Najdi forum

Trebuh

Spoštovani,

15. avgusta letos sem začela sočiti domačo in delno kupljeno zelenjavo (kombinacija korenčka, paradižnika, zelene, špinače, zelja..). Pred uporabo jo dobro očistim in operem. Sok (cca 4 dcl) popijem zvečer, ker dopoldan nimam možnosti.
Od prvega pitja dalje imam napet/napihnjen trebuh. Ko sem kakšen dan spustila pitje soka nisem bila napihnjena. Od takrat redno hodim na dolgo potrebo kar do sedaj ni bila praksa. Blato je večinoma temno zeleno, včasih tudi temno rjavo.

Vmes med pitjem sokov sem dobila bakterijo na črevesju (imena mi zdravnica ni omenila) in se zdravila 5 dni z antibiotikom Amoksiklav mislim da 128mg. Blato je bilo temno rjavo, bolj tekoče, imela sem občasne trebušne krče pred dolgo potrebo in imelo je zelo neprijeten vonj.
Po zdravljenju imam včasih še trebušne krče, slišim tudi pretakanje tekočine v trebuhu pred dolgo potrebo in počutim se brez energije?

Zanima me ali je vse navedeno normalno (ali se mogoče razstrupljam) ali bi morala zmanjšati količino soka v izogib napetemu trebuhu oz. trebušnim krčem?
Ali je možno da sem dobila bakterijo od sokov?

Za odgovor se vam zahvaljujem in vas pozdravljam.

Špela

Spoštovani!

Zvečer ni ravno primeren čas za uživanje sokov in vlaknin. Lahko bi se okužili s slabo umito zelenjavo, s sokom ali če jo jeste kar celo. Še bolj je verjetno, da ste se okužili s kakšnim virusom. Razstruplja se naš organizem vsak dan, ne samo takrat, ko počnemo stvari, za katere mislimo, da bodo razstrupljanje povzročile. Sok popijte rajši zjutraj, pa vstanite toliko prej!

Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close