tramal
Lena pozdrav
Hvala za tvoj odgovor. Res si super ženska. Ja kako naj ti razložim kako pijem tramal. Prvič sem dobila tramal v bolnišnici v Valdoltri, ki sem imela operacijo leve roke rama. In takrat sem bila čisto omotična in bi samo spala, oči so se mi limali. Mislila sem, da ja niso dali mi tak velik odmerek narkoze. Ko je bila vizita sem zdravnika vprašala, da kaj je to z mano cele dneve in noči samo spim in spim kot, da nebi spala nikoli. Tako je zgledalo, da sem prišla v bolnišnico se naspati ha.
Prvo se je nasmejal in povedal, da imam tramal v čaju in še kapalno. Takrat nisem imela pojma kaj je tramal. Potem, ko me je začelo ponovno hudo boleti, so mi napisali tramal kapljice. Pijem pa jih po potrebi. Če me včasih rama zvija od bolečin pa spijem več kot je zdravnik povedal. Saj veš sama, da človek bi pojedel d… samo, da te ne boli kaj ne? Sedaj, ko ga popijem se počutim omotična in kot, da bi bolj omotično videla. Ker doma ogromno kvačkam, moram imeti lepo oči odprete in, da vse lepo vidim tako, da včasih tudi, če me ne boli ga ne vzamem samo, ko grem spati…… Ne vem kako bo to naprej šlo z tramalom. Zdravnik pravi, da ni pomoči kot tramal in kaj naj si naredim. Ponovno bi morala na operacijo pa se zdravnik boji, ker je točno pri pregibu roke. Nekaj je narobe z kitami in sedaj mi se še nabira kalcij, začel se mi je nabirati še v desno ramo GROZA.
In ta kaljci pritisne na živc in je za znoreti………….
Lena malo sem ti pač zgodbico napisala pa brez zamere lepo se imej lepo spančkaj in lepe sanje ti želim…….
lp, Doroteja
Pozdravljena Doroteja.
Moram ti povedati, da nisi sama v svoji bolezni. Tudi sama imam podobne težave, s hrbtenico sploh, zadnje leto dni pa se z degenerativnim revmatizmom, ki mi je najbolj prizadel ramena, komolce in kolena. Zelo dobro vem, kako bolijo ramena, ko se zvečer premetavaš po postelji, ko se zjutraj komaj počešeš…. Toda tramala ne upam vzeti, ker moram biti v službi popolnoma prisebna, name pa deluje kot mamilo in sem kot ringlšpil, če ga vzamem. Zato ko je res hudo raje vzamem svečko voltarena in pa že kar nekaj let uporabljam ortopedski vzglavnik in s tem pomagam tako vratni hrbtenici, kot tudi ramenom. Tudi kalcij se mi nabira v sklepih in na rokah imam že vozličke. Toda tako je, človek pa zdrži ogromno in vsakih toliko časa pride kaj novega, pa se spet privadiš na tisto in tako se nadaljuje v nedogled. Z ozirom na to, da rada kvačkaš, pa moraš paziti na držo, ker tudi to ti lahko povzroči dodatno bolečino.
Lepo se imej.