Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo trdo blato

trdo blato

Prosim pomagajte, ce znate.
Moja 7 mesecnica ima resne tezave z odvajanjem blata.
Pred kaksnim mesecem sva zaceli z gosto hrano, pocasi, in od takrat zelo tezko kaka. Do sedaj je pomagalo, da sem ji s palcko bza usesa malo podrazila ritko in je potem slo, zdaj pa se to ne pomaga. Enkrat sem ji ze dala svecko, ampak svecka v tem primeru ne pomaga, ker jo blato izrine ven.
Tako sem ji vceraj priblizno 5krat dala svecko v ritko in vsakic je prisla , hkrati z groznim napenjanjem moje miske, ven, za njo sem videla zelo trdo blato, vendar ga je takoj ko je malo pogledalo ven, potegnila nazaj. Tega blata nikakor ne more spraviti ven, saj se ji odprtina zelo zelo odpre,pa je se vedno premajhna.
Tako da sva poskusili z mehcanjem blata, s slivami,jogurtom, donatom, kot je svetovala njena zdravnica,pa nic ne pomaga.
Zato bi res rada kaksen nasvet od koga, ki je imel podobne tezave, oz.pozna koga s takimi tezavami, ker ne vem vec kaj naj naredim. Zdravnica mi ne zna povedati nic drugega kot da naj pocakam se par dni, pa potem pridem ce ne bo bolje, samo mojo lubico tako matra, zdaj je tretji dan kar ni kakala, ampak se ze od prvega dne grozno napenja in vem, da z vsakim dnem gre blato tezje ven,je bolj zbito.

Res iskreno prosim za pomoc…
hvala

Živjo Nika!

Moja kolegica ima iste težave kot pri vas. Ali si uspela kaj izvedeti v tem času? Kaj pravi pediater?
Hvala za hiter odgovor.

lp

Ojla !

Tudi pri nas smo imeli take probleme …. probali smo vse mogoce nazadnje pa je pomagal le importal prasek … je v bistvu odvajalno sredsvo …. mi smo ga uporabljali po 1/$ vrecke na dan da smo kakec tako zmehcali da je lahko sel ven … sedaj smo ze brez tega in normalno kakamo … uporabljali pa smo ga kaki mesec in pol … je pa fino ko telo ne postane odvisno od le tega 🙂

Nika,

zasledila sem, da si dajala svoji malčici slive, ali si ji dajala vodo od namočenih suhih sliv ali slive?

Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

zanima me kakšne so preverjene in varne metode za mehčanje blata pri 8 mesečniku (rojen en mesec prezgodaj). Koliko Donata lahko zaužije in koliko sliv, jogurta. Mi trenutno uvajamo gosto hrano, vendar na mlečnih izdelkih še nismo. Ali je pametno, da začnemo uvajati že mlečne izdelke?

Hvala

Pozanimaj se pri pediatrinji na forumu Pediatrija: http://med.over.net/forum/, ker tule nihče ne odgovarja.

Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., edukantka telesne psihoterapije *** Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Andreja hvala.

sedaj lahko je zelenjavno mesne enolončnice,ki so zabeljene z maslom ali smetano,sadne kašice,jogurte,mlečne kašice,pije kompote,sokove in ob vsej tej hrani bo sigurno normalno kakala,poskusi
ko pa je blato trdo,poskusi narediti svečko iz masla in ji jo daj ali pa deci sladkih kamilic naj popije

pozdrav imam resne problemke kakec je zelo trrd tako da se mi kar vrti v glavo spil sem že 2 litra donata a nič ne pomaga sedaj je pa iz njega začelo teči kar kri v čemje vzrok in kako lahko to okpravim prosim za pomoč hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close