Prosim, če mi lahko svetujete kako naj se znebim “malo” prevelikega trebuščka. Redno hodim, plavam, malo delam tudi trebušnjake, a rezultatov kar ni. A obstaja kakšna naprava, s katero bi si utrdila preohlapne trebušne mišice. Kako pa je kaj s temi napravami, ki jih oglašujejo na TV3? A ima kdo kakšne izkušnje s tem (mislim predvsem na nek aparat, s katerim si lahko utrdiš kao vse mišice na telesu. Ne vem kako se imenuje, ker sem samo enkrat videla reklamo)?
Prosim pomagajte mi, bliža se dopust, pa da rešim, kar se še rešiti da.
Pravilna prehrana in 1-2x na teden trebusnjaki. Pravilna izvedba in tako, da delas, dokler vec ne mores niti upognit telesa in pocasi (ne pa tiste variante, zdej jih moras narest 30 in jih sopas kot usekana in to je to). Vaje mas pa na http://www.mojtrener.com.
O unih napravah pa niti ne pomisli.
Redno hodim na fitness. Lahko ti zaupam, da se v parih dneh ne boš znebila trebuha, zato kar pozabi , da boš šla na dopust z ravnim trebuhom. Napisala si, da malo delaš trebušnjake, kaj to pomeni- malo? Obstajajo vaje za trebušne mišice za katere ne rabiš nobenih pripomočkov, ampak samo voljo in čas. V vsakem fitnesu ti bodo znali svetovati. V zadnjih mesecih je bilo po revijah toliko o tem napisanega, da si verjetno našla kako vajo za utrjevanje trebušnih mišic. Tebe verjetno motijo maščobne obloge okoli pasu. Teh se samo z vajami za moč ne boš znebila. Šele kombinacija aerobnih vaj in vaj za moč bo dala rezultate, pa še to po nekem času. V splošnem je tako, da se nekje po treh mesecih na telesu začnejo opažati spremembe zaradi redne vadbe. Poskušaj spremeniti hojo v tek, vmes naredi serijo trebušnjakov pa spet tek in trebušnjaki. Naj ti bo vse skup v zabavo in ne v breme. Zadeve se moraš lotiti resno, polovičarstvo ti ne bo dalo rezultatov.
Lep pozdrav
Grega, absolutno se strinjam s teboj.
Hrana je ključnega pomena, ne vem zakaj ljudje “mislimo”, da lahko jemo enkrat na dan, se takrat napokamo do sitega in delamo trebusnjake kot nori pa bo vse O.K.
Pri meni se je izkazala kot ucinkovita formula petih manjsih obrokov na dan ( v rednem razmaku treh ur), in jutranji tek s premori med katerimi delam trebusnjake, mislim, da je ta kombinacija(vsaj zame) idealna!
Predvsem pa hrana naj bo tekom dneva pravilno razporejena, razne juhice in stradanja in enotedenske vaje za trebusnje misice na dolgi rok ne prinesejo rezultatov.
LP,
Koncno ena, ki je ugotovila poanto prehrane in njene rezultate. Trebusnjaki so se vedno in vedno bodo 80% prehrana in ostalo vaje z utezmi ter aerobne.
Trebusnjake delam 1x na teden in so rezultati najboljsi do sedaj (ker pri dvigovanju utezi ti itak skozi delajo in se potem prehitro pretrenirajo), ampak takrat pa delam tako, da cutim muke mojega telesa:).
Grega,
hvala za informacije. Povej mi, prosim, kaj več o pravilni prehrani. Ne bi bilo odveč, če lahko napišeš, kako izvajaš trebušnjake. Jaz sem bolj v tisti skupini, ko jih moraš toliko in toliko narediti napr. 30-50 in misliš, da je to to, rezultatov pa ni. Očitno je napaka v načinu. Bila bi zelo vesela, če bi lahko opisal.
Hvala.
O prehrani se mi ne da pisat, ker smo ze 1000x to pisali pa itak noben ne poslusa. Na grobo 5 obrokov na dan, ne jih spuscat (ala variante brez vecerje), ker bos samo upocasnila metabolizem in bos dolgorocno naredila vec slabega kot dobrega.
Za trebusnjake pa delam tko, da lezim na tleh, kolena pokrcena, pest dam pod brado (da ne krivis prevec hrbtenice) in lepo pocasi dvigujes trup (4sek gor 2 sek dol). Delam dokler lahko, 2 seriji. Potem pa lezis na tleh in dvigujes noge, zopet ne sunkovito in lepo pocasi, da cutis misice kako ti delajo. Če mas moznost se pa kam obesit za roke pa tudi potem dvig nog k trupu (stegnjene ali skrcene odvisno od moci). Poanta vseh vaj je itak, nikoli nekih sunkovitih gibov in se koncentrirati na misico, ki jo zelis utrudit.
Če hodis v fitnes pa je dobro na vsako vaja toliko oteziti telo, da naredis ene 12 ponovitev. (to meni da najboljse rezultate).