprej bolj pogoste in pomembnejše, potem tudi bolj redko pojavljajoče se bolezni.Večina težav je funkcionalne narave. Pomaga razbremeniti prebavila z lahko hrano, Iberogast tudi ublaži težave. Normalno je, da desno od popka čutite drugače, tu poteka trebušna aorta, ki je na pritisk občutljiva. Pri debelih se je ne tipa, pri suhih pa. Menim, da ni nič nevarnega.
LP, Marija Š. Gašperšič