Trava, zakaj tak problem?
TRAVA JE DROGA IN IMA PSIHOAKTIVNE UČINKE, SICER JE LJUDJE NE BI KADILI. OB TEM PA JE POMEMBNO VEDETI, DA DROGE NE UČINKUJEJO NA VSAKEGA ČLOVEKA ENAKO IN DA “DOBRE” IZKUŠNJE POSAMEZNIKA ŠE NE POMENIJO, DA BODO DROGO LAHKO OBVLADOVALI TUDI DRUGI.
MAJA MENI, DA OBVLADUJE TRAVO, A HKRATI TUDI OPAŽA, DA JE V ČASU BREZ DROGE BOLJ AKTIVNA- SKRATKA NEKOLIKO DRUGAČNA. ČE POZORNO PREBERETE MAJINA PISMA TUDI SAMA PRIZNAVA, DA BI BILA MORDA BREZ TRAVE BOLJ AKTIVNA.
TU NE GRE ZA TO ALI JE TRAVA ŠKODLJIVA ALI NE. TRAVA JE ŠKODLJIVA, GRE PA ZATO KOLIKO ŠKODE NAREDI POSAMEZNIKU, ENIM VELIKO DRUGIM MALO, VČASIH TAKO MALO, DA TO CELO TEŽKO OPAZIJO IN NADALJUJEJO Z UPORABO, NE DA BI POMISLILI NA TO, DA LAHKO OD NJE POSTANEJO TUDI ODVISNI.
POMEMBNO JE TUDI KOLIKO ŠKODE SMO PRIPRAVLJENI PRENAŠATI, TO PA JE ODVISNO OD TEGA, KAJ NAM TRAVA POMENI, IN ČE NAM POMENI VELIKO BO TUDI ŠKODA, KI JO BOMO PRENAŠALI VELIKA IN ŠE VEDNO BOMO TRDILI, DA NI ŠKODLJIVA.
POLEG TEGA PA JE POMEMBNO, DA VEMO, DA TRAVA KOT PSIHOAKTIVNA SNOV OLAJŠUJE TUDI NEKATERE DUŠEVNE TEŽAVE IN NAM POLEPŠA SVET. TEMU BI REKLI ZDRAVNIKI NEADEKVATNO ZDRAVLJENJE. IN ČE JE PATOLOGIJA POSREDI, POTEM JE SEVEDA UŽIVANJE TRAVE POPOLNOMA DRUGA ZGODBA IN POMENI NEPRAVILNO ZDRAVLJENJE POSAMEZNIH MOTENJ, KAR SE LAHKO SLABO KONČA.
TOREJ NAČLOMA BI MORALI RAZKLIKOVATI OBČASNO UŽIVANJE TRAVE OD REDNEGA UŽIVANJA TRAVE. VELIKO LJUDI OBČASNO UŽIVA TRAVO IN JO TUDI SLEJ KOT PREJ OPUSTI, KER JIM V ŽIVLJENJU POMENI LE DODATNI UŽITEK ALI NEKO VRSTO SPROSTITVE, KI JO LAHKO BREZ VEČJIH TEŽAV POGREŠAJO. SKRATKA TRAVA JIM NE POMENI TOLIKO, DA BI MORALI OBVEZNO KADITI VSAK DAN ALI ŠE POGOSTEJE, DA BI ZADOVOLJILI POTREBO PO NJEJ.
PROBLEM NASTANE TEDAJ, KO POSTANE TRAVA NAČIN REŠEVANJA PROBLEMOV, NAČIN IZOGIBANJA OBVEZNOSTIM IN BEG PRED REALNOSTJO. TO PA JE ŽE ZELO RESEN PROBLEM, KI GA JE POTREBNO TUDI RESNO OBRAVNAVATI. v TEM PRIMERU SE SEVADA POGOSTO ZGODI, DA TRAVA NI DOVOLJ IN DA ČLOVEK IŠČE SUBSTANCE, KI BI IBLE MOČNEJŠE, KI BI GA ŠE BOILJ PRIBILE ALI RELAKSIRALE IN POTEM POSEŽE ŠE PO OSTALIH PSIHOAKTIVNIH SNOVEH VKLJUČNO Z ZDRAVILI ITD…
TOREJ TISTI, KI UPORABLJAJO MARIHUANO MORAJO BITI PREDVSEM POZORNI NA TO KAJ JIM POMENI MARIHUANA, ALI LAHKO SHAJAJO BREZ NJE ALI JE TO LE RELAX ALI PA JE TO VEČ ITD…
zakaj takšna panika na travo?
