Najdi forum

Tragedija pri Grosuplju

Tega načina ni…..nikomur na čelu ne piše, da bo moril, dejstvo je, da smo vsi potencialni morilci samo prag do katerega se nam ne strga je različen. Pišejo, da bi morala ukrepat policija, ne smejo in ne morejo, pa CSD isto, psihiatru itak nikogar ne moreš na silo peljat….na žalost mislim, da v tem primeru ni bilo načina tragedijo preprečit….četudi bi pokojna žena dovolila stike, bi se mu mogoče “stemnilo” ob dogovarjanju preživnine, ali pa samo ob slabem dnevu…..nihče ne ve:(
Mene moti samo to, da nekateri pišejo kaj vse bi morala ona narediti ,ne narediti oz. potrpeti, da on nebi potegnil pištole.

Wind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Pišeš, da smo vsi potencialni morilci in da je samo prag, kje se ti strga različen.
Prav imaš.
CSD bi lahko stike bolj pravično dodeli – (oz sodišče na njihov predlog), ženi in možu bi lahko dopovedali, da se stike mora omogočat, lahko bi ju naučili bolj prijaznejšega medsebojnega komuniciranja…..pa verjetno ta tip ne bi presegel tega praga. In sigurno je prej večkrat grozil, in ker ni bilo posluha z druge strani je grožnje uresničil.
Tudi samomorilce se da v dosti primerih prepoznat in predvidet, in znake bi strokovnjakinje na CSD morale prepoznat.

Ti si moškemu popustila, danes si živa. morebiti bi bilo drugače, če bi trdno vztrajala za svoj prav oz bi ga še zajebavala. In včasih je prav malo treba, da gre zadeva čez rob.

Par mescev nazaj sem bil z eno kolegico na pijački, in jo je takrat poklical en njen znanec in ji rekel, da bo naredil samomor. No čez dva dni ga je pa res. Danes vem, (takrat nisem), da je tako prosil za pomoč, (verjetno ne samo njo), ampak jo ni dobil. njega je tud zjebala punca sem kasneje izvedel.

Mislim , da je vsem jasno , da je glavni problem v CSDjih. Nastavljeni in plačani so , da nekaj naredijo.Delajo pa v glavnem sranja. Ravno kar sem poslušal trenja. Če mati pride na center in prosi za zaščito pred pjanim možem , jo delavka sprašuje, kaj je delala 20 let s tem pjancem.Sam poznem nekaj podobnih primerov. delavke CSDja so verne podanice Ruglove sekte. Vsaka seveda v takem primeru misli, da je bolj od pjanca, potrebna negova partnerica zdravljenja…in temu primerno obravnavajo ženske.Lahko pa vam postrežem z imeni delavk, ki so same potrebne psihiatrične obravnave. Malo pomislite kater so šle študirat to fakulteto…Same take , ki so imele največje probleme same s sabo.pol hočjo pa drugim pomagat…bog se jih usmil

Sem tud jest slišal, da so na CSD same zafrustrirane babnice z lastnimi težavami, nastrojene proti moškim tako privatno kot poklicno. Eno poznam ki dela tam, in ustreza mojemu opisu, vsaj po privatni strani, za službeno pa ne vem, zakaj bi blo drugače?

What God has to do with it….

Še en dokaz, da Boga ni..

Sodišče lahko upošteva mnenje CSD, ni pa nanj vezano, kar pomeni, da če se z njihovim mnenjem ne strinja, ga ne upošteva. Preden koga obtožuješ se najprej pozanimaj o kredibilnosti informacij, ki jih imaš na razpolago.

megaboj…NISEM MU POPUSTILA…..jaz sem živa zato ker sem se naučila izogibati takšnim situacijam…nikoli sama, kadarkoli je prišel je bil nekdo zraven katerega se je bal….klicala policijo vpričo njega, snemala pogovore in mu vse to dala vedeti…imela sem srečo, da se kje vsaj malo ohladil…

….Sem pa še zmeraj trdno prepričana v svoj prav…vem, da bo tole kar bom napisala ostala samo moja pobožna želja ampak…ločitev je pri nas preenostavna, najprej bi moral par živeti ločeno nekaj časa, oba bi morala ampak res MORALA obiskovati svetovalca…prvo bi se morali razčistiti njuni medsebojni odnosi in šele nato odločati o otrocih, način ki je pri nas pa bodoče ločence prav sili v to, da otroke uporabijo za orožje in to ni prav….

