trava, skunk, koka
hello!!! ja se odvajam heroina! zdej sm dva mesca brez njega in brez metadona ali kakršnih koli drugih zdravil!!! počutim se pa čist kul! prva dva tedna je blo res kr hudo sm se da vzdržat!!! najbol pomembno pa je da spremeniš način življenja! pa tud v glavi se morš odločit za ta korak! sicer pa mislim da vsak odvisnik bi rad nehal z jemanjem heroina sm je pa res težko! ja mam srečo k mam ful podpore iz strani staršev in prijateljev (ki niso odvisnik) in zaenkrat mi kar uspeva!!! upam da nimaš tudi ti kakih problemov z drogo!!! uživaj 🙂
Kar groza me je, ko te vidim kako zelo ga imaš rada, kako zelo bi mu rada pomagala. Punca verjemi, saj je dober do tebe, ko je zadet, ko pa mu kaj ne paše ti pa ali jebe vse po spisku ali pa ti daje občutek krivde. Na koncu se najbrž ful slabo počutiš, če te obtoži, da si ti kriva, da se ga bo šel zadet. Glej, s takim tipom sem že tri leta. On je na heroinu. In šele danes se malo zavedam, da mu ne bom JAZ nikoli mogla pomagati, ker je vse na njemu. Jaz sem mu samo molzni stroj. Pač poskušajo dokler gre.
TI ga ne boš spremenila, on se ne bo spremenil zaradi tebe. Ko bo prišel čas, ko bo dovolj pameten, se bo spucal vseh drog. Do takrat je on rastlina in ti z njim. Škoda tvoje mladosti.
Draga sewa
vem da se ne bo spremenil zarad mene. Rada bi mu bila samo v oporo, mu skušala pokazat, da je dost lepih stvari u življenju, a jih ne more opazit dokler se zadeva! Na srečo še ni pristal na heroinu, me je pa zelo strah, da bi se to zgodilo, ker je u bistvu zlo nežna, občutljiva duša in taki so dosti bolj dovzetni za padec navzdol.
Tudi meni bi se lahko to zgodilo, čeprav ne z drogami ampak z alkoholom! Morda imam zarad te izkušnje več razumevanja za take ljudi… Na mojo srečo se je meni telo kmalu uprlo in ko so se začele težave z želodcem, sem se resno zamislila nad svojim početjem! Od takrat alkohola ne prenesem več, čeprav sem se prej kar precej nacejala in to žganih pijač! Včasih me prime želja po kakem pivcu, ampak to 1x na leto, pa še takrat ga spijem največ 1 dcl. Hec je u tem, ker me oče včasih prepričeval, da bi blo dobro popit kak kozarček rdečega vina, medtem ko večina staršev teži. Nasprotno pa mi je celo grozil, kaj bo naredil z mano, če me dobi kadit cigarete in pa kadim še kar naprej! Torej sem vseeno tudi jaz neke vrste odvisnik, čeprav ne v taki obliki!
In jaz to priznam in se zavedam škode ki si jo povzročam, za razliko od odvisnikov trave in ostalih substanc! Sem pa zdaj pred odločitvijo, da tudi to upostim, ker imam že preveč izsušeno sluznico v ustih in grlu.
Res je vse odvisno od nas samih, ampak na naše odločitve vpivajo tudi stvari iz okolice oz. dogodki v našem življenju!
Omenila si molzni stroj….
a mu ti daješ denar za drogo? S tem mu res delaš slabo uslugo! Povej mu da si ga naj sam prisluži, ker ti nočeš biti odgovorna za njegov propad! Vem, da bo jokal, prosil, obljubljal vse kar hočeš, a tu moraš ostati trdna!
Lahko se zgodi, da bo pol tudi grozil…. V tem primeru mu ga daj z besedami : Tu imaš, če ti je to pomembnejše od mene in tvojega lastnega življenja, ampak če je tako jaz grem, ker te nočem gledat kako propadaš! Ampak takrat moraš res oditi! Po tem kar si napisala, je to zadnja iskrica upanja, da bo potem morda le začel razmišljat kaj se je zgodilo z njegovim življenjem!
To dajanje/posojanje denarja je bila pravzaprav moja napaka že na začetku. Ko me je prosil, da mu posodim denar, sem mu ga. Potem je včasih še vračal, pol pa niti to ne. Ko mu ga nisem hotela več posojati, se je izmišljeval kaj vse mora plačat, pa tko no….verjetne stvari. Zdej je s tem tako ali tako konec.
Spoštovana Tiha!
Zdi se mi, da nekatere stvari že tako zelo dobro veste. Pravite, da se ne bo spremenil zaradi vas – ja prav imate! In na drugi strani mu želite biti v oporo- pa on sprejme to vašo oporo? V oporo ste mu lahko, če se odloči, da bo prenehal z uživanjem drog in tudi dela korake v tej smeri. Če pa o tem samo govori, potem mu vaša oporo nič ne pomaga in drug drugega slepita.
Ne vem ali je vaš fant že zasvojen, ali je občasni uživalec drog, vsekakor pa sama vrsta droge pri zasvojenskem vzorcu ni bistvenega pomena. Nekdo morda ne bo nikoli poskusil heroina pa je vsseno zasvojen – potrebuje drogo za svoje dobro počutje, velik del njegovega življenja se vrti okoli droge, manipulira in prikriva, je pasiven…
Bodite pozorni, da ne boste zaradi želje po pomoči zanemarili sebe in svoje življenje. Lahko se samo strinjam z vami, da je veliko zasvojenih zelo občutljivih, da so krasni ljudje…ampak to vam ne sme biti dovolj, da boste tolerirali zadevanje!Razmislite koliko zaupanja je v vajinem odnosu pa tudi o tem, kako si predstavljate zadovoljujoč partnerski odnos. Srečno!