Najdi forum

Razočaran? Pa misliš, da smo ljudje vedno zadovoljni? Verjemi, tudi sama sem bila nemalokrat zelo razočarana nad ljudmi, ki sem jih imela okoli sebe, celo za prave prijatelje. Pa so naredili tako hinavsko potezo, da ti ne preostane drugega, kot da se umakneš.
Veš, nikoli pa ne smeš obupati nad ljudmi. Gotovo je nekdo tudi ob tebi, pa ga niti ne opaziš..
Mimogrede, kaj pa ti toliko manjka v samoti? Jaz, po pravici, se sama počutim izredno dobro, ni mi potrebno paziti, kaj delam, kako delam in govorim, to pač sem. Imam par ljudi, ki smo si blizu, me poznajo in so sprejeli mojo naravo, če pa jih ni v bližini (precej malo se vidimo zadnje čase), sem sama. In lepo mi je. Mislim, da sem se naučila biti sama in pri tem neizmerno uživati. Naj ti bo všeč svoja družba! In verjemi, človek lahko uživa, živi polno tudi brez drog!

Nofx, daj, stari … Tretiraj travo kot luksuz in ne kot edini izhod iz čudne situacije.

Jaz sem v zadnjem mesecu še bolj ločil, kaj je trava in kaj je vsakdan. Pa me tudi ena bejba malo zajebava, ampak se raje vsemu skupaj globoko zarežim. 😉 Res pa je, da nimam izkušenj, da bi kadil takrat, ko sem čustveno zlomljen. To je potem že zloraba kot recimo pri alkoholu, ko alkoholik gre v gostilno, ker je doma vse v razsulu, nima pa toliko samorefleksije, da bi se zavedal, da je za razsul kriv on.

Đuli, treba je poznati njegov profil droge. Vsak nima enake percepcije.
Pa treba je formulirati “slabo” družbo. Šele potem se lahko sklepa naprej … S prigovarjanjem ne boste veliko dosegli, ker je najbrž že z vsem seznanjen, žalostno pa je, da so to “street myths”. To so pač govorice, ki se najdejo na ulici oziroma med uživalci, ki hočejo pritegniti druge potencialne uživalce. Ena najboljših vab je lažno dejstvo, da je trava kompletno neškodljiva. Oziroma ima zelo radikalne zdravilne učinke. Eni celo zatrjujejo, da čisti pljuča in kri.
Ne vem, no. Taka propaganda meni ni bila nikoli všeč. Zmeraj sem travo bolj enačil z alkoholom in cigareti, pri katerih v večji meri velja, da je bolj pogojeno osebnemu okusu, kot pa recimo trde droge, ki ti jih ponujajo “pusherji”.

mana ful se mi zdi kul da si se naučila sama bit, samo pazi da tega ni preveč ker ni kul, ko si enkrat preveč odrezan od sveta. lepo je da se imaš fajn tut k si sama, ampak pomisl mal a ni še bolš ko te nekje res zaštekajo, ti zaštekaš njih in v medosebnem odnosu vlada nek mir?

jaz sem izjemno veliko sam, in to gre že v skrajnosti. in zlo kritičen sem do vsega kar se mi zdi bad in takoj prekinem stike ob najmanjši krivici ki se mi zgodi. ker veliko ljudi je takih.. da ne sprejme tvoje jeze ko nekaj izraziš da ti delajo bad, te ob tem ali zasmehujejo al pa celo skušajo zatreti tvoje čustvo. izjemno malo je ljudi ki sprejemajo tvoje osebne človeške pravice in tvoja čustva takšna kakršna so. matr, če se že ujezim mi pa res ni treba čustva teptat pač ***** jezn sm in fak, če mam tok potlačene jeze v seb že iz otroštva mi pa res taka družba ki se mi bo posmehovala če izrazm jezo ne pomaga, kvečjemu škodi. to so zame navadni hinavci in kjer ni spoštovanja jst ne ostanem dolg. me razumeš kaj hočem s tem povedat?

