Najdi forum

Pozdrav,

na smucanju se je vame zaletel en divjak in kot posledico imam natrgane vezi v kolenu. Ze en mesec sem na bolniski, cakam na dokoncno diagnozo, mogoce z MR, ker je lahko poskodovan tudi meniskus. Ali morda kdo ve, ce tega cloveka lahko tozim in kako to poteka. Gre odskodnina iz njegovega zepa, iz njegovega zdravstvenega zavarovanja? Verjetno je to ful zapleten postopek. Nisem pogoltna na denar, vendar delam v svobodnem poklicu in vsak dan “nedela” se mi financno pozna, dnevna odskodnina zavarovalnice pa komaj pokriva stroske.

Ima kdo kaksne izkusnje s tem?

Odškodnino lahko dobiš iz njegove police stanovanjskega zavarovanja ( ki ima v sklopu tega tudi zavarovanje odgovornosti), drugače pa civilno.
LP

Samo smučišče je tudi zavarovano, pa ne pozabi…če imaš Euro kard, je tudi zavarovan. Jaz sem si pred leti poškodovala vezi na smučanju…še največjo odškodnino sem dobila prav iz naslova Euro carda. Samo, tega ti nihče ne pove ( meni je slučajno znanec, ki sem ga srečala).
če imap dnevno odškodnino, pomeni, da si nezgodno zavarovana. Potem boš dobila tudi priznano invalidnost …

Copy:

XV.1. Posebna določila

1. Po 160. in 169. točki se invalidnost ne določa, če je deficit gibljivosti manjši od 10 stopinj.
2. Po udarnini in izvinu kolena brez rupture ligamentarnega aparata se invalidnost ne določa.

171. Endoproteza kolena……………………………………30%;
172. Funkcionalne motnje po operativni odstranitvi meniskusa po sveži poškodbi:
a) po odstranitvi dela meniskusa ……………..….2,5%;
b) po odstranitvi celega meniskusa ….…………….5%;
173. Prosto sklepno telo zaradi poškodbe s funkcijsko motnjo…………………………………………………do 5%;
174. Funkcionalne motnje po poškodbi pogačice:
a) travmatska hondromalacija pogačice, verificirana z RTG ……………………… …………………..do 5%;
b) delno odstranjena pogačica………………………5%;
c) popolnoma odstranjena pogačica………..……10%;
175. Pseudoartroza pogačice ……………………………..10%;
176. Pseudoartroza tibije ………………………………….25%;
177. Nepravilno zaraščen zlom golenice z valgus, varus ali recurvatus deformacijo, primerjana z zdravo:
a) od 5 – 15 stopinj…………………….……..….do 10%;
b) preko 15 stopinj…………………..……….….do 15%;
178. Popolna zatrdelost skočnega sklepa …………….…25%;
179. Omejena gibljivost skočnega sklepa po zlomu sklepnih teles ali izpahu:
a) lažje stopnje, gibljivost sklepa zmanjšana do 1/3……………………….………………..……do 10%;
b) srednje stopnje, gibljivost sklepa zmanjšana do 2/3……………………………….…………………15%;
c) težje stopnje, gibljivost sklepa zmanjšana prek 2/3…………………………………………………..20%;

XV.2. Posebna določila

1. Pri poškodbah ligamentnih struktur skočnega sklepa se invalidnost ne določa.
2. Invalidnost se po 179. točki ne določa, če je deficit gibljivosti manjši od 10 stopinj.

180. Traumatska razširitev maleolarne vilice stopala – primerjana z zdravim…………..…………………do 15%;
181. Deformacija stopala: pes excavatus, pes planovalgus, pes varus pes equinus:
a) lažje stopnje……………..……….……………do 10%;
b) težje stopnje………………..………………….do 20%;
182. Deformacija kalkaneusa po kompresivnem zlomu…………………………………………………do 20%;
183. Deformacija talusa po zlomu z deformantno artrozo…..………………………………………….do 20%;
184. Izolirani zlomi tarzalnih kosti brez večje deformacije……..……………………………………do 5%;
185. Deformacija ene od metatarzalnih kosti po zlomu, za vsako kost…………………………………………………2%;
186. Večja deformacija metatarzusa po zlomu metatarzalnih kosti………………………………………..………..do 10%;
187. Popolna zatrdelost distalnega sklepa palca na nogi……………………………………………….…….1,5%;
188. Popolna zatrdelost proksimalnega sklepa palca na nogi ali oba sklepa……………………………………………3%;

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Obrni se na odvetnika, ki se ukvarja so tovrstnimi odškodninami in pozna vse “haklce”. Priporočam Ti Bojana Visočnika.

Aja še to. Če hočeš svoje koleno čimprej spraviti v normalno stanje, pojdi k Arifu Derviševiču. Če bo menil, da je za tuina masažo še prezgodaj, Ti bo svetoval kaj bi bilo dobro narediti, da bi čimprej odpravila težave.

Hvala za nasvete. Glede Eurocarda pa sem dobila informacijo, da dobim odskodnino le v primeru invalidnosti ali smrti. Glede smucisca je ze prepozno; to je bilo v Avstriji, brez pric in tudi takrat zadeva ni izgledala prevec resna (to se je zgodilo zadnji dan). Bom pa kontaktirala kaksnega odvetnika.

Speedy,

mi mogoce lahko poves kako je potekal postopek pri eurocardu?
Na koga si se obrnila in kaj si morala predloziti?

Hvala.

civilna tožba..če imaš podatke od njega, ga civilno tožiš za vse to kar ti je povzročil…potrebuješ odvetnika. Denar bo šel iz njegovega žepa.

pri taki poškodbi se invalidnost ne določa speedy, še sam si kopiral tole in neprebral…taka poškodba ni invalidnost!

Imam pretrgano stransko vez v kolenu ( notranjo ) in natrgano križno vez. Pri vseh zavarovalnicah mi je bila priznana invalidnost 2- 5 % . Največ —5 pri Adriaticu, kjer je zavarovan Eurocard, Mariborska( moja življensko – nezgodna polica ) mi je priznala 3 % , Triglav ( zavarovano smučišče ) pa 2 %.
Lahko , da je sedaj kaj drugače, pred 10 leti je bilo tako.

Poklicala sem banko, pri kateri sem imela tekoči račun, jih vprašala, kje imajo zavarovanje. Potem sem se obrnila direkt na Adriatic ( da so mi poslali prijavo nezgode ), izpolnila prijavo o nezgodi…po koncu zdravljenja predložila dokumente. Nato so me poklicali na pregled in mi na koncu izplačali.
Glej, nekdo me je zgoraj opozoril, da sedaj ni tako. Tudi sama sem prebrala, da naj bi za ligamente ne plačevali invalidnosti…ne vem…vem, da sem jaz dobila samo na osnovi pretrganih vezi.

Je pa res , da sem imela kar orenk poškodbo, saj sem bila odsotna iz dela celih osem mesecev…

Boš videla….se bom pa v ponedeljek pozanimala še pri eni zavarovalnici…direkt, kako je sedaj s tem..

Pozdrav

New Report

Close