Najdi forum

Tragedija pri Grosuplju

Megaboy, s teboj je nekaj narobe. Spoznaš se na vse. Neverjetno vsiljiv postajaš. Kar nekakšen razsodnik si. Na osnovi peščice informacij, ki jih je pop tv izbrskala od policije in krajanov, presojaš in sodiš o zadevi, o kateri nimaš pojma – saj je preiskava šele v teku. Lahko bi te postavili kar za sodnika na Vrhovno sodišče RS.
Ampak, pazi tudi tam je odločanje kolektivno, torej od TVOJE sodbe ne bo nič odvisno.

Hehe, Aleksandra, nisi prva, saj mora biti megaboy neverjetno introvertiran tip, ki hoče biti iber alles. Škoda časa za vsako debato z njim.

brigita, jaz res ne morem verjet, da nekdo tko …….. razmišlja. ona naj bi še mal seksala in mu prala, da bi bil on zadovoljen. ljubi bog, če bi to hotela ne bi šla od njega, bi rekla 🙂

ona je zaostrovala :)) joj joj

mogoče boš enkrat imel hčer in bo dobila eno budalo, ki jo bo pretepal in takrat pejt tele svoje neumnosti pogledat in ji svetuj, da naj seksa z njim in mu pere in pegla, da bo on srečen, da ne bo delal težav. in takrat, ko bo pretepal njo, boš lahko nastavil svoje lice še ti, ker bo tip potem mogoče delal manj težav, če vaju bo lahko oba nabil.

mogoče, ampak samo mogoče boš takrat razumel kaj je na stvari. pa ne klicat policije, ker njih samo vozniške zanimajo nič drugega.

Imam predlog: se lahko kot daljnji opazovalec (vključno z nami) vzdržiš predvidevanj (pustimo, v kaj verjameš) in se ne hecaš tam, kjer stvari res niso smešne?

Kako naj te jemljem resno, če v vsako temo “bašeš” prometno policijo? Ej…

Sodnik na vrhovnem sodišču bi blo fajn, dobra plača – brez odgovornosti. Pa mogoče se da še kaj postrani zaslužit.

Pa bod prepričana, da vrhovno al pa ustavno sodišče nič kaj bolj strokovno ne presojata zadeve kot jih mi tle na forumu. Kar poglej, enkrat je Makoterjeva spoznana za krivo, drugič pa za isto stvar za nedolžno. In takih sojenj, ko “strokovnjaki” presodijo enkrat tako drugič ša za isto stvar povsem drugače ni malo.

Ja odločanje je kolektivno hehe zato pa prihaja do takšnih tesnih rezultatov npr. 3:2 ko trije strokovnjaki presodijo eno, dva pa povsem drugače. Qrc pa taki vrhunski strokovnjaki jest pravim.

******mogoče boš enkrat imel hčer in bo dobila eno budalo, ki jo bo pretepal ******

Normalnega človeka udariš samo enkrat. Naslednjič udariš osla. je tako ali ni?

Poznam nekaj prijateljic, prav iščejo problematične tipe, in ko se enkrat otrese enga, dobi naslednjič ravno takega. Pošteni fantje jih ne zanimajo. Ja, pri barabah je pač življenje bolj razburljivo in nikoli dolgočasno.
Sej zadnjič sem (brez heca) eni rekel, da jo na policiji čaka lepa kariera, ker tolk kriminalcev, kot jih ona najde jih cel policijski aparat ne zmore poiskat.

No ampak tale tip je hodil v službo, pri 35-tih je zgradil hišo…. če pa je nasilen postal kasneje, pa tud žena nosi svoj delež krivde. Če človeku najedaš, se mu prav lahko strga. Al pa kaj vzet, kar misli da mu pripada.

****pa ne klicat policije, ker njih samo vozniške zanimajo nič drugega. ****

Policijo zanima moj denar. Za našo varnost jim pa ni mar.
No pa ti povej, kolk je policiste zanimala zgodba te umorjene ženske ko ga je prišla na policijo zatožit in kako so jo zaščitili? Me prav zanima tvoj odgovor, ko tako ščitiš policaje.

ja vidiš, ti praviš, da ima polivija preveč pooblastil, ko ti je vozniška pretekla :)) jaz pa pravim, da jih ima premalo, ker žal je zakon tak – to bi ti k se v vse razumeš moral vedet, da dokler ti nekdo nič ne naredi oni ne morejo in ne smejo ukrepat. in v tem primeru so se tega držali. ko je vse laželo po tleh so lahko prišli.

vse bolj zveniš kot Rugelj.