Vsi pravijo, da se mora ženska postavit zase, ne sme dopuščati poniževanja, ipd….ti pišeš ravno kontra….

WildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

#Sodišče lahko upošteva mnenje CSD, ni pa nanj vezano, kar pomeni, da če se z njihovim mnenjem ne strinja, ga ne upošteva.#
Ne kvasi takih neumnosti!!!!! Sodišče mnenja CSDjev definitivno upošteva pa naj bodo še tako araogantna ali pa bedasta. Poznem kar nekaj prijateljev, ki ne morejo narediti nič , kar se tiče stikov z otroci. En od prijateljev se je tožaril z CSDjem 4 leta , medtem se je spremenil sistem, sedaj se podi po sodiščih, pa stvari niso nič drugačne. Tip je popolnoma zagrenjen…Videl sem njegove odločbe,,stiki je imel določene tako, da bi si vsak teden morav vzeti dan dopusta , če bi hotel obiskati otroka, Stiki so bili doličeni “samo ob sredah”. Če je hotel priti pravočasno na stike ( pred leti ko so še gradili avtocesto čes Trojane) je moral oditi iz ljubljane najmanj ob 13 H, da je bil sigurno lahko v celju ob 15.Na sodišču je sodni izvedenec dal izjavo”da bisi on pač uzel dan dopusta če bi si res čelel obeskati otrka in , da pač on ( Dr. Pačnik) ne pozna poklica , kjer se to ne bi dalo.. HALOOOOO!!!!!! Kolk dni dpousta pa ma običajno smrtnik in kolk je tednov v letu.. No pa ga je socialna HRORDA zjebala. Dobil je prepoved stikov, KER JE BIL V IZPOLNJEVANJU STIKOV NEKOEKSISTENČEN.. Pa je to šečle začetek GOVNA ,ki so mu ga nasral v 6 ali 7 letih. Pa še to…mislim , da je probal z ovadbami proti CSDju in izvedencem..Nič od tega , ker so to pač stvari ki so OBIČAJNE pri nas….Zato ne kvasite neumnosti in laži

******Vsi pravijo, da se mora ženska postavit zase, ne sme dopuščati poniževanja, ipd….ti pišeš ravno kontra….*****

A moške velja enako? Ko mu vzamejo otroke, določijo minimalne stike, ki jih potem še te preprečujejo ali otežujejo (glej en post višje), ko se mu vsedejo na premoženje in plačo… A moški naj bi pa to mirno prenašal?

Zgoraj preberi, ni čudno da včasih komu odnese pokrovko in pobije tko kot ta v Grosuplju.

……….A moške velja enako? Ko mu vzamejo otroke, določijo minimalne stike, ki jih potem še te preprečujejo ali otežujejo (glej en post višje), ko se mu vsedejo na premoženje in plačo… A moški naj bi pa to mirno prenašal?……….

OK po tvoji razlagi bi jaz itak morala svojega ex ubiti najmanj petkrat, kajti vse kar ti pišeš je on počel tudi meni, odpeljal otroke, mi odnesel bančne kartice in vzel ključ od MOJEGA avta * grozil in se na vse načine izživljal ….pa ga nisem!
Po tvoje bi mu jaz samo eneparkrat zagrozila, da bom njega in vso njegovo žlahto spravla na oni svet pa bi bil miren kot jagenjček….

Tako kot ženske imajo tudi moški na razpolago pravna sredstva….kako in koliko jih bodo koristili pa je na njih….. res pa je, da moški redkeje potrkajo na vrata ustanov z razlago da jih partnerka pretepa, pa jih psihično muči, pa njih in otroke sredi noči ko pride pijana domov na dež postavi….
NI OPRAVIČILA ZA UMOR ČLOVEKA!!!