maja_ če malo bolj natančno prebereš svoje besedilo je iz njega razbrati da ti trava nudi sprostitev, ki pa je brez tega da bi bila zakajena skoraj ne moreš doseči. vsak narkoman misli da lahko neha z drogo takoj, vendar pa temu ni tako, kar potrjujejo ozdravljeni. poizkusi zdržati brez da bi se zakadila 3 mesece, ne samo par dni. in nato sporoči kako je bilo.
pišeš tudi da enkrat na teden konzumiraš alkohol, zgleda kot da si ne predstavljaš vikenda in sprostitve ne da bi za to imela kakšno spodbudo (alkohol, travo), vprašaj se kakšna bi bila zabava brez opojnih substanc. po moje dolgočasna, ali se motim.
trava in alkohol ti nudita sprostitev in potrebo samozavest, ki pa ju brez alkohola in trave ne moreš doseči.
Resnica – zasvojena si s travo in se očitno tega ne niti zavedaš. Žal mi je zate, ker se ne znaš sprostit brez droge in si tega ne priznaš. Sploh pa se ne zavedaš kako je kajenje trave dolgoročno škodljivo. Saj je bilo o tem že veliko povedanega in napisanega. Kdo pa sploh zagovarja kajenje trave? V glavnem tisti, ki imajo od tega finančno korist in tisti ki jo kadijo – zasvojenci. Zamisli se.
Med raziskavo s katero so iskali povezavo med pogostnostjo kajenja marihuane in pogostnosti pojava duševnih motenj so žal ugotovili, da se število duševnih motenj strmo dviga z pogostnostjo uporabe marihuane, kar je resno opozorilo za vse uporabnike marihuane, da marihuana pač ni nedolžna rastlina in da ima lahko njena uporaba tudi zelo resne posledice za uporabnike.
Oh oh oh.
Joj kakšna zavzetost!
To da psihoaktivne substance lahko sprožijo “speče” duševne bolezni (Milan) je staro dejstvo in trava nima nič posebenga s tem. Prečitajte za spremembo še kakšno raziskavo (ki je ni plačala katera od prohibitivnih vlad…) – o njenih zdravilnih učinkih, o (ekološki) koristnosti konoplje na sploh! Koliko manj svinjarije bi bilo na planetu, če bi jo bolj s pridom uporabljali! Bog jo je zasadil in nam jo dal v uporabo, odmerek pa je tisti ki dela strup – stara modrost, ki drži še danes.
Mislite, da ste “boljši”, “modrejši”, “bolj zdravi”, “oh in sploh” ko pijete svoje vode iz plastenk? Ko jeste puranje zrezke s trgovine? Ko žvakate svoje “sugar-free” žvečke? Ko vozite svoj avto? id. itd.
Trava je zelišče kot čaji, je “čarobna rastlina” kot kava – pretiravanje najbrž res ni na mestu, še zdaleč pa si ne zasluži tako težkih obsodb in je v zmernih odmerkih zelo blagodejna, se pa strinjam da spet ne za vse. kot ste jih nanizali v zadnjih post-ih.
Tudi z omamo ni nič narobe – če je ne bi tako problematizirali, ne bi nikoli povzročila toliko škode – pomislite malo.
Največ spolnih perverzij je v družbah, ki splnost odkrito (ali prikrito) obsoja, tabuizira.
Enako je z omamo in še čem, kar je človeku NARAVNO.
Nehajmo že uniformirati življenske stile in dopustimo že enkrat naše različnosti tudi v praksi.
Mir z vami.Ohm.
Am….
Stara sm 16 let. Do zdej eksperimentiram z travo malo manj kot eno leto. Sm odličnjakinja in ne zaostajam pri pouku. Kadim travo 1 na tedn po 3 jointe. Moja šola ne trpi zaradi tega še boljše ocene imam kot moji sošolci ki so usak petk duma. Nwem kje je problem kajenja če imaš mejo. Alkohola ne pijem in tudi tobaka ne uživam. Ukvarjam se s tenisom dodatnimi jeziki. In ob sobotah grem s starši na pohod. Ker vas moti da usak kadilec trave opusti svoje zanimanje in zanemarja stašre.
