Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Trampolin

Trampolin

    Pred več kot 10 leti sem v knjigi Energijska medicina, Donne Eden prebrala, kako je trampolin koristen za zdravje. Bila sem presenečena, ker sem takrat mislila, da je trampolin samo ta zabavo otrok.

In poten sem nekaj let kasneje gledala serijo o raku, kjer je zdravnik povedal, da svojim pacientom priporoča uporabo trampolina. Vsako uro za 5 minut. Zakaj? Kri poganja po žilah srce, limfa se pa premika samo takrat, ko se mi gibljemo. Trampolin pa močno pomaga limfi….

Breda

 

Donna Eden v knjigi Energijska medicina piše, kako izboljšati pretok energije po telesu in spodbuditi samozdravljenje. Več točk, med njimi tudi ta z masažo živčno limfnih refleksnih točk. Pomembne so točke za vranico, tanko in debelo črevo, jertra… Te točke so na obeh straneh stegen in od pazduhe do pasu in ob rebrih od sredine navzdol  in pod dojko, levo in desno… Poskusite malo pomasirati, pa boste ugotovili, da vse boli… Je tudi slika ne internetu. In tudi video, žal v angleščini. Nevro lympatic reflects points. Donna pravi, da je treba vse, kar boli, masirati. Seveda ne vse na enkrat, ker se potem izloči preveč strupov. Počasi, najprej malo in potem postopoma več.. S pomočjo knjige, interneta, slovarja in zvezka bi kar šlo.

Breda

 

To o  mini trampolinu se splača malo prebrati. David Hall  imenuje svojega Cellersiser in vaje cellercise, mogoče je rebounder, ni trampolin. Koliko ima premera, se ne spomnim. Mogoče 100 cm. Cellerciser, ker deluje na vsako celico v telesu, ko ti skačeš, vsaka tvoja celica skače in se zdravi. Je kar nekaj video posnetkov in so zelo zanimivi. Tudi o tem, kako so si ljudje popravili zdravje. Lahko se uporablja z enim ali dvema ročajema tako, da je opora kar dobra. Mislim, da ga v Evropi ni za dobiti.  Lahko tudi sediš ali ležiš na trampolinu in nekdo drug skače zraven in tebe ziblje. So tudi videi o tem. So pa podobni trampolin na Amazonu.

Malo sem pogledala in popravljam prejšnje pisanje. Za začetek svetujejo 5 minut na dan. In ne 5 minut vsako uro, temveč 1 minuto vsako uro. Seveda je pa vse odvisno od počutja in fizične kondicije.

Kupila sem si nov trampolin, takega z ročajem. Na začetku je gotovo dobro imeti ročaj.  In včeraj sem ga sestavila. To ni pravi trampolin, reče se mu rebounder. Na videz je kot trampolin, samo je bolj za krepitev mišic. Imam ga v dnevni sobi, da lahko gledam na televizor. Primeren je tudi za seniorje.  Res je super. Ko kupuješ, je izbira kar velika, toda vseeno je težko najti najbolj primernega.

Breda

Objava čaka odobritev

New Report

Close