tramal
Zdravo!
Tramal lahko dobiš samo na zdravniški recept. Jaz sem ga dobila, zato ker mi je edini pomagal ob neznosnih bolečinah pri menstruaciji, vendar sem ga kar 5 škatlic vrgla v smeti, ker sem po njemu imela hude glavobole in siljenje na bruhanje. Mislim, da je bolje da se pogovoriš z osebnim zdravnikom.
Meli
saj pa tramal ni za oz. proti menstruacijskim bolečinam, pač pa npr. če si prestal hujšo operacijo ali imaš rak in bolečine ipd.
g. dr.-a res jih dobiš za m bolečine?
zakaj pa davajo tramal v tujini brez recepta?
kaj so posledice dolgotrajne uporabe tramalov, razen odvisnosti?
recimo, če jih jemlješ relativno akttivno in se ti zgodi nekaj, da moraš na operacijo in ti potem dajo tramal, se ti lahko zgodi, da ne bo pomagal proti bolečinam in bo dr. čudno. kako naj povem dr. v bolnici, da jih uživam in zakaj? in če mi je potrebno 1000 mg, mi bo dal ali se mu bo to zdelo preveč?
fentanyl je močnejše od morfija? kdaj dajo 1 in 2?
prosim odgovore na VSA vprašanja in hvala lepa ter lp.
Če imaš kakršnekoli težave (in več kot očitno je, da jih imaš), pojdi raje na pogovor k osebnemu zdravniku, morda celo k psihologu ali psihiatru. Če so problemi “prehudi” obstajajo tudi druga zdravila ki ti jih seveda predpiše zdravnik. Vse je na tebi. Na tvojem mestu se ne bi takole igrala z zdravili (v bistvu sem se – predolgo – zato mi na nek način ni vseeno zate (včasih je to pač treba slišat, čeprav se sliši zelo pocukrano). Za začetek se pogovori vsaj s prijatelji oziroma z ljudmi, ki jim ni vseeno zate.
Predvsem pa ne rešuj svojih trežav z zdravili in podobnim.
Auuu, tramal, vzela samo 1x in nikol vec. Po tableti tramala se nisem mogla 2 dni s postelje vstat, samo sem bruhala in nonstop se mi je vrtelo. Za sabo imam tezjo operacijo, pa mi niso napisali tramala – proti bolecinam nisem dobila nic. In tudi nic nisem potrebovala.
Ce si tak trcena, da jes tramal kr tak, ti ga jaz dam celo skatlo. za zdravje te itak en k….c briga!!!!
LP, Miska
Glede Tramala še tole.
Zdravniki si želimo, da bi bolniki jemali zdravila tako kot jih predpišemo, ker jim hočemo dobro in skušamio z zdravili olajšati bolečine ali druge nevšečnosti, ki so povezane z boleznijo. Pri tem seveda pričakujemo, da bolniki ne bodo zdravil jemali po svoje. Potrebno je namreč vedeti, da je vsako zdravilo lahko tudi škodljivo v prevelikem odmerku in da je potrebno ravno zaradi tega poslušati navodila, ki jih daje zdravnik in ki so priložene v vsaki škatlici od zdravila.
Žal ugotavljamo zdravniki, da nekateri bolniki zdravila tudi zlorabljajo in jih jemljejo mimo navodil. Tramal je eno takih zdravil, ki lahko povzroči tudi odvisnost. Zato bi bilo prav, da se držite navodil zdravnikov in ne uporabljate zdravil brez predhodnega posveta z zdravnikom. Tako kot nekateri zlorabljajo tamal, ga drugi zaradi strahu pred odvisnostjo ne vzamejo, ker se bojijo odvisnosti in zato raje trpijo bolečino.
Vsak opijat, ki ga uporablja oseba po navodilih zdravnika, pravviloma ne povzroči odvisnosti. odvisnost povzroči šele tedaj, ko ga človek zlorablja in ga uporablja v večjih količinah, kot mu je bil predpisan.