Ni res, seveda pa še nimam tolkio izkušenj!!
lp 😉
Vi sam uživite pa če rabte drogo za to ali ne!!!!
čeprav je tema že malo zastarela, sem se odločla napisat svoje mnenje.
kot je povedal samadhi (svaka čast), je zadeva naravna in isto kot pri vseh močnejših zeliščih, z njo ne gre pretiravati. sploh nevem zakaj starši zganjajo tak oh in sploh glede tega, saj sama zadeva ne pozna over-doze in ni smrtna (oz. še nikjer na svetu niso zabeležili smrtne žrtve marihuane). še posebaj me motijo tisti primerki, ki svojim otrokom zagrenijo življenje zarad tega, še posebaj, če je ta otrok v šoli in zunaj šole priden in delaven.
poleg tega je dokazano, da je tobak nevarnejši od trave, pa ga celo nekateri starši ki so proti travi, redno uživajo. in kaj ma človek od tobaka? ne zadane, ne počutiš se lepo pa še raka na pljučih lahko fašeš. pa naj starši prepovejo otrokom jest makovke –> dokazali so namreč, da količina semen maka, ki je na makovk, zadošča za pozitivnost na testu preverjanja, če je droga v krvi.
vse skupaj se mi zdi brez veze, ker tisti, ki travo uporabljajo z glavo, ne bodo zabluzili zarad nje. če maš limit, te nebo povozlo. sama jo uživam že kar nekaj let, starši nevejo, ker so eni izmed tistih primerkov, ki tega ne odobravajo, pa vseeno.
za konec pa še to – že mogoče, da ima trava kake nevarne sestavine, ima pa tudi dosti takih, ki dobro vplivajo in so celo zdravilne.
Pozdravljeni.
Včasih zaidem na ta forum, zgolj iz firbca in prebiram vaše izkušnje. Na srečo svojih nimam, celo s travo ne. Pa zakaj? Ker me enostavno to ni nikoli mikalo…… nekateri bodo mnenja, zakaj sodim o nečem, če sploh ne vem, zakaj gre…. kakorkoli že.
Govorit o tem, da trava ni škodljiva ali pa vsaj manj je, sori, tako butasto in predvsem iskanje nekega razloga za še oziroma samoopravičevanje. Prepričana sem namreč, da mnogi, ki so danes na heroinu, so s travo začeli. Mar to ni dovolj, da očitno ta tako nedolžna reč,vendarle zna pokazati tudi zobe.
Vsaka substanca, ki spreminja človeku zavest, čutenja ipd, je za moje pojme mimo. Mar se je res tako težko sprostiti na drug način ali se celo spoprijeti z življenjem?
Predvsem me pa moti merilo, ki ga nekateri uporabljate. In to je uspeh v šoli ali na faksu. Sem odličnakinja in kadim …. JA IN? A zdej, ker si pa odlična in se ga zakajaš, ti pa starši ne smejo težit? Lepo vas prosim. Od kdaj pa je merilo uspešnosti in čustveno uravnotežene osebe šola in faks?
Sem pripradnica mlade generacije in kljub temu, da se je in se še v mojih krogih kadi, mi nikoli ni bilo jasno, od kod potreba, zakaj vse to….. zakaj nekateri nismo tako firbčni ………. zakaj ne potrebujemo zunanjega stimulansa, temveč ga iščemo v sebi, znotraj sebe?
No tako, malo sem navrgla. Lahko pa za konec dodam. Rada vas berem, čeprav se velikokrat ne strinjam z vami. Mogoče zaradi neznanja in pomanjkanja izkušenj.
Imejte se.
vprašanje?
ga. Suzana
Mene pa zanima kam grem lahko po pomoč, rada bi se odvadila kajenja trave. Sem že sama poskusila pa nimam dovolj moči želja pa je velika.
Še to travo kadim pa od leta 2003 saj vem, da ni to najbolje. Namreč čedalje bolj tudi posegam po navadnih cigaretih zgodi se tudi da en zavoj ne zadostuje na dan.
lep pozdrav,
Spoštovani!