če hočeš si lahko kaj dopisujeva, napiši svoj mail in ostaneva v stiku.

uživaj

hvala za podporo;) cilji, kako želim živeti in kje je moje mesto sem si delno že zastavu in počasi drsim proti temu.. seveda trava ni tist kar bi pri vsem skupi trajno pomagal, kvečjem je začasna rešitev iz stiske a vseeno me še zamika – kljub devetmesečnem premoru, in vem da če bi bil v družbi kjer bi se kadilo, bi skunk takoj zadišal in pomojem se mu v tem trenutku ne bi mogel upreti. bom vzdrževal abstinenco vrjetno naprej. hvala za pomoč. lep pozdrav.

me veseli da ti znaš izločit uporabo ko nisi čustveno stabilen

jaz sem pa naprimer največ kadil ravno zarad tega da bi ubil tiste frke, bolečine v seb, ki sem jih čutu in so se mi dogajale v vsakdanjem lajfu.. ampak sem s travo odpotoval v nek samosvoj, namišljen svet kjer se je dalo fantazirati in so se vsi problemi zdeli milijon kilometrov daleč, dostkrat sem bil tako zadet da na trenutke nisem vedel kje sem, kar je oa itak vemo občutek skoraj vseh rednih kadilcev marihuane.

Nofx,
v bistvu nisi razočaran, samo droge bi rad nazaj…. vem kako se počutiš, vrjetno sva nekje na istem, odvisno od drog… zanimajo me tvoje izkušnje, tudi jaz iščem nekoga, ki bi razumel, ne pa samo pametnjačil, kot večina.
ljudje, dejstvo je, da nemate pojma… niste doživeli in videli tega, vsaka odvisnost se začne v glavi, ni odvisna od količine drog…
Nofx tebi pa, daj ne meči kar tako teh osem mesecev vstran…
če res hočeš prijatelja, ki te bo razumel poskusi… in ne obupat…
če te zanima se mi lahko javiš…
lp

Tako sem bil dejansko vzgojen. Kljub temu da uživamo finančno blagostanje, odkar pomnim, in sem kot otrok lahko dobil najboljše stvari, ki obstajajo, nikoli niti nisem pomislil na to, da bi kdaj zašel oz. zabluzil.
Mogoče na mesec zapravim preveč denarja za “igračke” (tj. avto, glasba), ampak ni hudega, ker kljub študentskemu statusu staršem preprečujem finančno podporo že od gimnazije naprej.

Nisem zasvojenec. No, mogoče malo pretiravam s kavo in cigareti včasih … Ampak ni take panike. Tu sem se znašel pač zaradi tega, ker se mi zdi, da premorem nekaj racionalnosti o tem. Včasih poklikam kako temo tudi zato, da si mislim … “jebenti, kako je pa meni lepo, ker ne poznam nekih zunanjih omam”.

Oprosti, ampak te tvoje situacije ne razumem. Pravzaprav se mi zdi resnično butasta. Lahko mi tudi zameriš.
Jaz sem se ga zmeraj napuhal ali pa napil takrat, ko je bila prava prilika oziroma ko mi je delovala prava kemija v glavi. Zaradi lastnih psiholoških predpostavk ne morem piti alkohola, ker mi ga organizem začne zavračati. Če ne doživim tistega klika v glavi in spijem več kot eno pivo, me začne zvijati v želodcu. Sliši se čudno, ampak meni je to na moč čudovito. Ker ko gledam določene maloletnike, še posebej pa punce, ki zgledajo perspektivno, so pametne in luštne, mi postane slabo, ker jih ob vikendih srečam popolnoma pijane.
V bistvu je vse skupaj pogojeno z vzgojo. Ker vem, da marsikdo od teh mladoletnikov živi v špartanskih razmerah. Jaz sem zmeraj v takih letih doma povedal, kaj vse se kani zgoditi na “fešti”, čeprav me ni nihče spraševal. S tem nekako utrdiš odnos in nekoga pripraviš na to, kako bo ravnal v določenih neprijetnih situacijah. Še zdaj, ko sem star preko 20, mi oče, ko se gre zvečer ven, pove, da če se ga bom napil oz. se bom počutil nezmožnega za vožnjo, da pride pome, če bo sila.

