Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija trdovraten kašelj

trdovraten kašelj

Pozdravljeni,
na internetu sem prebrala, da se da trdovraten kašelj precej uspešno zdraviti tudi homeopatsko. Kašljam že 3 tedne, posebej ponoči imam pogoste napade kašlja. Sluzi je včasih več, včasih manj. Jemala sem tudi antibiotike ospen, ker sem imela kri ravno na meji. Z antibiotiki sem ravno zaključila, vendar se mi stanje bistveno ni izboljšalo. Prebrala sem za homeopatski pripravek na osnovi bezga Sambucus nigra . Odločila sem se, da bi prezikusila, pa me zanima, kje se da ta pripravek kupiti. V spletnih lekarnah tega ni zaslediti.
Hvala za vaš odgovor.
LP
S.

Pozdravljeni,
kašelj kot posledico infekta se da s homeopatijo hitro pozdraviti, včasih pa je težko najti pravo zdravilo tudi zdravniku homeopatu. Treba pa je narediti precej natančen pregled z karakteristikami kašlja, kaj ga poslabša, kaj ojača, kaj sproži, kdaj je najbolje, kdaj najslabše, kakšen je izpljunek, kakšn patologija je v ozadju etc… Skratka, priporočam obisk zdravnika homeopata, boste najbolj gotovo najbolj opravili.

V lekarnah v tujini prodajajo mešanice različnih homeopatskih zdravil v nizkih potencah (Ikompoziti) za obvladovanje kašlja, ki se v praksi dobro obnesejo, a ga klasični homeopati ne priporočamo, ker gre lahko pri vsem skupaj samo za supresijo simptomov, ki patologijo poglobi in potem ozdravitev še zelo dolgo ne pride.

Sambucus nigra (če ga ni pri nas, se ga dobi v lekarnah v tujini) je seveda eden od več kot 300 možnih homeopatskih zdravil za zdravljenje kašlja. Nanj najprej pomislimo, ko gre za prisotnost potenja, ki olajša večino simptomov (podnevi), ko pa potenje preneha, se drugi simptomi zelo poslabšajo, ponavadi pa je to ponoči. Ko vzamemo zdravilo, se pričnemo močno potiti in s tem težave postopno izzvenijo. Kot prvi izbor za kašelj pa omenjenega zdravila ne priporočam.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close