Različni programi, ki delajo na področju zasvojenosti prav tako delajo s tistimi, ki uživjo travo. programi so prilagojeni posamezniku in njegovim težavam. V kolikor hodite še v šolo se lahko v okviru Projekta Človek vključite vskupino mladostnikov,sicer morda v indvidualno obravnavo ali v kak drug program. Lahko pokličete na 01 425 12 14 in se dogovorite za uvodni razgovor. Poskusite lahko tudi znotraj drugih organizacij. Pomembno pri izbiri programa je tudi to, kakšne posledice imate zaradi kajenja marihuane, kaj počnete v življenju, koliko ste aktivni…. Srečno!
ne strinjam se in se nikoli ne bom strinjala z tem da trava ne more škoditi:S…..sama hodim v prvi letnik in še nikoli nisem probala kakršnokoli drogo …..tudi pijem ne in ne kadim:S….enostavno se mi ne zdi to zabavno….vem pa kaj naredi s tebe droga….imam bratranca ki je sedaj v priporu ker je obtožen za umor kot sokrivec:S…..že 6 let kadi travo in vsemogoče stvari…poznam njegove kolege in vem kak je ko 1x zabredeš v to…..verjemite ko si 1x v tem ne moreš več iz tega:S…..sicer pa mi je zelo žal za te ljudi ko mislite da se z drogo sporostite….malo se zamislite kaj govorite….so še druge stvari v življenju ki so pomembnejše od tega…..
jz sm se tud srečala z travo, ubistvu iz čistega zanimanja:) morm rečt, da mi občutk zadetosti ni newem kva spešl ker postanem grozno zaspana in se mi nič ne da! mam fanta, ki pa že kar par let kadi travo. zelo velikokrat ga prepričujem da zmanjše, vendar ima stalno družbo kadilcev trave. postal je zelo len, nikamur se mu ne da….
zato vam ne priporočam da konzumirate to drogo. saj ne rečem paše parkrat na leto…;))
Se pridruzujem maji, marelici, samadhi, princess in katji. S tem, da sm tip. Moja zgodba je taka, da sem zacel kadit v 7. razredu (ne smem pozabit povedat, da sem bil odlicen, tko kot predhodnice;)), kadil cez celo gimnazijo in to ne malo -pred solo, med solo, zvecer- potem prva leta na faxu, nakar sm zacel razmisljat: to ni vec to, kar je blo na zacetku. Postala mi je vsakodnevna navada, ni bilo vec tiste prijetne zadetosti, ampak samo zadetost, bluzenje, prevec denarja gre za tiste 2ure rahle zadetosti. Zato sem se odlocil nehat (po 7 letih) – to je bilo novembra lani. Od takrat se nisem prizgal jointa, tako da se na argumente o zasvojljivosti marihuane samo poser***. Resda je prvi teden, dva bilo malo tistega obcutka “mmm bi zj preden grem spat pasal en dimcek” ampak sem raje naredil toliko sklec kolikor sem jih lahko (ne zajebavam), da sem postal res utrujen in sel gledat kaksen film. Zdej mi na pamet ne pade, da bi hodu ven po stuff in se ga zakajal. Kvaliteta lajfa se ni bistveno spremenila. Oz. se je – zelo manj hodim ven, kar je po svoje slabse. Nimam stika z ljudmi, razen na faxu. Ukinil sem tudi vsakotedenske pijanske sobotne izhode po diskotekah. Razlog je v macku naslednji dan. Priznam pa, da trezen ne morm plesat/se zabavat, kar me malo skrbi…
zasavka pravi, da so tisti na heroinu zaceli s travo. Da, logicno. Ampak pred travo so 100% pili tudi pivo. Bos zdaj potegnila iz tega zakljucek, da pivo vodi k heroinu? Sam sem kadil travo preden sem poskusil prvi cik (ki mi ni bil vsec, zato tudi ne kadim cigaretov, ker nimajo ucinka).
V obdobju eksperimentiranja sem probal tudi speed, koko, nore gobe, ecstasy (ta mi je se najbolj vsec od vseh drog, je pa treba tok bolj pazit, da ne pride v navado, saj po mojem mnenju naredi najvec skode – a se vedno manj, kot alkohol, kadar se ga napijes do kome, da se nic ne spomnes). Zivim po nacelu, da je treba cimvec izkusit, tudi na podrocju “altered state” (ne vem kako bi reku po slovensko, pac razsirjenje obzorij, pa ceprav s pomocjo bliznjic – drog – za 10letno meditacijo s koncnim spoznanjem pa nimam casa).