******ja vidiš, ti praviš, da ima polivija preveč pooblastil, ko ti je vozniška pretekla :)) jaz pa pravim, da jih ima premalo,….. ******

Policja ima še preveč pooblastil, tudi kazni so dovolj visoke. V tem primeru bi sicer pripisal več krivde CSD, kot policiji, poleg mrtvih seveda.

Policaj (na mejnem prehodu) ni preverjal mojega dovoljenja zato, da bi me opomnil – kar mu zakon dopušča ampak da bi mi zaračunal 90 jurjev kazni. No sicer pri meni mu ni uspelo, je pa ratalo pri kolegu. ker je revež po 10-letih veljavnosti pozabil it podaljšat vozniško – s pretečeno se je pa vozil dober teden.

Take žalostne zadeve pa radi izkoristijo nekatere skupine ljudi za dosego svojih političnih ciljev. Recimo tragedijo pred Lipo so izkoristili za hora legalis, (nesreča se je zgodila ob 21h) verjetno bodo sedaj zahtevali kakšno omejitev nošenja orožja za lovce, (itak je pištolo imel nelegalno), število smrtnih žrtev na cesti izkoriščajo za pobiranje nesmiselnih kazni (ki niso zmanjšale nesreč) , teroristični napad na vlak so izkoristili, za prepoved, da sedaj ne smem piva nest na avion …… in podobne nesmisle, ki nam vztrajno nižajo nivo svoboščin in povečujejo državni nadzor nad svojimi prebivalci.

megaboy ne bluzi…jaz sem sprobala od psihičnega do fizičnega nasilja vse, pa grožnje, pa še zmeraj sem poskušala biti prijazna ………….pa se mu nisem vsedla na premoženje ( neumnica sem mu pustila čist vse, samo da bi dal mir), pa nisem nabila astronomske preživnine( ma sem neumna ), pa omogočila sem stike(in to ne malo)…in kljub temu mi je bivši grozil s pretepom, naročenim umorom, omenjal moje osmrtnice…..
….ne opravičuj človeka, ki vzame otrokom starša (in to oba)….v to je šel zavestno z mislijo, če jih jaz ne morem imeti jih ne boš imela ti (in zadevo je uredil kot jo je)…..
Tvoje izkušnje so pač takšne kot so….kar pa se tiče policije se pa strinjam, da so dobri samo za kazni pisat, kajti ko sem sama klicala, da mi grozi so mi rekli, ko vam bo kaj naredil pa se le oglasite do takrat pa nič ne moremo.

Wild

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Si pa še vedno živa ane, za spremembo od tiste z Grosuplja.

No ti pa zagovarjaš žensko, ki je vzela otrokoma enega starša. Sedaj je namreč že znano, da je ženska še tiste uboge 1x tedenske stike na vse načine oteževala in preprečevala.

*****v to je šel zavestno z mislijo, če jih jaz ne morem imeti jih ne boš imela ti (in zadevo je uredil kot jo je)….. *****

Ja tole imaš prav. če bi jih tud on lahko imel kaj večkrat, do tragedije ne bi prišlo.

Sem preživela…ampak ne po njegovi zaslugi, ne po zaslugi policije ali CSD…živa sem po lastni zaslugi ker sem se mu skrivala ….tako je, bežala sem pred njim….

Jaz nje nikakor ne zagovarjam….le zakaj bi jo, če je stike onemogočala neupravičeno je on še zmeraj imel možnost sklicevati se na odločbo sodišča, ki je izvršilni naslov, kar pomeni, da bi komot lahko prišel po otroke v spremstvu policije pa bi mu jih ona morala dati, skratka imel je pravne možnosti……sedaj se lahko midva sfajtava do smrti medtem ko poskušava dokazovati kdo je in kdo ni imel prav…..ampak dejstvo je, da je on prekoračil vse meje….in četudi ona neupravičeno ni dovolila stika je v končni fazi on potegnil zadnjo potezo!

Zanima me pa nekaj…vsi pišete kako mu je onemogočala stike, ravno danes sem izvedela, da so stiki bili določeni iz strani sodišča in da je on otroke obiskoval vsak teden…..od kje ta informacija, da mu je onemogočala stike in koliko je v njej resnice??????

WildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Ah, kar porajtate, to so le babje čenče. Ko se nekaj pripeti, jih je vselej preveč, ki radi pametujejo. Nihče ni bil navzoč, nihče ne pozna razmer in odnosov v tej družini, torej nima smisla razpravljati, kako bi bilo, če ne bi… in kaj vse je kao zagrešila mlada mami… Žalostno je le to, da policija lahko posreduje šele, ko pride do kaznivega dejanja… na klice na pomoč pred tem, pa si umijejo roke in porečejo, v družinske razmere se policija ne more vpletati. Socialne službe pa itak niso nič vredne.

