transfer 6.dan
Hej
Danes sem imela v Postojni 3. IVF ISCI. Prvi transfer sem imela 3. dan (ena morula, negativno), 2. transfer sem imela 5. dan (1 morula, negativno), tokrat pa celo 6. dan (ena lepa blastocista).
Berem na forumu in nikjer nisem zasledila da bi katera od vas imela transfer 6. dan.
Zakaj tako, kakšne so možnosti (boljše/ slabše???)
Pozdravček vsem in veliko sreče.
ojla še ena 🙂
Nič ne skrbi. Blastocista je zelo odličen zarodek, ki ti bo zagotovo prinesel plusek. Morula je eno stopnjo pred blastocisto, se pravi greješ sedaj zelo lep zarodek. Tko, da kar pogumno do dneva, ko bo čaz za test;) Meni je blastocista prinesla plusek (žal sem je kmalu poslovila). Morule pa vedno minus.
Me pa res zanima kako to, da si imela transfer 6. dan? A si imela veliko celic? A že, ko je bila punkcija so rekli, da pridi 6. dan? Joj sem ferbec ampak me res zanima zakaj si imela 6. dan.
lp, februar20
Srečno
Še ena, bodi vesela, da si imela transfer na 6. dan, ker pomeni, da si k sebi dobila hatching blastocistico :). Verjetno je že počasi začela uhajati iz ovojnice, kar pomeni, da se je morala samo še prilimati v tvojo sluznico in se naprej lepo pravilno razvijati. Tako da na hitro pobožaj trebušček, ne ga pregrevati in večkrat na dan pomisli, da se je pikec trdno in varno usidral v tebi :).
Jaz sem tudi dobila blastocisto na 6. dan in sva zdaj 2 v 1 že celih 20 tednov, tako da sreeeeečno! In sporoči nam rezultat, seveda.
Mi je full všeč, da je dr. Reš začel prakticirati tudi transfer na 6. dan. Čeprav, kako si preživela punkcijo 21 foliklov na živo, mi pa ni jasno :(. Ampak zdaj te čakajo samo še lepe stvari, tako da pozitivno naprej :)! Je bil to tvoj prvi postopek? Kakšno dozo zdravil si pa imela, da si tako močno odreagirala?
RenataR – jaz sem imela 20 spunktiranih jajčec. Ti povem da, je bilo grozno. Solze so mi tekle v potokih, komaj sem vzdržala. Tudi po punkciji sem do transferja samo ležala. Pa še dan prej sem vzela močno tableto proti bolečinam in pol ure pred punkcijo tudi (za vsak slučaj, da me nebi bolelo) pa je bilo noro boleče.
še ena— držim pesti! Sporoči, ko zagledaš plusek 😉
Še ena itak, da ne pomeni nič slabega, tko kot so predhodnice napisale uživaj, božaj trebušček,….ampak ste carici ŠE ENA IN FOLIKELČEK toliko celic. Jaz lahko samo sanjam:( Itak, da boli ampak verjamem, da ste obe pozabile na bolečino oz. boste ko zagledate plusek.
Še ena srečno in kmalu nam sporoči plusek. Folikelček a ti si po transferju al si že srečka nosečka?
RenataR koliko celic si imela ti? Uživaj v nosečnosti:))) Srečno
lp, februar20
Živjo vsem.
Ja, ja so me kar prešpikali. Tokrat je bil glavni dr. Reš in me je res presenetil. Je bil zelo prijazen, me opozoril pred vbodom… ampak je res, da imaš po polovici že res dovolj vsega. Prve dni po punkciji sem res samo ležala, ok zdaj je za mano in kot pravite očitno imam nekaj možnosti. Sicer je pa to moj 3. postopek, sem bila na Puregon Penu 150, od 2. dne M in zdaj po postopku 3x diphelerine.
Ni point v številu celic, pač pa v kvaliteti. Pri meni je ta zelo uboga (npr. 1. postopek, 27 celic, le dve slabši moruli). Tko da bolje samo eden pa ta odličen.
Sama nimam posebnih občutkov, razen nenehnega špikanja in “utripanja” nekje na desni strani. Renata, izkušena nosečka:), povej kakšne znake (če sploh), si imela pred CB.
Lp, še ena—
Februar, sem ti ravno dogovorila :).
Še ena, tokrat je bila očitno kvaliteta tvojih celic zelo dobra, če se je en zarodek lepo razvijal kar do 6. dne. Ti je ostal tudi kakšen eskimček?
Saj je prav, da te špika. Jaz nisem ravno prav izkušena nosečka, sem čisto zelena na tem področju :)). Jaz sem zato upala, da je uspelo, ker me je stalno nekaj treslo in zeblo zaradi povišane temperature. Pa joškice so se mi tokrat zelo na hitro napihnile in začele iz modrčka uhajati :). Čeprav do testa ne veš, ali je to to ali ni. Sem bila pred testom bolj prepričana, da ni. Dan pred testom sem imela stalno občutek, da mi spodaj nekaj teče, tako da sem stalno hodila na WC preverjat, da se ni kaj čudnega zgodilo. Na dan testa me je pa spodaj začelo zvijati čisto enako kot da bom dobila M, tako da če ne bi testa zjutraj naredila, bi bila prepričana, da bo M prišla. Aja, pa ko si tisti Prometrium rineš notri, je pri meni ostal maternični vrat visoko dvignjen, če pa nisem bila noseča, se je pa vedno kakšen dan pred M spustil. Čeprav ne preveč šlatati spodaj, jaz bi sebe morala kar po prstih :)). Držim pesti, da kmalu sporočiš lepo novičko!!
Punce moj jaz kot laični strokovnjak :),ker imam za sabo že 10 postopkov vam svetujem takole.Vsak ima pravico vedeti kakšen zarodek so vam ustavili in ti morajo to tudi povedati,.Še več zarodke ocenjujejo.
1A,1B je zelo dobra kvaliteta
2A,2B je dobra kvaliteta
in tako dalje…..
O kvalitetah zarodkov in njihovih slikcah je veliko napisanega.Malček poguglajte.Mislim da klinika v MB ima ogromno člankov o teh stvareh.Ni pa rečeno da je fullll dobra blastocista pogoj da se vgnezdi tudi slabi zarodki imajo šanso da se.Poznam kar nekaj takih punc.
LP