Trapasto vprašanje :)
V ponedelejk me je sprehod zelo premrazil in naslednji dan sem dobila nahod. Po treh dneh končno manj kiham in tudi izcedka je manj. Kašljam še nič (upam, da pri tem ostane, ker se mi rado preseli na bronhije – včasih se prehladim tako, da kašljam – produktivno – tudi po mesec dni!Saj je prav, da vztrajam brez antibiotikov tudi v tem primeru, ane?).
Ampak, moje telo se še vedno daje z virusi – pač, sodim po nosu in ne ravno prekipevajočem počutju 😉 Temperatura mi čez dan parkrat skoči na največ 37’2 (vem, to še ni vročina), potem pa spet pade pod 37. Pijem veliko čajev, apisirup, ok, vmes kdaj tudi kak brinjevec 😉
Načeloma bi jutri moralo biti že bolje (5.dan) – ker je pustna sobota, ker imam opravo in ker bi zelo rada šla v maškare – ali menite, da tvegam preveč?? Če bom denimo pazila, da se ne izpostavljam mrazu (pregreta) in da ne bom pila premrzlih pijač pa če vzamem prej kak lekadol+C – ali s tem izzivam kako komplikacijo??
Se mi zdi,da imam to zimo precej občutljiv imunski sistem (preživela sem hud stres), sicer pa v življenju zaradi virusov nisem nikoli obležala za več kot 3 dni (gripe še nisem imela nikoli, tudi pljučnice ne – razen akutni prehladni bronhitis se mi včasih zavleče na več tednov,kot že rečeno, sicer pa sem zdrava).
Hvala in topel pozdrav 🙂
Pozdravljena!
Kašelj se lahko po prebolelih virusnih prehladih vleče zelo dolgo (tudi do 8 tednov). Antibiotiki v tem primeru niso smiselni niti koristni. V poštev bi prišli le, če bi se prehlad zapletel z bakterijsko okužbo (plučnico,…). Tudi brinjevec vas ne bo ozdravil (morda se boste za kanec manj sekirali :-))
Na osnovi napisanega mi že srce ne da, da bi vam prepovedal maškare, pa tudi menim, da vam to ne bo okvarilo zdravja. Pretiravati z žuriranjem pa vseeno ne gre. Sporočite v nedeljo 🙂
Lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Pa sem šla – in se imela super! Danes nisem še nič kihnila, kar je tudi dober znak in kot kaže me prehlad že zapušča. Ampak, zdajle imam kljub vsemu 37’1 stopnje. Že kak mesec sem konstantno ‘na meji’ – med 36’6 in 37’2 (razen enkrat vmes, ko me je res zakuhalo) in me zanima, ali res ni treba, da bi me skrbelo? Kot že rečeno, vem, da se to smatra za normalno temperaturo, a sama sem dolga leta imela ‘normalo’ od 36 do največ 36’6 – zato sprašujem (stara 30, otrok še nimam).
In znova, za mano je hudo stresno obdobje, kar najbrž tudi precej vpliva na imunski sistem, ane?
Hvala:)!!