Trebuh po porodu
Pozdravljeni!
Za sabo imam 2 poroda. 1. v letu 2007 (dvojčka), drugič julij 2009(enojček). Od drugega je minilo že skoraj leto in pol. Trebuh pa imam še vedno kot da sem v 5. mesecu (non stop me sprašujejo alipričakujemo…). Razmak med trebušnimi mišicami je še vedno dobra 2 prsta. Poleg tega pa imam veliko odvečne kože…
Res je da sem po porodu obdržala par kg, ampak kljub temu mislim da je vzrok za povečan trebuh drugje.
Ali menite da bi se po tem času razmak med trebušnimi mišicami moral zmanjšati?
Kaj lahko naredim da se zmanjša (razen trebušnjakov)?
Ali trebušnjaki pomagajo tudi pri odvečni koži? (do zdaj mi niso…)
Slišala sem da obstajajo lepotni posegi ki bi tole popravijo, a nisem najbolj pristaš tega pa še zelo dragi so. A je mogoče, da kakšen poseg plača zavarovalnica?
Hvala in lepo pozdrav!
Pozdravljeni!
trebušne mišice se vrnejo v prvotni položaj nekje v dveh letih. Pomagate si lahko z vajami za trebušne mišice leže na trebuhu, predvsem z vajami za globoko trebušno mišico, pazljivost pri dvigovanju in pravilno držo, tako da krepite mišice preko celega dneva.
Telo odlaga maščobo tam, kjer so energetske blokade in tam maščoba navadno tudi ostaja in se jo težko ločimo, tudi če shujšamo. Pri temu vam lahk pomaga akupumktna masaža po Penzlu, akupunktura, refleksna masaža stopal, shiatsu tradicionalna masaža…