Najdi forum

TRAVA-VELIK PROBLEM

Spoštovani,

Lepo prosim za nasvet in pomoč
Sin je star 26 let in že več kot 10 let uživa travo, enkrat več drugič manj. S plačilom šolnine je s preusmeritvijo naredil srednjo šolo.
Sedaj se pa noče nikjer zaposliti, enostavno ni takega dela, ki bi bilo zanj.
O kakšnem koli zdravljenju noče slišati, ker mu je pač tako kot je, čisto lepo. Ali kaj ko ostalim članom družine ni tako, oziroma še več. čisto smo ubupani, saj tako ne gre več naprej.
Z nami se ne druži, ima svojo družbo, ki seveda ni prava in gre na okrog, kot temu reče, to pa je v gostilno na pivo in travco. Travco priskrbi tudi za svoje prijatelje.
Poskušali smo z lepim in z grdim načinom, pa nič ne dosežemo. Pravi, da si je življenje zavozil in se še ni odločil ali bo živel ali ne. Grozi s samomorom.
Fanta je škoda, ker je drugače v redu, prijeten, pošten in ne vemo kaj ga muči, verjetno ni vzrok le trava, ampak ne more se pobrati, ker nima volje. Je že večkrat poskušal, a ne vzdrži. Seveda ga skoraj vsak dan na to opominjamo, kontroliramo zato že mene celo sovraži.
Živimo ga mi, tudi oblačimo, plačujemo zavarovanje, sam pa si je uredil socialno podporo, ki jo porabi za cigarete, pivo, travo in podobno.
Ne moti ga njegov zapuščeni izgled, opozarjanje na to, da bo kmalu klošar, če bo tako nadaljeval, skratka nič ni mogoče pri njemu doseči.
Želimo pa le to, da bi imel zaposlitev, se rešil trave in znal poskrbeti za svoje preživetje.
Zelo bi bila hvaležna za vsak nasvet kaj storiti, oziroma kam se obrniti.
( Celje, Maribor )

Hvala

bolj mu boste težile, bolj ga boste ognali od sebe. kot sami pravite z teženjem niste dosegli ničesar. vse kar bo storil bo iz svoje lastne volje, prisilit ga ne morete. sam more najt željo v sebi. poskušajte se pogovorit z njim, na miren način, ne pustite se mu izzivat, lepo mirno mu povejte, da ga smatrate za odraslega in bi se radi pogovorili. brez obtoževanja in namigovanja na to kaj vse počne narobe, mislim, da se on tega še najbolj boleče zaveda. bolj ga opominjate na to kaj ne dela prav, bolj ga potiskate na dno in težje se bo pobral. dajte mu vedet, da je neglede na kar koli vaš sin, da ga imate radi in bi mu stali ob strani ne glede na to kaj se zgodi.

poglejte na slpetno stran urada za droge, tam so opisani vsi programi, ki so v sloveniji na voljo, poglejte kaj bi vam in pa predvsem vašemu sinu, saj se gre zanj, najbolj ustrezalo.

javite kako mu bo šlo, vso srečo

lp

pa ste prepričani da gre samo za travo? težko je pomagati,če se fant sam ne odloči za pomoč..na področju CE-MB žal ne poznam ustanov..

Dea,
tudi jaz imam zgoraj opisani problem s sinom, pa na silo nikamor ne pridem.
Vaš nasvet mi je zelo sprejemljiv, ampak ali ste na opisani način uspeli sami komu pomagati, ali je to morda vaša izkušnja.
Večina nasvetov za zdravljenje odvisnokov temelji na rigoroznem načinu in sicer zapreti “domačo pipo” ali pa postaviti odvisnika pred vrata in zamenjati ključavnico.
Rada bi , da se še oglasite s še kakšnim dodatnim nasvetom, ali sporočite, če se je možno z vami osebno pogovarjati.
Hvala vam in lep pozdrav.
Evelina

evelina,
moje izkušnje temeljijo na tem, da sem sama z mojimi starši dala enako skozi in vem kaj pri meni in mojem fantu sploh ni delovalo.
lahko mi pišete in se lahko pogovoriva, prav z veseljem, rada bi nekumu pomagala, nočem da bi nekdo moral dat podobno skozi kot sem jaz.
moj mail: [email protected]

se slišiva,
lp

Draga, gospa postavite mulca pred dejstvo ne pa, da mu nudite vse udobje kar obstaja. Menim, da je dovolj star, da sprejme posledice in odgovornost za svoja dejanja. Vse njegove groznje pa so bolj podobne čustvenemu izsiljevanju kakor čemu drugemu. Očitno vas vrti okoli prsta. To pa vam povem, ker sem tudi sam bil podoben in sem z svojo druzino ravnal podobno, sicer pri meni ni bil problem z dogami amapk vseno sem imel zelo podoben vzorec obnašanja.

New Report

Close