Najdi forum

Pozdravljeni!

Zaradi močnih tenzijskih glavobolov se že skoraj 2 leti zdravim s Torendom (1mg zvečer), sedaj sem opustila kontracepcijo in me zanima kakšen je vpliv Torenda na plod? Je pametno zanositi ali ne?

Hvala za odgovore!

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo.

Žal vam na vaše vprašanje ne znam odgovoriti. Bolje bo, da se obrnete na zdravnika oz. psihiatra.

Kolikor vidim gre za antipsihotik pri katerem ni razvidno, da se z njim zdravi tenzijske glavobole. Tole sem našel:

Zdravilo Torendo uvrščamo v skupino zdravil, imenovano antipsihotiki.

Zdravilo Torendo se uporablja za:

– zdravljenje shizofrenije s simptomi, pri kateri lahko vidite, slišite ali čutite stvari, ki jih ni, verjamete v stvari, ki niso resnične, občutite neobičajno sumničavost ali tesnobo, ste zmedeni.
– zdravljenje manije, za katero so značilni zelo razburjeno, vzvišeno razpoloženje, vznemirjenost, navdušenost ali hiperaktivnost. Manija se pojavi pri bolezni, imenovani bipolarna motnja.
– kratkotrajno zdravljenje (do 6 tednov) dolgotrajne agresije pri bolnikih z Alzheimerjevo demenco, ki lahko poškodujejo sebe ali druge. Predhodno se je treba posvetovati o alternativnem nefarmakološkem zdravljenju.
– kratkotrajno zdravljenje (do 6 tednov) dolgotrajne agresije pri otrocih (starih najmanj 5 let) z duševno manjrazvitostjo in mladostnikih z vedenjskimi motnjami.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close