ljaf svetujem ti, da se odvadis tako, da vsaj za nekaj casa prekines stike z druzbo, ki poha. Kadar si zazelis pohat, se zamoti s cim, meni so pomagale sklece + filmi, lahko gres tudi tect ven, ampak ne do dilerja. Imej v mislih, da si bos s tem denarjem, ki ti bo zdaj ostal, konec meseca kupila cevlje/torbico/maskaro/whatever. Res ne razumem kako bi se odpravu po travo (obleku, obul, klicu dilerja, hodu do mesta..), ce pa si zelis nehat. Sej mas lasten um in z njim upravljas kam bodo sle noge. Razen, ce je res tok sibek um, a verjamem, da ni.
Trava,
zdaj ko esm prebrala vse te ZA in PROTI, sem zelo zmedena in ne vem ali sem ravnala prav ali popolnima narobe. Rad bi, da mi odgovorite.
Že 30 let je konoplja zame rastlina, ki jo sovražim, pa čeprav imam zelo rada rastline. Ko sva boila s fantom študenta, je občasno kadil travo, nato tudi sadil in sušil. Na potovanju z rukzakom po S Afriki je kupoval hašiš, vedno je o tem govoril in meni ponujal. Potem, po končanem študiji sva se poročila, a njegovo “zatravljaneje”ni pojenjalo. Sadil je v vrtu, nato po večkratnih prepirih, pa v gozdu. Sušil pa pri svoji mami. Zakona je bilo konec po 20 letih poznanstva, sin je bil star 9 let. kmalu se je začela kalvarija z njim, že v osnovni šoli je bil problematičen, v gimnaziji se je zakajal že zjutraj. Prvi letnik je naredi s težavo, v drugem je večkrat zbežal od doma s fanti, ki so zapustili šolo. Tudi samni več šel v šolo, poiskal si je delo, a ga je obdržal samo do prve plače. Potem ni delal dokler je imel denar, nato spet novo delo in spet pohajanje do zadnjega tolarja. Ko so začele počitnice, se je odločil, da bo razred ponavljal in užival tako kot drugi šolarji. Septembra je šel ponavljat drugi letnik, a iz njega ni bilo nič, le trava nekajkrat na dan, za sigurno pa zjutraj pred poukom. nato smo ga prisilili v Reto, saterga sedenmnajst let in pol. Tam je bi do osemnajstega leta in nato zbežal. Najprej je klošaril po Španiji, nato se je tam zaposlil na črno. Zdaj je tega že dve leti in ima redno zaposlitev ter stanovanje. Dela trdo, težka gradbena dela, od jutra do večera. Precej kadi in se zakaja, zjutraj, da dobi zagon, zvečer pa, da se sprosti. Združino je v dobrih odnosih, ljubeč po sporočilih, vsi smo ga že obiskali. Le oče mu še pošilja travo po pošti.
Kaj rečete? Kaj sem naredila narobe? Kaj delam narobe? Kaj bom še naredila narobe?
MIMA,
moje skromno mnenje:
– zgrozila sem se, ko se prebrala tvoj post. Ne razumem, kako lahko starši odobravajo, celo spodbujajo drogo??? To mi ni jasno? Je to ljubezen? Kaj je to? Sušiti pri mami, pošiljati sinu??? Mislim, da je nekomu trava popolnoma skisala možgane…….. upam, da ne pretiravam, če zapišem, da bi takemu očetu prepovedala stike z otrokom ………
težko ti odgovorim, kaj delaš narobe, čeprav je najlažje drugim soliti pamet…. ne zavidam ti, morda je bil napačen že začetek, ne vem….. sama sem se vedno izogibala take družbe, pa čeprav so kadili le “neškodljivo” travo……..
vem, da ni veliko, a sem ti ravnokar poslala veliko pozitivne energije………
TRAVOR,
ne bi ravno delala tako enostavnih zaključkov, kot si jih ti. Piti pivo ni isto kot kaditi travo. Po enem pivu nisi zadet, mar ne?