Sem kar malce zašel … Skušam samo povedati, da neglede na preteklost DELAŠ NAPAKO!
Se mi pa čedalje bolj zdi, da družbena situacija kar nekam beži in se čedalje bolj omamlja po nepotrebnem. In takrat se jaz počutim več ali manj osamljen na tem svetu. Ne verjamem, da bi bilo obratno …

te štekam.. ti si pač znal postavit meje in si pohu/pil samo takrt ko si biu že prej dobre vole. no jz pa sm biu od ganje odvisn. to pomeni da nisem mogu zaspat brez oreng bakle zvečer, in čez dan sm se tresu če ni blo vsaj dveh soličev. pokadil sem tud do deset zvitkov na dan, na žurkah pa se je skadilo tud do petkrat ali desetkrat tolk.

..nisem še spoznala človeka, ki bi se zaradi pomanjkanja ganje začel trest. Pa saj povzroča psihično odvisnost in ne telesne, kot npr. heroin..
Bo!

ma ti ne razumeš… jaz mam že ves čas socialno fobijo in depresijo…… in to mi je bil nek lek – za vsaj delno pomiritev. zdej štekaš? pozanimaj se o anksioznosti, depresiji.. in boš opazla da je simptom le te tresenje, in brez nekega pomirjevala , antidepresiva ali droge si v tem stanju nesproščen, se treseš, ti je slabo, ipd.

Jaz pa poznam takega človeka … Navsezadnje je moj dokaj dober prijatelj. Ima pa neko čudno naravo odnosa do trave. Po šestih letih kroničnega kajenja je za pol leta prekinil vse skupaj. Pa mu ni bilo hudega oz. se je počutil precej dobro. Ko pa je začel spet kaditi, je postal razdražen, vse mu gre narobe, če ne dobi trave.

NOFX : res je vse v glavi..sploh pri drogah,ki te zasvojijo psihično,ne fizično..zato je zelo pametno,da si skušaš zrihtat psiho..pri psihično zasvojljivih drogah,je to nekoliko lažje kot pri fizično zasvojljivih..
jst recimo sm bila na heroinu,se spucala in zdj kadim travo,vsak dan,enkrat na tedn..uglavnm,nikol ne pomislm da sm od nje zasvojena,tut če en mesc kadim vsak dan,ker mi ni panike,če je ni,če je zmanka,pač ne skadim tistga jointa..pred mojo zasvojenostjo s trdimi drogami,pa se mi je “mešal” če tistga jointa nism dobila..mislm da sm si do neke mere psiho že zrihtala in da je zato tako..pa še tako izkušnjo sm mela,da je bla velika panika,če heroina nism dobila,oz.sm zmeraj ga,z glavo skozi zid..in zdj se mi sploh ne zdi noben problem,tut če cel tedn ne skadim jointa..
ti nič ne pametujm,te 100% razumem,samo predlagam ti,da probaš poštimat v glavi..glede depresije,anksioznosti ne vem dosti..razen tega,da sm bla jst tut depresivna ko sm začela z abstinenco..ampak sm si vs čas govorila,da je to zaradi abstinence in da bo že minilo..in res je..zdj se mi samo še to dogaja,da se mi razpoloženje menja-npr.sm zelo dobre volje,kr naenkrat pa se počutim zelo slabo(psihično),sm razdražljiva..zmotijo/prizadanejo me že malenkosti,ki jih prej nebi sploh opazla..ampak spet-vem zakaj to tko je in vem da morm samo času čas dat,pa bo..mam pa še to srečo,da me prijatelji,družina,predvsem pa moja draga punca razumejo in so z mano strpni..
no ja,”mal” sm se razpisala,upam je point vsem razumljiv..

Mah, NOFX, ti lahko tule naštevaš nevemkaj, pa ti še zmeraj ne bo najbolj verjel.

Vsa ta tvoja želja po travi je posledica tvojih psiholoških predpostavk. Še nisem srečal nobene droge, ki bi bila takšen mit, kot je trava. Eni “imajo izkušnje” s t. i. “badom”, eni bluzijo, potem eni vidijo samo barve in neke hipijade. Odvisno od tega, s čim te krmijo. Jaz nikoli takim bedarijam nisem verjel. Pred prvim uživanjem sem se samo pozanimal o bolj tehničnih podatkih – kaj je THC, kako se trava vzgaja, ali je povsem naravna …

Osebno sem pod vplivom samo high. Včasih povem kako neumnost, drugače pa čisto normalno funkcioniram.

