Najdi forum

torticolis

Spoštovani!

Pri našem sedaj 4 mesečnem sinku je bila ob 1. mesecu ugotovljena diagnoza toricolis. Od takrat redno hodimo na fizioterapijo, kjer se učimo posebnih položajev ter delamo skupaj z njim posebne vaje.
Zanima me, kaj sploh je to torticolis natančno. Približno nam je razloćila fizioterapevtka in pediatrinja a me še vedno zanima. A se to pozdravi tudi samo od sebe in ali se sploh kdaj dokončno odpravi ter koliko časa je za to potrebno? Kakšne so nevarnosti te diagnoze in še marsikaj kar bi mi vedeli povedati o tem, bi bila zelo vesela.
Z otrokom se namreč noč in dan ukvarjamo na “poseben način”, pa vendar imam kdaj na fizioterapiji občutek, da nas fizioterapevtka preprosto ne upošteva.
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za vaše informacije, ki jih zelo potrebujemo in kmalu pričakujemo.

Lep pozdrav, mamica

Pozdravljena Mateja!

Iz svojih izkušenj vam ne morem nič pomagati, ker jih na žalost z dojenčki nimam.

Torticolis gre za skrajšano mišico obračalko glave (m. sternocleidomastoideus), ki poteka izpod ušesa in se razdeli v dve veji, ena se pripenja na prsnico druga veja pa na ključnico. Če je mišica prekratka vleče glavo na eno stran in zasuka glavo na drugo stran. Danes poznamo veliko manualnih tehnik s katerimi menim, da bi se dalo rešiti težavo.

Vesel Božič!

New Report

Close