Najdi forum

Trebuh

Zdravo,

Pred 8 meseci sem imela CR (30.1.09) in 11 dni za tem obsežen absces (teden dni v bolnici, antibiotiki…)

V nedeljo me je začel boleti trebuh in to čez cel predel. Vse me je bolelo. Postala sem zelo slabotna, brez vočine, brez kakšnih prebavnih motenj. V ponedeljek sem šla do zdravnika. Me je pretipal in zabolelo je ko hudič pod popkom in rahlo levo od njega. Bolečina je bila potem locirana spodaj. Čutila sem jo ko sem hodila npr. Sedimentacija je bila 63, voda načeloma ok. Dobila napotnico za LJ. Šla v Petra Držaja, da vidijo če je slepič (da bi ga lahko imela na levi strani so rekli).
Tam so me pretipali, pregledali rektalno in delali UZ trebušne votline. Vse je bilo okej, dr., ki je opravljal UZ je videl na levi strani spodaj heterogeno bolj hipoehogeno formacijo v velikosti cca 30×20 mm. Ta reč se ne drži nobenega organa ampak tam je. Rekli so tudi, da je lahko na mestu kjer je bil absces. Lokalni zdravnik mi je rekel, da je lahko še kak šiv še vedno notr, ker so me 2x odpirali s CR vred in potem en teden čistili, menjali neke blazinice 2x na dan in nato 2x šivali.
Na urgenci sem imela tudi ginek. pregled, kjer je bilo pa vse bp (notranji UZ).
Tri dni po tem sem zopet dala kri in sedimentacija je bila 33 (teblete sem dobila, ko mi je crp že padel sam od sebe), ostale vrednosti so padle in bile uredu. Od splošnega dr. sem dobila tablete Nolicin. Naj bi bilo vnetje mehurja. Nobeden ni bil nikjer prepičan kaj mi je in se mi zdi, kot da sem te tablete dobila kar tako.
Ko grem lulat ali na veliko potrebo in ko je pač treba pritisnit me spodaj še vedno zaboli.
Sprašujem vas ali je možno da je to vnetje še vedno lahko izvira iz abscesa in težav po CR? Kaj bi bila ta formacija. Ali lahko pridem še k vam na UZ?
Te stvari me močno skrbijo, ker se mi zdi, da je stalno nekaj narobe z mojim trebuhom.
Kam naj še grem če ne bo ok?

Če mi lahko date kakšen nasvet vam bom zelo hvaležna.

Tanja

Spoštovana!
Vsekakor je dobro, da opravite kontrolni UZ trebuha, čez 1-2 tedna. Glede na izvide je absces možen. Vsekakor je potrebno sledenje, tudi vnetnih parametrov in učinka antibiotika (po nekaj dneh)…Občasno se lahko tudi po CR pojavi kila..

************************************* Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije

New Report

Close