trava?
Pozdravljeni!
Včeraj je prišel naš 14. letnik domov ( bom rekla nekje okrog 16. ure) in pri mizi sem opazila, da ima kar velike zenice….ker pa smo imeli na obisku znanko, ki je imela doma že izkušnje s sinom, ki je redno kadil travo, me je le ta spravila s tira…”Ja, to so znaki, da je kadil travo, da je dosti, da je enkrat potegnil, da ni nujno, da bi smrdel, ker se pač sprejajo, da si dajejo kapljice v oči.”..itd…..Od njenega pripovedovanja me je začel kar želodec bolet, sinu sem kar naprej gledala v oči, opazovale spremembe..itd…Sem se pa zvečer pogovorila z njim in mi je zagotovil, da ne kadi- ničesar, tudi cigaret ne…..Naj povem še to, da je pač odšel na bližnje igrišče igrat košarko….Sedaj me pa zanima, če je možno, da je imel večje zenice, ker je pač prišel od zunaj noter ( stanovanja nimamo tako zelo svetlega- pač mansardno)?? Kje oziroma pri kakšnih znakih naj bom pozorna??? Ne bi rada izgubila vsega zaupanja, ne bi rada, da kaj spregledam in končno: ne bi bila rada panična….
Svetujte mi, prosim.
ČE VAŠ SIN KADI TRAVO UGOTOVIŠ PO TEM ,DA IMA SICER RES POVEČANE ZENICE, AMPAK OČI IZGLEDAJO KOT DA BI IMEL MALO SOLZNE, MALO MU GRE NA SMEH, PA ZELO ,ZELO JE ŽEJEN. ČE MU NE VERJAMETE ,PA GRESTE
V LEKARNO , KUPITE TEST ZA THC, GA DOMA VPRIČO VAS PROSITE ZA URIN
(DA GA NE ZMEŠA S ČIM DRUGIM, ŽE SLINA PRAVIJO , DA JE DOVOLJ, DA TEST NI PRAVI ). TEST STANE PRIBL. 1000,00 SIT IN VI BOSTE PREPRIČANI ALI VAM LAŽE ALI PA JE RES KADIL.
Ob tej poplavi vseh mogočih informacij imajo starši seveda veliko težav, zato je dobro, da se čimprej usposobijo za prepoznavanje tovrstnih težav pri otrocih. To najčlažje storite, če si preberete nekaj knjig, ki že obravnavajo to tematiko tudi v Slovenskem jeziku. Drugi način je razgovor s starši, ki so že imeli podobne izkušnje. Tretji, ki ga tudi najbolj priporočam, pa je, da stopijo korajžno do svojega šolskega zdravnika ali do svojega zdravnika, in se pogovorijo o svojih težava. Danes zdravniki vedo že dovolj o drogah in vsekakor jim bodo znali svetovati in jih bodo napotili v pravo smer.