TRAVA
Pozdravljeni!
S fantom sva skupaj že 6 let in pol. Imava 3 letno hčerko. Na začetku najine zveze so mu vzeli izpit zaradi vožnje pod vplivom trave. Takrat se vse kolikortoliko uredilo.Ni je več kadil. Sedaj pa se mi je že nekaj časa zdel sumljiv. Ko sem ga spraševala če spet kadi mi je trdil da ne. Potem pa sem dva dni nazaj našla travo doma(zvito). Ko sem ga postavila pred dejstvo je vse priznal. To se mi zdi totalno neodgovorno in ne vem kaj naj storim. Hotela sem ga pustit(ker sem mu to cel čas govorila, če kaj najdem te pustim), pa ga zaradi hčerke ne morem. Ne vem kaj naj.
Bom zelo vesela kakšnega mnenja. HVALA.
Spoštovana Maja!
Prvi problem, ki ga vidim je, da partner ni odkrit z vami, oziroma bolj direktno povedano, da se vam je zlagal. Predlagam vam, da vztrajate pri tem, da si poišče pomoč. Iz vašega pisma lahko samo sklepam, da trave ni kadil samo enkrat, pač pa da počne to že daljše obdobje. Mogoče bi bilo smiselno, da se skupaj vključita v obravnavo, predvsem zato, da bi ob prisotnosti tretje osebe lažje zgradili zaupanje, ki je vsaj tako predpostavljam, porušeno. Tudi zaradi hčerke je prav, da vztrajate, da pri vas doma ne bo droge. Srečno!
In na čemu se kajenje trave sploh kaže? Dokler trave nisi dejansko našla….kakšne vidne negativne posledice je sploh prinašala oz. ali je bil zaradi tega slabši partner ali oče? Občutek imam, da živita kvalitetno ampak, ker imaš ti predsodke ti je kajenje raje zamolčal….občutek pravim, ker ne vem ubistvu.
Ga ne zagovarjam definitivno, ampak včasih do konfliktov prihaja tam kjer ne bi bilo potrebno in ne tam kjer bi dejansko nečemu koristilo.
Se je zadnje čase ful umaknil od mene. Rekel mi je da je pokadil “sem pa tja” kakšno v zadnjem času. Ker ima preveč dela, preveč stroškov, ki ji jih ne more pokrit(ima svoj s.p eno leto).
Govorila sem tudi z njegovo mami( pa ne me zdej kregat) apmak ona že pred petimi leti ni dojela, zdej pa tud noče. Ima tako družino, da se morajo vse stvari skrivat 100%. Je šel domov tud povedat pa ni bilo iz tega nič. Pač so taka “idealna družina” da si napak ne privoščijo ampak jest pa tako ne morem.
Moj mož jo je kadil kot študent, cca dvakrat na teden, potem je kljub mojim grožnjal to počel in celo sam sadil konopljo ves čas zakona. če sem hotela populiti, me je udaril. Ko sta bila otroka v puberteti, sva se ločila, kajenje ni prekinil, nasprotno otrokoma je pojasnil, da uživanje dobre trave enkrat tedensko ni nič narobe. Sin jo je kadil že v osnovni šili in nato kot dijak, več cigaret na dan. Mene je bilo strah, kaj bo, če zaide na trdo drogo, kdo mi bo pomagal. Zato sem ga prisilila v komuno. Ne vem kaj vam svetovati.
Hčerka, ki je na faksu, zagotavlja, da kadi občasno 75 % študentov. kako bodo nehali, ko bodo imeli otroke???
Samo nekaj… Poznam par ljudi, ki občasno skadijo kakšen joint, pa čisto normalno funkcionirajo. Eden od teh je v službi celo vodja, in to zelo dober. Torej, če tega ne dela dnevno in ravno čez dan…. Moj partner ni ne alkoholik, niti se ga ne zadeva, ampak če bi bil kaj od tega, po pravici povem, da bi imela raje, da bi 1x tedensko na vrtu skadil en joint, kot pa da bi vsak večer zahajal s prijatelji ven in prihajal domov mrtvo pijan. Je pa to seveda, zgolj moje osebno mnenje. Kakorkoli, upam, da bosta zavoljo hčere probleme rešila kar se da najbolje. Lp!