Ne morem vrjet da se lahko tak zasvojiš. Js sm že sama nehala z tabletami, horsom, metadonom, cigaretami, alkoholom.. Pri nobeni drugi našteti drogi se nisem mogla tako kontrolirat kot pri travi. . Podnevi mi na kraj pameti ne pride da bi kakega skadila. In je čist kul. Nikoli se mi pa ni naredlo da ne bi vedla kje sem. Glede problemov se mi pa zdi da me še bolj rola. Začnem npr. razmišljat kako nisem plačala kakega računa pa grem zjutraj hitro plačat. Na travi ful razmišljam kaj bi lahko spremenila, pa da moram na obiske, v glavnem slaba vest me začne rolat. Pri meni deluje obratno kot pri tebi. Nikoli ne pozabim na probleme. Sama se zavedam da moram počasi nehat in da nobena droga ni vredu če jo uporabljaš več kot parkrat na leto. Trava mi je pomagala pri odvajanju od metadona namesto tablet.

ti ne moreš verjet, jaz pa poznam ogromno ljudi/oziroma sm jih poznal, ki so kadil nonstop – do 10 jointov na dan. in tko je.. veliko je kadilcev, ki pokadijo ogromno okej tebe je pač bolj privlačla kemija, vsak ma svojo stvar. in ja, trava mi je bila skoraj kot hors, ves nakriziran in tresoč se sem iskal naokoli če kje kej je, in če nisem dobil za kadit sem se ga moral pošteno napit – 5 pirov, da sem lahko v miru, oziroma v neki omotici zaspal. bil sem kroničen kadilec, tega se zdaj zavedam, ampak pokadil nisem nič več kot če bi škatlo čikov na dan.

Ja, saj te razumem. Ampak kaj vse naredi psiha. Vsak je iskal nekaj da bi bil zadet. Razlika je samo v krizi. Želim ti samo da se ne bi navadil kake druge droge ker bi te kriza ubila. V teh letih sem spoznala kak smo si res različni. Eni so pri istih količinah horsa imeli totalno krizo eni skoraj nič. Glede ljudi ki jih poznaš ti vrjamem. Jaz pa lahko rečem da poznam veliko ljudi ki živijo družinsko življenje pa kadijo travo kot čike. Še sami mi ni jasno kako lahko podnevi tolko kadijo in kako jim lahko vse uspeva na travi. Ne zagovarjam trave ampak hočem povedat kako smo si različni da droga različno vpliva na nas. Kaj si pa s tem mislil da nisi pokadil več kot bi škatlo čikov na dan? Te si bil zasvojen tudi z cigaretami, razen če si delal čistake.

ronja maš prov.. in vztrajaj v svoji poti dalje, velik si že spremenila;) tista primerjava s škatlo čikov je nekak mim. nevem kaj sem pisu. se zgodi pač da neki napišeš tja v tri dni. pač delamo napake. ma sm bil zasvojen tut s čiki pa sem si reku, dost te svinjarije v celotni srednji šoli sem si kr mal pljuča z vsem mogočim zapackal, in ko telo ne prenaša več vsega tega sranja, se pač pojavjo problemi. veš kako ti bom reku.. vsaka substanca za nekaj časa, ko pa je telo ne prenese več – telo tut ni nek velik imun da bi prenesel vso to sranjo, se ti telo odzove, in dobiš nek odgovor.. da pa bi blo le dobro nehat. ful te spoštujem k se boriš in si na svojih ciljih že neki dosegla. če povem po pravic, sem se odloču da ves ta dim ne bo več obremenjeval mojih pljuč, neko obdobje pa le je samodestruktivno v našem lajfu, in če se tega ne prekine lahko vodi v pogubo. k vragu z vsem skupaj! ne rabm več tega! še piši o rezultatih, srečno!

LP!

New Report

Close