Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika trde leče

trde leče

Pozdravljeni!

Pred letom dni sem si nabavil leče. Ker imam precej visok cylinder (-4.25 in -3.5), so mi bile dodeljene trde leče. (Ne vem, ali je bil resnično cylinder vzrok) Vendar pa na te leče ne vidim dobro. Vidim malce slabše, kot z očali. Ker imam cylinder in razliko med obema očesoma precejšno, sem dobil leče na recept. Saj veste, če je kaj skoraj zastonj, je potrebno poizkusiti.

Pojavil se je problem, da teh leč ne morem nositi več kot dve uri. Potem me pa začnejo motiti. Če se pa smučam, me pa ne motijo in se lahko smučam tudi ves dan. Sedaj ne vem več, ali je to, da me moti samo v meni, en predsodek ali pa je mogoče na snegu več vlage in me zato ne motijo.

Najlepše se zahvaljujem za komentar!

Sicer moram priznati, da nisem specialist za trde leče, ampak za mehke mesečne leče. Pri vas je lahko je eno in drugo. Prej bi rekel, da je “kriv” veter ki dodatno “sili” oko v proizvajanju več solz in zato nimate problemov.

Ko se boste naslednjič odločali za leče, povprašajte za mehke letne torične leče, saj pri njih lahko dosežemo -4,25 CYL, kar pa je že vaša dioptrija.

Lp.

New Report

Close