Kakorkoli že, sam navajaš, da cigaret ne maraš, ker nimajo učinka, torej, če prav razumem, iščeš nekaj, kar te ponese nekam drugam …….. pa zakaj??? Kaj je narobe z “nezadetimi občutki”, zakaj želja po zadetosti??
vse dobro
sam kadim travo 8 let. od tedaj se je moje življenje lahko rečem poslabšalo. začel sem jo kaditi v prvem letniku predvsem zaradi družbe. sprva sem jo kadil samo v družbi, nato pa še sam. kadil sem zmeraj bolj pogosto, tudi večkrat na dan, odvisno kako je bilo z denarjem. ker je bilo predrago, da bi kadil vsak dan sva s kolegom sama začela vzgajat skunk v njegovi kleti. od takarat kadim zelo veliko, najmanj trikrat na dan, večinoma pa kar bolj kot ne čez cel dan, vsake dve ure. srednjo šolo sem zdelal, ampak na šiht pa ne hodim.delno, ker ni povpraševanja delno zato, ker se mi niti ne ljubi. moj dan poteka tako, da zjutraj vstanem, pokadim joint,se najem,zaigram kakšen špil,sem na netu, skadim joint ali dva, grem spat, se zbudim najem, potem grem mal ven s kolegi na joint, pridem domov gledam tv, grem na joint.tako je skoraj vsak dan.živim zraven očeta, ki ve da kadim in mi čudežno zaradi tega ne teži tolk, bolj zaradi tega ker ne hodim na šiht.moje življenje se mi gnusi,vem da ga bom mogu spremenit ampak se mi preprosto ne da
travo sem začel kaditi pri 14 letih ko se bil še v 8. razredu OŠ, začelo se je zaradi slabe družbe takrat sem še kadil cigarete, trava je bila še bolj po redko takrat, sčasoma sem se odtujil od te družbe a ne od trave, imel sem občutek kot da mi nekaj zapolnjuje, ta občutek je še danes z mano.
S cigaretami sem nehal pri 15. letih in od takrat ne prenesem več cigaretnega dima, takoj mi je slabo ter se tresem kot da bi se odvajal heroina a trava je še vedno z mano (zdaj ne mešam več z tobakom)in tudi alkohola ne pijem, ne pira ne vina, ničesar, a življenje se mi iz leta v leto samo slabša. Nedolgo nazaj sem odkril kaj zapolnjuje trava, no v bistvu mi je zatirala depresivnost ki se mi je zleti samo nabirala. Danes sem že skoraj čisto zapustil svoje prijatelje ter se le še po redko vidimo, šola mi je čisto propadla poskušal sem vsako leto a vedno propadel (trikrat zdaj pa bom še prek zavoda vse zajebal) pa ne da nebi bil zmožen narediti, saj sem moral opraviti nekaj testov preden sem dobil možnost šolanja preko zavoda in ti testi so mi pokazali da sem zmožen tudi višje strokovne šole, a volja mi pada vsaki dan nižje.
Starši seveda ne prenesejo trave v hiši in moje probleme valijo na računalnik ter prenajedanja s hrano, vsaj tako je bilo nekaj časa. po pravici povedano preživim kar preveliko časa za računalnikom a se pa nikoli nisem prenajedal in mi zato moja hitra pridobitev teže ni bila razumljiva. Zdaj sem pretežak se izogibam družbi ter še naprej kadim travo da mi zakriva moje probleme. Zunaj vidim samo ljudi ki si mislijo samo slabo o meni čeprav so popolni tujci. A na srečo imam dobre prijatelje ki me stalno spravljajo ven, čeprav me nekateri dnevi še samo bolj spravijo na tla so tudi takšni katerih sem zelo hvaležen. ok zdaj že malo preveč nakladam, rad bi samo rekel da ni trava vedno tista ki dela probleme ampak je velikokrat neka opora pred vsem kar me zbija na tla. želim si pomoč in na tem že tudi delam, tole je moj prvi korak pri reševanju mojega problema. sem še preveč občutljiv da bi zaupal takšne stvari staršem ali pa zdravniku
Pozdravljen!
Zelo iskreno si opisal svoje težave in kajenje trave umestil, kot mašilo za nek drug problem. Pasivnost, brezvoljnost, neuspeh v šoli, prenajedanje in debelost. Predvsem pri mladih se pogosto dogaja, da bi radi svoje stiske rešili takoj in brez večjih naporov. Trava ali katera druga droga le navidezno odstranita problem, ki pa se kasneje praviloma pojavi v še močnejši obliki.
Čestitam za tvoj prvi korak. Vsak naslednji bo lažji. Pogovori z osebnim zdravnikom so zaupni. Tako, da kar pogumno.