Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija trdovratne glivice

trdovratne glivice

Pozdravljeni!

Pred tremi meseci sem v bolnišnici staknila glivično obolenje (?). Najprej se je pojavilo kot srbeč izpuščaj v predelu dimelj (v sklepih), na bokih in tudi rdeča lisa na vratu. Menila sem, da je to reakcija na narkozo, zato sem se k zdravniku napotila šele po enem mesecu, ko se je zadeva začela že širiti tudi v lasišče na vratu in močno srbeti. Zdravnica je postavila diagnozo, da so glivice in predpisala antibiotike Sporanox ter pršilo Micospore. Po 1-tedenskem jemanju antibiotika se je stanje izboljšalo, toda po slabem mesecu ponovno poslabšalo. Sedaj ponovno jemnljem antibiotik Lamisil že en teden + pršilo, pa ni bistvenih sprememb. Kaj naj storim? Ali je bila sploh prvotna diagnoza pravilna? Bi morala na preiskavo krvi?

Essie

Pozdrav!

Veliko vprašanje je če gre sploh za glivice, ker po opisanih terapijah in po lokalizaciji sprememb nebi smelo biti več , če bi šlo za glive.

Potrebno bo bolezen opredeliti in nato ustrezno zdraviti.
Verjetno bo potrebna pomoč dermatologa.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close