Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Trda koža na podplatih

Trda koža na podplatih

Odkar vem zase imam probleme z kožo na podplatih. Pozimi ta problem ni tako izrazit-takrat koža niti ni tako trda verjetno zaradi nošenja nogavic, poleti pa je prava katastrofa . Poiskusila sem že z različnimi kremami ( kolekcija Mavala), s kamnom za drgnjenje kože, vsakodnevnim mazanjem podpatov s kremo, za nekaj časa je mogoče boljše, potem pa spet. Koža je na podplatih trda- no tu je najbolj izrazito, grda ( bele barve ) pa je po vsem podplatu. Zadnje čase pa se mi je pričela luščiti v pasovih in poleg vsega je to precej boleče. Noge se mi kar precej potijo, vendar pa glede na to, da sem letos na porodniškem ,imam obute v glavnem natikače ” na ježke”, ki naj bi podlpat masirali. Poleti hodim veliko bosa.
Hvala za odgovor.

Spoštovana Veronika!

Ali imate tudi kje drugje spremembe na koži?

Pozdravljena Veronika.
Tudi sama sem imela trdo kožo na podplatih. Vendar sem to nadlogo odpravilo z ognjičevim mazilom. Vsak večer, ko sem si noge umila, se si jih namazalo z ognjičevo kremo in koža je sčasoma postala rožnata in mehka. Kremo sem dala tudi prijateljema, ki imata luskavico in obema se je koža izdredno popravila, tako da še dermatolog ni mogel verjeti.
LP

Ne, s kožo na splošno nimam nikakršnih problemov, edino alergijo na sonce.

Spoštovana Veronika!

Vzroki za zadebeljeno kožo na podplatih so lahko številni, od nepravilne oz. neenakomerne obremenitve stopal do luskavice. Diagnoza tudi za dermatologa včasih ni enostavna. Zato vam priporočam obisk pri dermatologu, ki bo s pregledom in preiskavami postavil natančnejšo diagnozo. Ponavadi predpišemo tudi lokalni preparat za mehčanje in luščenje sprememb.

Spoštovana Lena!
Prosim te, če lahko poveš katera ognjičeva krema točno je to bila in kje bi jo lahko kupila.
Hvala in lep dan!

New Report

Close