!!!!punca kam se ti pa tok mudi is Tramala na Fentanyl!!!!!!!
Tramali so zelo nevarni k če predoziraš dobiš krće po celem telesu itd,jest bi kmal umru zarad njih 2 krat!!Tkole ti povem bolš je da jemleš horsa kot pa tramal pa še kriza je večja od tramala če se ga enkrat dobro navlečeš če mi ne verjameš vpraši kazga doktorja!!!Jest sem jih kradu v bolnicah v ordinacijah in sicer kar po cele torbe ko sem bil še ja tramalu ko ni več prijel sem začel pa kar Fentanyl izvažat…..
Zdej ti je fajn ko jih uzameš sam punca merki sploh neveš kok si lahk life zajebeš tko k sm si ga jest vse gre počas v ***** verjem mi ……
Zdravniki neradi predpisujejo ta zdravila, ker se zavedajo, da lahko povzročijo odvisnost, ki je potem še dodatna težava, ki bremeni bolnika. Zato jih je potrebno razumeti, saj delajo v dobro bolnika. Priporočal bi ti predvsem en dober razgovor pri enem od psihiatrov, ni nujno, da se ukvarja z odvisnostmi. Če pa imaš velike težave je morda le najbolje, da se oglasiš v enem od centrov za preprečevanje in zdravljenej odvisnosti ali v enem od programov ki jih ljudje najbolje poznajo pod terapevtska skupnost.
Jaz sem Tramal dobila po operaciji raka, pa sem že tretji dan ob zmanjšanju vse sestre “zbobnala” na kup, tako odvisnostno krizo sem imela. Če ne bi bila na vseh tistih cevkah in nisem smela vstati, bi verjetno kar skozi okno skočila, tako hudo je bilo. Potem pa sem prosila, naj mi ga ne dajejo več, saj sem vedela, da bo kasneje še težje, če se bom navadila. Pa sem ga dobivala samo tri dni intervenozno! Tudi kasneje sem skozi vse psihične krize šla brez kakršnih koli pomirjeval ali antidepresivov. Zdaj, ko naj bi bila “zdrava”, kot pravijo, bi se morala pa zdraviti zaradi odvisnosti, če bi jemala vsa tista pomirjevala, ki so mi jih ponujali.
Prav nič drugega kot trdna volja ne bo pomagalo. Pamet v roke!
Lep pozdrav!
Živjo!
Tramali, tadoli, apavrini , leksavrini in podobna sredstva-ne splača se.
Sam verjetno veš da se lahko dobijo vsepovsot, če se na te stvari spoznaš in jih jemleš.
Svetujem ti da PRENEHAŠ ( pa čeprav je težko) saj je to tvoja priložnost da zaključiš s temi stvarmi.
Verjemi vse se da SAMO VERJET JE TREBA VASE IN ZAUPADI LJUDEM,KI SO TI PRIPRAVLJENI POMAGAT!Pa čeprav si sedaj drugačnega mnenja NEKOČ JIM BOŠ HVALEŽEN ( potrudi se uspelo ti bo).
Lep dan ti želim in misli pozitivno!
MOJA TAŠČA ŽE NEKAJ LET NEPREKINJENO JEMLJE TRAMAL IN LEKSAVRIN.BAJE ZARADI BOLEČIN V KOSTEH-OSTEOPOROZA.JAZ PA MISLIM,DA JE Z VSEM TEM ZASVOJENA IN DA JE TO VSE SKUPAJ IZGOVOR.
VELIKOKRAT SE OBNAŠA ČUDNO.JE NEZADOVOLJNA,VEDNO JIH VSI HOČEJO SLABO IN SE POČUTI OGOŽENO,…
KAJ MISLITE,JE TO ŽE ZASVOJENOST IN IZKORIŠČANJE SVOJE BOLEZNI ?