Transfer 3. ali 5. dan?
Test sem jaz naredila in je bil pozitiven že 8. dan po ET, s tem da kot rečeno, rjav izcedek od 6. dneva. Sem skoz mislila, da ne bo nič iz tega in da se meni pa to že ne more narediti, da bi imela izcedke in bila noseča, ampak je možno 🙂 5 tednov je trajalo vse skupaj, v 8. tednu so mi odkrili hematom, zato je tudi bilo tako. Sedaj sem v 14. tednu, male dva pa rasteta kot konoplja 🙂 Srečno punci!
veselka danes bi ti pa moral pokazat pravilno! jst sem klicala da oprašam kako naprej in mi je rekla da ne neham z tabletkami in da pridem na krvni. oprašala sem še če je mogoče da mi zavirajo tablete da se ulije pa je rekla da je možno in da se vidimo v četrtek tako da sem se še zraven naročila za novo napotnico da bi lahko šla v nov boj že po tej menstruaciji ampak še zmeri upam da sej je mogoče ena pikica poslovila in da je ena še z mano in da je zaradi tega test pokazal minus 8 dan!
maj10 res lepo zdaj pa lahko uživaš z pikicama:)))))) jst upam da kljub minusu 8dan da na krvne pokaže da sem nosečka!
veselka ne obupaj tako zgodi naredi test če te je strah ma itk še mal pa mave krvnega držim pesti da nama obema pokaže nosečnost!
Meni se zdi zgodba o tem, da je najbolje za zarodke, da se čimprej vrnejo v naravno okolje zato transfer 3.dan iz trte izvita. V tem primeru bi to počeli vsem in vedno, ne zgolj takrat ko je zarodkov malo in so slabše kvalitete.
Obstaja namreč velika verjetnost, da slab zarodek ne dočaka 5.dne in tako ne bi imeli kaj vstavljat.
Al pa ti ne dojameš…
Pri nama so ocenili, da sta ta dva zarodka najbolj kvalitetna in da imajo še trije veliko možnost, da pridejo do zamrznitve. In rezultat: nosečnost z dvojčki in trije zamrznjenčki.
Mislim, da v današnjih časih in pri izkušnjah, ki jih imajo danes zdravniki in biologi, ki se ukvarjajo z neplodnostjo, ni težko zaupati oceni, da je boljše, če se transfer naredi tretji dan. V nekaterih centrih ga delajo že drugi dan. Seveda pa se je treba odločiti za kvaliteten center. Midva sva bila v Mariboru.
seveda imajo zarodki boljše možnosti za preživetje v maternici… samo… sama vgnezditev še ne pomeni uspešnega zaključka postopka. mora priti do poroda zdravega otroka. veš koliko zarodkov odmre do 12 tedna? meni je ravnokar en zarodek odmrl v šestem tednu.
zato, v primeru, da imaš veliko oplojenih jajčec raje počakajo na 5. dan, da vidijo, kateri zarodki se lepše razvijajo, ker imajo ti zarodki boljše možnosti za dolgoročno uspešen razvoj v zdravo dete, ne samo, to, da se vgnezdijo.
v primeru, da jih je malo, pač ne riskirajo, da jih še tistih malo propade, ampak jih vstavijo takoj in upajo na najboljše.
seveda imajo zarodki boljše možnosti za preživetje v maternici… samo… sama vgnezditev še ne pomeni uspešnega zaključka postopka. mora priti do poroda zdravega otroka. veš koliko zarodkov odmre do 12 tedna? meni je ravnokar en zarodek odmrl v šestem tednu.
zato, v primeru, da imaš veliko oplojenih jajčec raje počakajo na 5. dan, da vidijo, kateri zarodki se lepše razvijajo, ker imajo ti zarodki boljše možnosti za dolgoročno uspešen razvoj v zdravo dete, ne samo, to, da se vgnezdijo.
v primeru, da jih je malo, pač ne riskirajo, da jih še tistih malo propade, ampak jih vstavijo takoj in upajo na najboljše.[/quote]
Tudi na 3.dan niso vsi enako razviti, ja? Se pravi da bi najlepše lahko vstavili na 3.dan VEDNO, če ta tvoja teorija drži, ne samo takrat ko jih tako malo, da na 5.dan verjetno ni kaj ustavljat.
Ampak ok, če vam je to v tolažbo tudi prav.
v primeru, da jih je malo, pač ne riskirajo, da jih še tistih malo propade, ampak jih vstavijo takoj in upajo na najboljše.[/quote]
Tudi na 3.dan niso vsi enako razviti, ja? Se pravi da bi najlepše lahko vstavili na 3.dan VEDNO, če ta tvoja teorija drži, ne samo takrat ko jih tako malo, da na 5.dan verjetno ni kaj ustavljat.
Ampak ok, če vam je to v tolažbo tudi prav.[/quote]
Ej ženska, pa ti nimaš blage veze, o čem je govora.
Tretji dan imas 4 do 8 celicno morulo, ena se od druge ne razlikuje kaj dosti.
Tu ni lepih nelepih
Peti dan imas blastociste z ves kot 50 celicami. Vec kot je celic, boljse je, diferenciacija pa je dosti vecja.
Ampak ok, če vam je to v tolažbo tudi prav.[/quote]
Tu ni lepih nelepih
Peti dan imas blastociste z ves kot 50 celicami. Vec kot je celic, boljse je, diferenciacija pa je dosti vecja.[/quote]
Izvoli http://www.szd.si/user_files/vsebina/Zdravniski_Vestnik/vestnik/st2-s1/st2-s1-07-11.htm. Najprej se kaj izobrazi, potem pa baba rekla baba kazala, ja?
Tu ni lepih nelepih
Peti dan imas blastociste z ves kot 50 celicami. Vec kot je celic, boljse je, diferenciacija pa je dosti vecja.[/quote]
Izvoli http://www.szd.si/user_files/vsebina/Zdravniski_Vestnik/vestnik/st2-s1/st2-s1-07-11.htm. Najprej se kaj izobrazi, potem pa baba rekla baba kazala, ja?[/quote]
Kaj zdaj to lepis?
Cela razprava se ukvarja s problemom vecplodnih nosecnosti in ne z dilemo, kdaj raje narediti transfer tretji dan.
Cela razprava pove samo to, da ce zarodke pustis v gojiscu dalj casa, lazje ugotovis, kateri so kvalitetni in kateri ne, kar sem ti napisala v prejsnjem postu. Razprava primerja rezultate transferja po treh ali petih dneh in jasno kaze, da je metoda petih dni bolj uspesna. Vendar nikjer ne pove, zakaj se vseeno ti isti zdravniki, ki so to razpravo napisali, se vedno odlocajo tudi za transfer po treh dneh. Po tvoje se sploh ne bi smeli… Pa to se vedno delajo, preverjeno, prejsnji mesec.
V skupini za punkcijo nas je bilo sedem, tiste z dosti odvzetimi jajceci so narocili na transfer peti dan, tisti dve, ki sta imeli po dve jajceci pa tretji dan. Zakaj le, ce ravno ti zdravniki, podpisani na tej razpravi, dobro vejo, da imajo blastociste boljse moznosti za prezivetje, kot morule?
No, mogoce en stavek nekje vmes to nakazuje
V primerih, ko smo za embriotransfer imeli na voljo več kot štiri zarodke, smo kultiviranje podaljšali še za en dan (dan +3) v gojišču M2 (MediCult, Danska).
Hmmm
Odlocali so se na podlagi stevila zarodkov?