Visoka sem 163 cm in imam 55 kg. V zadnjih mesecih sem si priborila to težo z izredno pazljivostjo pri prehrani. S kilogrami sem sedaj zadovoljna, nisem pa s svojo postavo. V bistvu me najbolj moti “trebušček”. Po dveh porodih in dveh carskih rezih, mi maščoba ob trebuhu noče izginiti. Poskušam s trebušnjaki, vendar zaželjenega uspeha nisem dosegla. Nikoli nisem imela ploskega trebuha, a pri sedajšnji postavi me tale “špehec” preveč moti . Mi lahko kaj svetujete? Lep pozdrav in prijetne praznike ter mnogo dobrega v novem letu, Maja!
Imam enak problem kot moja soimenjakinja, ki vam je zastavila tole vprašanje. Kljub temu, da sem prebrala članek, ki ste ga priporočili maji, še vedno ne vem, kako naj se znebim maščobe na trebuhu. Sem malo višja od moje predhodnice (170 cm), tehtam 58 kilogramov in se v povprečju trikrat do štirikrat tedensko ukvarjam s športom (rekreativno -zdajle pozimi sta to aerobika (3x tedensko) in plavanje (1-2x tedensko). S svojo postavo sem sicer zadovoljna in drugje po telesu niti ne bi hujšala, moti me edino trebušček ki je že od nekdaj bolj izražen. Aja, pa še prehrana: ne jem mesa in mastne hrane, edina moja pregreha so sladkarije. Je sploh mogoče shujšati oz. zmanjšati obseg samo na enem delu telesa?
Hvala za odgovor
LP, Maja
Maja,
Žal je ravno tam kjer si to najbolj želimo, najtežje shujšati. Problem je tudi v tem, da tam najkasneje porabljamo maščobe… ob prvem grehu, pa se nam tja naloži odvečna maščoba.
Očitno je, da so tvoj problem so sladkarije… saj sicer paziš na prehrano, in tudi treniraš. edino, kar morda lahko pri prehrani še izboljšaša je:
– preveri ali morda ne izpuščač obrokov,
– ali so tvoji obroki preobilni
– kakšen je glikemičen indeks tvoje prehrane
– ali ješ 5-6 obrokov dnevno
Če ne najdeš napake pri zgoraj omenjenem, je problem tvoje prerane… le sladkarije, in morda malenkost prevelik kaloričen vnos.
Lp,
goran