Wild

In v kakšnem razmerju imata zdej otroke? oba enako 50:50 ????

nimava jih 50:50……že zaradi starosti otrok ne…. in zaradi dogovora, ki sva ga sklenila…… če pa bi eden od naju želel stike spreminjati pa ima na voljo sodišče, še prej pa možnost dogovarjanja…..Da ne boš mislil, tudi zaradi stikov sva že bila na sodišču pa sva se vseeno uspela nekaj dogovorit brez prelivanja krvi.

Wild

Ti štekaš kaj sem napisala, očitno ne. Sodišče lahko upošteva mnenje CSD, NI PA NANJ VEZANO.

Zelo dobro štekam kaj hošeš povedati. Vendar ti nočeš ali pa ne moreš razumeti da stvari ne funkcionirajo tako kot je napisano v zakonu. Naveza med CSD in sodišči ( lahko kar rečemo sodnicami) deluje tako, da če se postavi moj argument proti argumentu SCDja, sploh ni dvoma kater bo sprejet. Pa naj bo še tako bedast ali pa celo na meji zakonitosti. Po zabeležkah, ki smo jih dobili v roke , ko smo pregledovali dokumentacijo od znanca , je bilo zabeleženo, da je sodnica kar nekajkrat pridobivala informacije od CSDja preko telefona. Potem pa se znajdeš na sodišču in samo debelo buliš, ko ti sodnica nenadoma zabrusi v ksiht stvari o katerih prvič slišiš. Pa še to …draga socialka. Delo represivnih služb v demokracijiah se meri po tem ali v “posameznih primerih” kršijo človekove pravice. Dovolj je nekaj primerov, pa se jih označi za tiranske in nedemokratične. CSDji so imeli še do pred kratkim možnost izdaje prepovedi ali pa omejitve stikov me očetom ter otrokom. Pravniki so si več ali manj edini, da gre za ukrep, ki se ga lahko že primerja z odvzemom prostosti. …In tu so CSDji izgubili vso kredibilnost. Sranj in škode so naredili že toliko, da me čudi, da se pokol ni zgodil tudi v kakšnem CSDju.

******nimava jih 50:50……že zaradi starosti otrok ne…. *****

Potem pa nimata pošteno urejenih stikov. Je verjetno moral mož kar precej popustiti v tvojo korist.

****vse kar ti pišeš je on počel tudi meni, odpeljal otroke,…..**** Ja saj so njegovi ali ne? Prav z enako pravico jih je vzel, kot bi jih ti.

No, na koncu si otroke odpeljala ti.

No, ampak nisi ti tle na tapeti, tisti, ki je streljal je imel stike 1x na teden 1-2uri pa še te so mu bile ovirane. Sigurno je hotla preživnino, verjetno pa tudi hotela imet hišo, ki jo je sam gradil – žena mu ni hotla pri hiči nič pomagat pravi brat.

Ja, res je. Toda jaz poznam veliko več primerov, kjer so stiki urejeni tako kot je treba. Itak, da so krivi CSD in sodnice, nihče pa ne pomisli, da je največja odgovornost na starših, ki svoje zdrahe rešujejo tako, da zlorabljajo lastne otroke v svojo korist. Če sta starša normalna in se razideta, predvsem pa se zavedata svoje odgovornosti do otrok in tega kar je za njih najbolje potem do takih zadev ne prihaja. Iz te dokumentacije, ki jo ti bereš, ne moreš delat takih zaključkov, ker oprosti, ti pa res ne moreš vedet, kaj se pri drugih dejansko dogaja za štirimi stenami. Pa zelo bi bil presenečen, ko bi videl kaj se dogaja v sodnih dvoranah in KAKO UMAZANO PERILO se pere. Valda, da ne bo nekdo v lastno skledo pljuval in bo sebe postavil na svetlo stran. Si vprašal pri tem tvojem znancu še drugo stran?In potem mora sodnik rešit vse njihove probleme tako, da bodo vsi zadovoljni, ker onadva pa sta KAJ ŽE? A STARŠA?
Sicer nimam pojma kaj se je dogajalo za zaprtimi vrati v Grosuplju, pa vendar ni opravičila za dejanje umora.

New Report

Close