Najdi forum

TRAVMA

huda debata

Pozdrav, nekateri očitno preveč gledate oddajo TRENJA, morda bi se morala ti Zvezdica malo ohladiti.
Zadnje čase sem tudi sama kar nekajkrat potrebovala zdravniško pomoč – se pravi, da sem bila v kontaktu tudi z med. sr., nimam se kaj pritoževati, če pa sem že naletela na kakšno ” jezno ” se pa z njenimi problemi res ne mislim ukvarjati.
Velikokrat so ” NESRAMNE SESTRE ” ODRAZ ” NESRAMNIH PACIENTOV “, ki se nad sestro ” olajša”, ker misli, da to lahko, ko pa pride do zdravnika je pa ves meden, …. ( poudarek je na velikokrat, kar ne pomeni vedno, da se ne bomo še v to spotikali ).
Sistem je tak kot je in je slab – na račun tega pa veliko ” pokasirajo ” zdravsveni delovci, ki so nižje od zdravnikov. ŽAL IN ŠE SLABŠE BO…..

LD vsem, še posebej pa tebi Zvezdica – pa nikar se ne jezi toliko.

zvezdica,jaz sem mtrvo mirna.

Spoštovana Zvezdica

Res je, da sem pisala glede moje prijateljice, ki ni dobila zdravila od psihijatra.

Še enkrat preberi moj post, ker sem napisala, da bom napisala moje izkušnje glede med. sest. zdravnikov itd.

Vseeno hvala, ker si se spomnila moje teme.

Lep dan
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Kika,
menda ne res ??? Kdaj se je pa to zgodilo?

Pika,

o vsem tem imam pač svoje mnenje z ozirom na videnje,slišanje in še kaj.Seveda brez haluciniranj.

.Upam,da lahko

Lep pozdrav

Doroteja,

takole zvečer pridem do interneta in res se mi ne da iskati nekih replik oz.tem iz povsem, drugega foruma.
Vem samo,da je tekla precej dolga diskusija o ubogi prijateljici kateri je
zdravnik na vsem lepem povedal,da ne bo več predpisoval njenih pomirjeval.

Tolažili smo te,ti svetovali kaj storiti ….ampak kot rečeno…ne da se mi iskat teme oz.ne utegnem .Grem raje spat.

Lahko no.

Hja, tudi jaz delam na travmi in me je malo zgrozilo, kar si napisala, saška. Moiram pa povedati tudi to, da so pacienti na travmi zelo zahtevni, še posebej starejše gospe, ko tolikokrat pozvonijo, da ti razpara živce, zvonijo pa samo za prazen nič.

nič se ne obadaj preveč z temi sitneži , teh je vedno več ,
LP

Hja, kar se tiče višjih plač.
Moja izkušnja je, da tistim, ki so naveličani svojih poklicev, in zelo radi jamrajo niti 50 jurčkov več plače ne bi pomagalo, ker enostavno radi jamrajo. Tako je s tem!

Ko sem se učila za zdr. tehnika(včasih so temu rekli sred. medicinska sestra) smo se učili tudi britja, ker to spada v osnovno nego!

duewial

mogoče je bil pa medicinski brat…

kot zdravstvena delavka se z gospo ali gospodično v ničemer ne strinjam.ne delam v KC ampak zasebno in ko bi vi vsaj enkrat vstopili v bašo kožo bi bil vaš komentar drugačen

Atena!

Medicinske sestre so res samo ljudje, vendar so se zavestno odločile za ta poklic, zato da pomagajo ljudem, ne pa da so brezčutne, ko jih človek potrebuje. Tudi jaz imam tako izkušnjo z med. sestro. Imela sem povita oba očesa, ker sem bila operirana na očesu. Na postelji mi je pladenj s kosilom postavila na kolena in izginila. Kaj misliš Atena, je to prav?

Res ni lepo, da ti sestra ni pomagala pri hranjenju. Ampak če je morala v istem času v sosednji sobi zamenjati plenice in kasneje previti bolnika ter pravočasno potalat terapijo ji ni za zamerit. Morda bi ti lahko pomgala pri hranjenju ob (recimo) 17.30, ko se prvič usede ob kavi ali čaju. Ampak takrat bi bilo tvoje kosilo že povsem mrzlo in ji za tako pomoč niti ne bi bila hvaležna.

Predlagam, da naslednjič ob viziti vprašaš lečečega bolnika ali je predvidena pomoč pri hranjenju ali si obravnavana kot samostojen bolnik (zmožen opravljanja osnovnih funkcij). Pomoč pri hranjenju spada v kategorizacijo zdravstvene nege na podlagi katere se določi/predvidi koliko je posamezen bolnik samostojen oz. koliko in kakšno nego dejansko potrebuje.

New Report

Close