Najdi forum

trava in družina?

Pred približno enim letom sem od partnerja izvedela, da kadi travo. Sicer sva že zelo dolgo skupaj (12 let), pa žal nisem opazila, da bi kadil. Včasih se mi je zdel malo čuden ali drugačen, ne vem. Ko se mu rekla kaj mu je sem dobila v odgovor da sem jaz čudna in da si nekaj namišljujem..Ni mi bilo vseeno, da mi je tajil in se skrival pred mano. Njegov odgovor na moje vprašanje zakaj mi ni povedal, je bil, da ve da sem jaz tega ne počnem in da me ni hotel obremenjevati z tem in ni hotel, da tudi jaz začnem kaditi.
Stvar kajenja trave je po moji logiki stvar posameznika, zato se zavedam da mu jaz tukaj ne morem soliti pameti ali mu jo prepovedati. Skrbi pa me, kako bo šlo takšno življenje dalje, imava 5 letnega otroka. Vendar pa se sprašujem, če je to skrival pred mano je sposoben tudi kaj drugega. Vedno manj mu zaupam in od takrat dalje se vedno bolj oddaljujeva. Imate kak predlog kako živeti z tem ali je edina pot, da greva narazen in začneva novo življenje. Kako bi vi reagirali na mojem mestu?

Čao MONI

Spoštovana Moni!

Verjetno je v tem trenutku celo večji problem kot kajenje marihuane, nezaupanje, ki se je naselilo med vaju s partnerjem. Še posebej razumem vašo skrb zato, ker imata otroka. Otroci so zelo subtilna bitja in zaznajo nesoglasja med partnerjema zelo hitro in če vprašate mene zaznajo tudi to, da nekdo uživa marihuano- pa ne v smislu, da vedo, kaj je to marihuana, pač pa skozi odnos. Tudi pod vplivom marihuane govorimo o spremenjenem stanju zavesti- človek je drugačen, kot če ne konzumira nič. V kolikor je vajin odnos do sedaj bil dober se poskušajta pogovarjati, povejte mu svoje skrbi…morda si poiščita tudi pomoč svetovalca. V kolikor pa je kajenje marihuane in s tem dodatno nezaupanje samo še kaplja čez rob že tako ne najboljšemu odnosu, pa boste verjetno reagirali drugače. Srečno!

Lep pozdrav! Suzana Društvo Projekt Človek Tel:059 711 796

Moj bivši partner je kadil travo v gimnaziji že pred 30 leti in kajenjem je nadaljeval ves čas študija. Po tem sva se poročila, upala sem, da bo nehal. Pa ni, rastlinice je sadil v kotu vrta in se občasno zakajal. Tudi mene je hotel pritegniti v to, pa nisem hotela. Zelo težko sem prenašala to njegovo razvado, še zlasti, ker sem to pred prijatelji in mojimi starši skrivala. Situacijo je poznala tudi njegova mati, ki pa mu je dajala tako podporo, da je pri njej rastlinice sušil. Ko ni mogel vzgajati več na vrtu, je imel nasade v gozdu in jih hodil zalivat.
Zdaj vem, da je šlo za nezrelega človeka, kar je dokazal tudi v vseh drugih odnosih. Po 13-tih letih zakona sva se razšla. Hvala Bogu, da me je tudi varal, kajti sicer bi še živela z njim. A škoda je za otoka, da sta imela takega očeta in tako mamo, ki je to dovoljevala!!!
Zgodba se še nadljuje, kajti oče je s svojim zgledom podprl tudi otroka v uživanju trave. Hčerka je kmalu ugotovila, da je to neumno in nehala, sin pa je moral v komuno.

Premislite!

New Report

Close