Jaz sem tudi vesela, da midva z mojim nisva tako zapeta 🙂
Jaz sem stara (bom) 23 ona pa 28 nimava se otrok valda da. In tudi občasno 🙂 skadiva kaj in oba sva uspešna 🙂
Jaz študiram in delam hkrati on pa ima tudi zelo dobro službo in sva priskrbljena 🙂 Res nevem no 🙂 vse tako vse moti, Ko se pa ga nasekajo do onemoglosti pa ni nic narobe 🙂 prva smesno 🙂
Jaz nisem čisto nič zapeta. Hvala.So pa te stvari nelegalne. Imam pa hčer, za katero bi stortila vse! Pa naj te nekaj vprašam draga Maja: Kaj pa če bi hči to pojedla, ali da bi se zaletel z avtom ,…???????
Tako razmišljanje, ko imaš enkrat svojega otroka, se mi zdi povsem vmesno. Ne vem zakaj potem trava ni legalna če se to nikomur(tistim ki kadijo travo) ne zdi problem. Pojdi v ustanove kjer zdravijo narkomane. 1/4 jih je tam “samo” zaradi trave. Le zakaj?
Ti Maja pa kar pridno študiraj, pa kakšno knjigo si preberi o tem kakšne posledica pušča trava kasneje v življenju.
Ima pa vsak pač svoje mnenje.
LEP DAN VSEM!
Hvala vsem za odgovore.
Spoštovani!
Mnenja o kajenju marihuane so na tem forumu očitno zelo različna. Iz mojega dosedanjega pisanja je jasno, da sem proti kajenju marihuane. Na področju zasvojenosti delam že dolgo in dejstvo je, da je večina (95%) tistih, ki je pri nas vključenih v program (in so zasvojeni predvsem s “trdimi” drogami) začela najprej z alkoholom in nadaljevalo s travo.
Da se ne bomo narobe razumeli, ne trdim, da vsak (ali večina) tistih, ki kadi travo postopoma preide na heroin, trdim pa, da je večina tistih, ki je na heroinu s travo začela. in če začnejo kaditi že skoraj otroci je večja verjetnost, da ne bo ostalo samo pri kajenju trave, saj niti približno še niso osebnostno oblikovani. Pomembno predvsem za tiste, ki začenjajo s kajenjem je, da v naprej ne bodo vedeli, kako bo trava na njih vplivala ali jo bodo samo enkrat poskusili ali pa bodo preko trave zapadli v krog zasvojenosti. Nikakor problema trave ne bi minimalizirala, saj se pogosto dogaja, da se vzporedno s kajenjem kažejo tudi drugi problemi: popuščanje v šoli, upad motivacije za druge stvari, odlašanje, slabi odnosi v družini, nerazumevanje s partnerjem, umikanje pred aktualnimi težavami, pasivnost…
drugi razlog zakaj sem proti travi pa je v tem, da le ta spreminja stanje zavesti posameznika, da vpliva na čustvena stanja. mislim, da človek z vsemi svojimi potenciali preprosto ne potrebuje substanc, da si naredi doživljanje lepše, intenzivnejše, da se tako sprošča…
Za konec bi poudarila še to, da je seveda odločitev vsakega posameznika kaj bo v življenju počel, menim pa, da se ta “absolutna” svoboda neha tam, ko smo odgovorni še za druge ljudi (mislim predvsem na otroke) in ko s svojim ravnanjem ogrožamo ali zanemarjamo druge.
Kar pa se tiče akohola je moje mnenje zelo podobno kot glede trave.
Srečno!
Nimam otrok sems tara komaj 22, tako, da. Ko pa se jih bom odločila met pa se bo moj življenski stil spremenil za 100%!! Samo, da bodo otroci zdravi in ne bodo v kakršnikoli nevarnosti. Sedaj kadim že 7 let, kadila sems amo travo – nikoli poslusila kaj druga (pa bi lahko, če bi hotela) šolo sem delala jo še delam samos edaj študij uspešno poleg študija delam še 8-10 ur vsak dan! Tako, da res nevem no, pa še druge hobije imam, jaz osebno mislim, da meni trava ne škodi saj če bi mi nebo dosegl vsega kaj sem pa še lepo se imam, ker vem kaj delam in vem kdaj lahko kadim!
LP
maja