Topolšica
Pozdravljena!
Jaz sem doma iz Zasavja in večkrat uporabljem t.i. zasavsko magistralo iz Ljubljane in cesta semi zdi čisto OK. Res je, da je cesta malce bolj ovinkasta, zato ti ne bi ravno priporočal pretiravanje s hitrostjo. Sicer pa pot potem nadaljuješ v smeri proti Celju (tudi mimo Zdravilišča Laško), skozi Celje, proti Velenju in Topolšici. Tudi da cesta je enakega ranga (magistralna) kot do Trbovelj in v podobnem stanju. Lahko pa greš tudi preko Trbovelj “čez hrib” v Prebold. Ta cesta je pa še precej bolj ovinkasta in zato tudi počasnejša, zato pa kar takoj padeš na Štajersko stran. Če uživaš v non-stop ovinkasti asfaltni vožnji, je ta pot prava zate!
Sicer ne vem iz kje si ti doma (glede na tvojo dilemo sicer nekako sklepam, da si bolj iz Dolenjskega konca), toda če bi jaz imel podobno kilometersko ali pa časovno razdaljo od doma do Topolšice, bi izbral avtocesto iz Ljubljane proti Celju, saj je avtocestna vožja zame prijetnejša. Če pa ti zaradi kilometerske razdalje bolj ustreza katera izmed omenjenih zasavskih variant, pa kar veselo na pot in brez strahu glede varnostnega stanja zasavse magistrale.
Lepo se imej,
Gregor