Ponavadi ko se zgodijo podobne tregedije poizkušamo poiskati vsaj najmanjši razlog za nerazumno nora dejanja. Spomniti se pokla v veleblagovnici v Ameriki pred nedavnim. Ko smo zvedeli , da je bil morilec mladi Bosanec ..menda celo iz Srebrenice ..nam je več ali manj zadostovalo..pa s tem ne mislim, da smo s tem dejanje opravičevali.
To, da lahko odvzem otroka nekoga pripelje do tega , da zgubi pamet verjetno ni potrebno prepričevati nikogar. In zato mislim , da se večina ljudi nekako “oklepa ” te razlage. Nikdar pa tega ne bomo zagotovo vedeli.

*****ampak dejstvo je, da je on prekoračil vse meje….in četudi ona neupravičeno ni dovolila stika je v končni fazi on potegnil zadnjo potezo! ****
Saj o tem ni dvoma. On je pritisnil na petelina. Koliko so pa te informacije o preprečevanju stikov resnične pa jaz ne vem, in jih iz preve roke tud ne moremo več izvedeti. Najbrž pa iz čistega miru tud ni streljal.
Ampak tu ne iščemo krivde temveč debatiramo, na kakšen način bi se dalo mogoče to tragedijo preprečiti. oz kaj je tega moža pripeljalo k temu, da je izgubil razsodnost in storil tisto kar je.

Glede na to, da si pokazal s tvojim postom, da nimaš pojma o tem kako odločajo in delujejo sodišča pri nas (ustavno sodišče namreč ne spada v sodno vejo oblasti) se raje ne blamiraj in ne govori kozlarij.
Glede tvojega komentarja o tragediji pa lahko rečem samo to, da mi gredo takšni ljudje kot si ti na bruhanje.

Potem mi pa ti, ki si tolk pametna in se spoznaš na sodstvo razloži, zakaj je bila Makoterjeva enkrat spoznana za krivo in dobila 30 let, drugič pa za isto stvar spoznana za nedolžno???????

To me pa res zanima kako lahko “strokovnjaki” razsodijo tako različno.
Tako bi tud jest znal sodit, karkoli dosodiš je prav ali ne?

****Glede tvojega komentarja o tragediji pa lahko rečem samo to, da mi gredo takšni ljudje kot si ti na bruhanje. ****

Kaj si pa izvedela o meni v tej temi in katera moja lastnost te tako moti?

Se strinjam z megaboyem, da tu ne iščemo krivde , temveč debatiramo. da se take stvari ne bi ponovile. Res pa je tudi , da megaboy nima pojma o delovanju sodišč. Sodišča na višjih stopnah lahko razsodijo drugače kot sodišča na nižjih. Potem sodbe spremenijo ali pa razveljavijo in vrenejo v ponovno odločanje. Razlogi so lahko proceduralni…napake v postopkih…itd..ali pa vsebinski..napačna razlaga .lahko pa se celo pojavijo novi dokazi in je možna revizija postopkov. Skratka (nisem pravnik) to se počne povsod po svetu..in hvala bogu da se , saj s tem obstaja možnost poprave zmot.

****Res pa je tudi , da megaboy nima pojma o delovanju sodišč. ****

Mi je pa nekaj jasno. Čist kmečka logika. Če sta dva sodnika o isti stvari razsodila povsem nasprotno, potem mi je jasno, da se je en hudoooo zmotil. Je tako ali ni?

Tako delo sodišč, ki za isto stvar enkrat sodi tako, drugič pa povsem nasprotno se mi zdi neresno.

In tisti, ki se je zmotil ne nosi nobenih posledic, sankcij, pa še lepo plačo dobi, mogoče še kaj postrani zasluži. In tko bi vsak znal sodit. Tud tisti, ki je naredil proceduralno napako ali nepravilno pobral dokaze in tako pogagal storilcu da ni kaznovan, jo bo odnesel brez kazni.

Če je Makoterja res sodelovala pri umoru, je sodišče naredilo hudo napako, da jo je spustilo na prostost.
Če pa ni sodelovala pri umoru se pa sprašujem, kako je možno, da jo je eno sodišče obsodilo na 30 let. ???? (brez dokazov???)

A se to tebi ne zdi čudno?? Pa nima veze če se kaj takega dogaja tud drugod.

No “čudno” ni glih taprav izraz, ker so te stvari pogoste.
Če se ti zdi to “strokovno delo” državnih organov, (policije, tožilstva, sodstva..) da se sodbe tako razlikujejo za en in isti incident?

New Report

Close