Najdi forum

trakulja_alternativa

Pozdrav.

Mene zanima kako zgleda trakulja v blatu? oz baje se lahko pojavljajo v blatu neki odrivki trakulje. Ali so to mehke zadeve ali trde, kot npr. Seme soncnice brez lupine site velikosti? se to premika ali miruje?

Zanima me tudi ce pojes veliko oresckov, ali nase telo prebavi orescke ali je mozno, da v blatu ostanejo v taksni obliki, kot si jih pojedel oz. Zgrizel? Se pravi, da se ne razgradijo.

Ker se zelim preventivno zascititi pred morebitnimi paraziti me zanima ce je to mogoce z origanovim cajem ali origanivim oljem. Nekje sem prebrala, da to pomaga. Ker sem vsakodnevni v stikih z zivalmi.
Ali mogoce priporocate kaj drugega?

Zasledila sem tudi, da se lahko zascitis tudi ce vsakodnevno na tesce popijes jedilno zlico olja in stisnes gor limono in dodas sladkor,bi znalo to drzati?

Nekako cutim, da sem podvrzena tej t., ker veliko pojem, zredim se pa niti za kilogram. Stara sem 30 l. 171cm in 55kg. Nikoli nisem imela vec kg. Sportam vsak drug dan po 1uro in mesa ne jem 2leti. Utrujena pa sem vsak dan zelo in potrebujem veliko spanja.

Hvala in lep pozdrav. S.

Spoštovani!

Odgovorim vam lahko samo na del vprašanja, ki mi je kot zdravnici vsaj malo znan, na alternativo se ne spoznam in se z njo ne ukvarjam.
Trakuljo se dobi z uživanjem surovega mesa goveda ali prašiča, z ne dovolj termično obdelanim mesom živali, ki je imela trakuljo. V blatu okuženega človeka se izločajo odrivki, ki so bledi, menda trši, se vidijo s prostim očesom. Jajčeca pa so mikroskopsko majhna.
Preventiva je torej samo dobro umivanje rok in uživanje termično dobro obdelanega in veterinarsko pregledanega mesa. Vse drugo je nepreizkušeno in na vas je, da to verjamete in se zanesete ali pa ne.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close