Najdi forum

trdovraten kašelj

6 letni sine nam že četrti teden kašlja. Kašelj ni (več) suh, malo smrka, drugače pa je zdrav. Radi bi se naspali – potrebujemo nasvet: kateri čajčki, kakšen sirup ali obkladki ali karkoli! Help!

Do sedaj je bil zame in za mojo hči najbolj učinkovit Fhes, že po 1 kapsuli se kašelj umiri , v nekaj dneh je dobra. Druagče pa ti jaz priporočam kremo materine dušice z evkaliptusovim oljem -to tudi dela čudeže. Ali pa kopeli v esenci materine dušice.

Trpotčev sirup, lekarniški. Je pa ta kašelj, ki se ga zdaj dobi na vsakem vogalu, pogosto dolgotrajen, tako da nima smisla pričakovati čudežev. Za umirjanje kašlja (za čez noč) je dober tudi slezov (tudi lekarniški), ali pa kateri od sintetičnih (sinecod, panatus…)

Dobro je, če vlažiš zrak. Če nimaš vlažilnika, zavri velik lonec vode, dodaj pest soli in žlico kamilic (ali 2 – 3 vrečke) in to pred spanjem postavi za kako uro v otroško sobo. Lahko vmes dogreješ, da izhaja več pare. Ko gre sine spat, pa seveda lonec z vročo tekočino odnesi iz sobe.

Večkrat sem že slišala, da zelo pomaga sok črne redkve. Redkev prerežeš na pol, malo izdolbeš in daš v vdolbinico žličko sladkorja. Sok, ki se nabere, daješ po malih žličkah kot sirup. Sama tega sredstva še nisem preizkusila. tako da ne bi znala povedati “iz prve roke”.

Mi smo v redkev dajali med , ne sladkor — to je stari babičin recept in je dober, sam traja nekaj dni pa je meni boljši kot slezov sirup

Takole, tudi jaz imam dobre izkušnje s čtrno retkvico, ki jo malo izdolbeš in v luknjico daš med. Imam 3 letno punčko in pri kašlju kar pomaga. Za lažje izkašljevanje pa uporabljamo sirup za otroke Bisalvon (mislim, da sem prav napisala).

Do sedaj sem še najbolje pozdravila pri otrocih (in tudi stari mami) kašelj z ApiTimijanovim sirupom od Medexa (ali karkoli je že danes), ki ga dobiš za kupit skorajda povsod.
Jemati pa ga je treba redno, trikrat na dan po žličko.

Otroci so ga dolgo jedli tudi vsako zimo preventivno po eno stekleničko. Imam tri mulce, na pultu v kuhinji so bile tri škatle sirupa, vsak si je na svojo napisal ime, da je vedel, da je njegova. “Cuknili” so ga kar iz flaše…

New Report

Close