Najdi forum

Pozdravljeni,

Trenutno sem 12 teden nosecnosti, 2x hospitalizirana zaradi bruhanja in slabosti. Dobila Torecan tablete na recept katere jemljem 1x do 2x dnevno, in mi pomagajo. Zanima me kaksno je vase mnenje o Torecanu in ce morda imate kaksno slabo izkusnjo z njim, kajti odzivi so razlicni. V kolikor obstaja moznost da skodujejo plodu jih raje neham jemati, ceprav res pomagajo.

Lep pozdrav,

Odgovor na objavo uporabnika
Soncka115, 24.03.2025 ob 07:51

Pozdravljeni,

Trenutno sem 12 teden nosecnosti, 2x hospitalizirana zaradi bruhanja in slabosti. Dobila Torecan tablete na recept katere jemljem 1x do 2x dnevno, in mi pomagajo. Zanima me kaksno je vase mnenje o Torecanu in ce morda imate kaksno slabo izkusnjo z njim, kajti odzivi so razlicni. V kolikor obstaja moznost da skodujejo plodu jih raje neham jemati, ceprav res pomagajo.

Lep pozdrav,

Uporabo Torecana v nosečnosti odsvetujemo, ker je v raziskavah na živalih bil dokazan negativen učinek na plod. Pri ljudeh to ni bilo ugotovljeno.

Za lajšanje slabosti priporočam zdravila, ki umirjajo želodec – npr Waya stop reflux ali zavirajo izločanje kisline v želodcu npr Nolpaza (2×2 tbl na dan), obe zdravili dobite v lekarni brez recepta in ju lahko kombinirate.

Pomaga tudi počitek, hrana v majhnih obrokih, manjše količine tekočine. Nekaterim zelo pomaga umirjanje želodca z medicinsko hipnozo.

Po koncu prvega trimesečja se slabosti pri večini nosečnic spontano umirijo. Držim pesti.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze
Objava čaka odobritev

New Report

Close