Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Toricne lece in navedene vrednosti cilindrov

Toricne lece in navedene vrednosti cilindrov

Pozdravljeni,
Rada bi kupila toricne dnevne lece od Acuvue ampak ugotavljam, da vrednost cilindra, ki mi ga je predpisal okulist ni na seznamu moznih vrednosti. Cilinder je namrec -1.5. Mozni opciji pa sta 25 gor ali dol. lahko prosim svetujete, ali se v tem primeru zaokrozuje navzgor ali navzdol? Sicer pa je diptrija
D: -1.5, -1.5 cilinder na 165 stopinj in
L: -1.5, -1.75 cilinder na 2 stopinji.

2 stopinji je najbrz 180 za lece?

Najlepsa hvala za odgovor in pozdrav. Romana

Sicer sem o tem že velikokrat pisal, pa bom še enkrat.

To, da se vi odločate, ne sme ležati na vas. To je neprofesionalno. Pri pregledu za leče, se dioptrija malo preračuna in potem diagnosticira (fita) z diagnostičnim (testnim) parom leč. To velja tako za dioptrijo, kot za os cilindra, saj se pri fitanju opazuje naleganje in potem z LARS pravilom določi pravilni kot cilindra !!!

Pozdrav!
Kolikšna je pa cena fitanja in testnih leč? In če je potrebno več testnih leč?

če oftalmolog izmeri cilinder ter os na očesu, je to pravilno ali pri vaši izmeritvi določite potem drugačno os? v kombinaciji z dioptrijo
mislim, če ti oftalmolog določi os 20 stopinj, je to to ali ni?

Cena pregleda dioptrije in fitanja je 30,00 €, včasih je potrebno več testnih leč (3 tudi 4 različne vrste), vendar na ceno to ne vpliva, samo da pridemo do željenega rezultata – to da stranka dobro vidi.

Včasih je os ista, včasih ni, odvisno koliko imamo ostrino vida. Če ostrina ni zadovoljiva, pogledamo kakšno je zamikanje leče, ki je najbrž razlog za neostro sliko, tako kot sem že prej povedal se po LARS pravilu nato preračuna nova os.

New Report

Close